Следва

Ванина Ханджийска vs. Христо Станчев: Харесва ли ви новият имидж на Алекс Сърчаджиева?

Хари и Меган, "облекчени и доволни“, върнаха дълга за ремонта на имението си

Сделката с Netflix им позволи да върнат на британските данъкоплатци 2,4 милиона британски лири, похарчени за ремонта на дома им в Уиндзор.

Celebrities преди 3 години

Доходоносната сделка на принц Хари и Меган Маркъл с Netflix им позволи да върнат на  британската общественост всичко дължимо за многомилионния ремонт на британската им резиденция. 

Припомняме, че около сватбата си, семейство Съсекс употребиха 2,4 милиона британски лири в брой от финансирания от данъкоплатците Суверен грант (пари, предоставени на Кралското семейство от Министерството на финансите) за скъпото обновяване на Frogmore Cottage, домът им във Великобритания.

Двойката планираше да плати дълга си разсрочено, на вноски, но след подписването на сделката с Netflix, за която се твърди, че закръгля 150 милиона долара, Хари и Меган решиха да върнат парите наведнъж.

В изявление в понеделник представители на двойката потвърдиха, че парите са възстановени изцяло, с което се разчита, че негативната реакция на британския народ покрай цената на ремонта на имота, в който семейството не живее от близо година, ще стихне окончателно. 

"Херцогът на Съсекс направи вноска в полза на Суверенния тръст“, се казва в изявлението. "Паричният превод покрива изцяло направените разходи по ремонта и реконструкцията и, както първоначално бе предложено от принц Хари, Frogmore Cottage, собственост на Нейно величество Кралицата, ще остане резиденция на херцога и семейството му във Великобритания.“

Хари и Меган се сблъскаха с масивна критика заради скъпоструващия ремонт на дома им в Уиндзор, която ги заля като вълна в момента, в който обявиха, че напускат Великобритания в началото на годината. В моментът имението е празно, прах е полепнал по мебелите, килимите и скъпите произведения на изкуството.

Според източник, близък до двойката, те са "облекчени и много доволни", че са успели да изплатят дълга толкова бързо. "Това беше проактивна стъпка и нещо, което те искаха да направят от самото начало“, казва източникът. "Нямаше изискване [от кралицата] да върнат парите, но за тях това бе важно. След сделката с Netflix се оказаха в състояние да осъществят намерението си. Това е важен момент за тях. Сега те са в своя нов дом, това е началото на новия им живот и те очакват с нетърпение всичко, което предстои."

Двойката, която се надява да подражава на успеха на Барак и Мишел Обама чрез създаването на собствена продуцентска компания, планира да прави оригинални документални филми и семейни програми като част от многогодишната си сделка с Netflix. Категорично няма идея да се прави документален филм за майката на Хари - принцеса Даяна, въпреки съобщенията през уикенда. Вместо това двойката ще се съсредоточи върху проекти, които лично и емоционално подкрепят - гражданските права, овластяването на жените, опазването на психичното здраве.

Като част от сделката с Netflix, херцогът и херцогинята заявяват, че планират да създадват програми, които "информират, но и дават надежда“ и да създадат "въздействащо съдържание, което отключва действие“.

Докато двойката, която ще участва във всеки етап от творческия процес, очаква с нетърпение първата си съвместна продукция, за Хари се твърди, че е "наранен и разстроен“ заради "неверни“ съобщения през уикенда, че е изтеглил щепсела на голям телевизионен проект за набиране на средства за Invictus Games (Invictus Games е международно адаптивно мулти-спортно събитие, създадено от принц Хари, в което ранени или болни служители и свързаните с тях ветерани участват в девет спорта, включително баскетбол на инвалидна количка, параволейбол, гребане на закрито и др.).



Според Sunday Times двойката е била принудена да се откаже от набиране на средства за Invictus Games, защото те се излъчват от конкурентния стриймър Amazon. Музикално-комедийното шоу, което ще бъде продуцирано от британска продуцентска компания, трябваше да се проведе в Калифорния през следващата година - в Hollywood Bowl, с надеждата да спечели близо 1 милион долара за благотворителните фондове на Хари.

"Имаше готово предложение за концерт на живо в Hollywood Bowl, но имаше доста пропуски в предложението и не всичко бе изчистено“, според добре запознат източник. "Предположението, че Хари е предпочел себе си пред Invictus, проект, в който принцът вложи много време, го нарани и разстри, затова и реагира толкова остро.“

Говорител на двойката заяви, че Хари и Меган са предприели съдебни действия срещу Times, а адвокатите са категорични: "Истинската позиция е, че форматът на събитието вече не е жизнеспособен в светлината на COVID 19“ и подчертават: "Тези фактори са отделни и независими от сделката на нашия клиент с Netflix."

Говорител на Invictus потвърди, че събитието е било "отложено“ поради пандемията на коронавирус.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 12 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 8 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.