Следва

Обичта на известните: Кристен Стюарт и момичето й на разходка в Лос Анджелис

Чудната страна на разводите: бившата съпруга на Безос е най-богатата жена в света

Мекензи Скот оглави листата на най-заможните дами в света. И то как! 

Celebrities преди 3 години

Богатството на бившата съпруга на Джеф Безос, основателят на Amazon, нарасна по време на корона-кризата. От началото на годината досега, 50-годишната американка добави 30,3 милиарда долара към банковата си сметка. Припомняме, че тя държи 4% от акциите на търговския гигант Amazon.

В този момент, богатството на Мекензи се оценява на 67,4 милиарда долара, срещу "едва" 62.3 милиарда през май (ръст от над 5 милиарда за три месеца ни е труден за осмисляне, но е факт). Цифрата я прави не само най-богатата жена, но и 12-та в списък на най-богатите хора на планетата. 

Времето на Covid-шока се оказа истински рай за Amazon, чиито акции рязко поскъпнаха - от 2 000 на 3 500 долара, съвършено резонно, като си има предвид нечувания ръст в онлайн търговията в пандемичното време.

Госпожа Скот попадна в класацията на най-големите богаташи след развода си с Безос през януари миналата година. Припомняме, че двамата бяха женени от 1993 година, 12 месеца преди старта на Amazon и последвалия неизмерим финансов успех. 

 


Бившата на Безос дари $1.7 милиарда за благотворителност, смени фамилията - стана "нов" човек
 


От развода досега, Макензи си разменя първото място при най-атрактивните финансово мацки с Алис Уолтън - дъщерята на основателя на Walmart. Това обаче вече е минало. Фаворитката на богаташките класации е една, казва се Макензи Скот, 50!    

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.