Следва

ЧРД 33, Цвети Пиронкова!

Какво може да иска едно момиче?

Интервю с Колин Фърт

Celebrities преди 3 години

Вчера неземно прекрасният Колин Фърт бе #birthdayboy. Стана на 60, като никак не ни вълнува дали годините му личат или не. Обожавайки този чаровник, честитим празника му с едно изключително сладко интервю отпреди 17 години с нежния любимец на Холивуд. Приятно четене!

В Лондон е очарователна пролетна утрин и всички очи се обръщат - особено тези на жените - докато Колин Фърт минава през фоайето на шикозен хотел. Лесно е да се разбере защо. На 43 години, 1,87 метровия английски мъжкар и звезда от "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Гордост и предразсъдъци" е красив и харизматичен, и силно разпознаваем, въпреки че днес е облечен в обикновен черен костюм, вместо в мокра, прилепнала и изкусително описваща мускулите му риза.

По ирония на съдбата, въпреки че е тук за да популяризира новия си филм - романтичната комедия „Какво може да иска едно момиче", секси фигурата на Дарси все още го преследва, тъй като сега Колин играе ролята на лорд Хенри Дашууд, леко отегчителен аристократ. Голямата разлика с предишния му сценичен образ е, че Хенри има доста бурно минало. И тайна дъщеря, Дафне (Аманда Байнс), американска тийнейджърка, която копнее да срещне баща си, когото никога не е познавала. И мъжът, който е голямата любов на известната й с бохемския си нрав майка (Кели Престън).

Сега Колин разкрива подробности около новия си филм, какво се случва с Бриджит Джоунс, за проблемите с теглото и рисунките по тялото му, мотоциклетите и кризите на средната възраст, както и за статуса му на секс символ.

Трябваше ли да намалят малко обиколката на бицепса ви, за да направят този филм?

Малко. Действието се развива в свят, който в действителност не съществува и самият филм не е от онези, които някога съм харесвал, но въпреки това съм напълно очарован и всяка съпротива да изиграя лорд Хенри бързо се изпари след като срещнах Дени. Преди съм играл напомпани мачовци, чиито мускули буквално пръскат ризите им, но сега тя се оказа много убедителна и проби моята английска резервираност, както и склонността ми да действам безшумно и мълниеносно. Хрумна ми също, че никога не съм правил филм, на който да заведа собствените си деца, така че си помислих: защо не? И преди съм снималромантични комедии, но не и за деца. Нека си признаем, в Бриджит Джоунс се говори за анален секс. Така че просто ми се стори страхотен проект и толкова безобиден, че и най-малката ми съпротива срещу него, вероятно е повече плод на снобизма ми, отколкото на нещо друго.

Някакви изненади в ролята на лорд Хенри?

Най-големото ми прозрение бе да осъзная, че вече съм достатъчно възрастен, за да играя зрелия и улегнал настойник на тази красива тийнейджърка, което е моя дъщеря. Това е малко шокиращо и трябва да кажа, че не ми е толкова приятно. По-скоро бих се забавлявал, играейки татко на бебе, а след това на петгодишно дете и така нататък. Но за сметка на това сега съумях да дам воля и да изразя собствения си вътрешен тийнейджър в сцените, в които карам мотоциклет и свиря на въздушна китара пред огледалото. Това е първият филм, където можех да се кача на мотор и като всяко тийнейджърче, имах фантазия да свиря в рокендрол група, така че не беше нужно много, за да върна всички тези спомени обратно. Сега изживях повторно най-щурите десет години от младостта си.

Ами работата с Аманда? (Байнс - "Какво искат момичетата")

Невероятно впечатлен съм от нея. Тя е на прага на една много успешна кариера и е много талантлива, зряла и опитна. Това беше другият шок, че въпреки че е толкова млада, вероятно е участвала в толкова много филмови проекти, колкото аз за всичките 20 години в бизнеса. Изведнъж ме накара да се почувствам доста стар.

Този филм в някаква степен е паралел на собствения ви живот, тъй като имате и син, който е американец и живее в Лос Анджелис с майка си (актрисата Мег Тили). Така ли е?

Много,много. Мисля, че всеки родител ще се идентифицира с тази история и определено го направих. Виждам сина си доста често, но той не живее тук, така че наистина изпитвам същото чувство.

Хенри е поредният "силен, мълчалив" тип в актьорското ви портфолио Притеснявате ли се, че ще влезете в калъп?

Аз вече съм в калъпа и много внимателно избирам, когато трябва да изиграя още един от силните, мълчаливи типове. Като начало те могат да бъдат много досадни - както за пресъздаване, така и за гледане от зрителите. Чудесно е, когато приемам подобни роли, те да бъдат миксирани и с други сценични образи или да носят в себе си повече от една самоличности, както е при Хенри в този филм, но въпреки това считам, че загубеняците са по-интересни за игра. Трудностите и драмите, когато губят, борбата им и цялата тази нестабилност, целият този конфликт е много по-интересен за мен като актьор и като човек.

Какво е усещането да работите с Кели Престън?

Иска ми се да имахме повече сцени заедно, защото тя е толкова забавна и е удоволствие да бъде наоколо. Винаги съм малко предпазлив, когато трябва да работя с холивудски актьор, защото от мястото, където съм, Холивуд винаги изглежда като Олимп, а освен това е омъжена за Джон Траволта, един от най-известните хора в света. И така, вие си мислите, те ще бъдат ли дистанцирани и по-различни от мен? Но вместо това срещам този зашеметяващо красив, изключително топъл и очарователен човек и перфектен професионалист. Тя е абсолютно ослепителна.

Срещнахте ли се с Джон Траволта?

За съжаление той не се появи. Исках да се срещна с него, но по това време се оказа, че няма полет.

Продължението на Бриджит Джоунс изглежда все по-реално, виждали ли сте сценарий вече?

Все още не, но наскоро имаше нова вълна от активности и нов срок за финализиране на сценария, но честно казано не знам каква е ситуацията. Всички ще го прочетем, но няма как да ме накарат да участвам, ако скриптът е гаден. Мисля, че трябва да се отнасям към него като към всеки друг сценарий, защото няма нищо особено привлекателно в това да направите продължение и да прецакате ролята.


27 неща, които не знаете за Бриджит Джоунс


Въпреки че толкова много хора обичат първия филм?

Да, и това може да е причината да не правим продължение, ако не е наистина впечатляващо. Все пак имаме огромен успех, всички харесват филма, затова по-добре да го оставим на мира и да не се опитваме да възкресим магията. Но ако новият сценарий навлезе на нова територия и е наистина свеж, тогава аз съм много навит да участвам.

Искате ли отново да играете Дарси?

Отново зависи изцяло от сценария. Засега черновата е много обнадеждаваща. Има нови герои и нови области за изследване, и очевидно това ще се основава на книгата. Така че вместо една малко съвместима двойка да се събере, ще се разгледа трудната им връзка, която изчезва и след това те трябва да се преоткрият взаимно.

Не е ли като причудлива огледална зала да четете за себе си, играейки Дарси и след това всъщност да играете себе си?

Точно така е. Толкова много, че дори не мога да проследя всички малки пречупвания в образа. Има толкова много нива на ирония. Стига се до там, че във втората книга е публикувано това ужасно интервю с Бриджит Джоунс и мен, а горката ми майка смята, че това е истинско интервю. (Смее се) Тя дори ме извика да си поговорим.

Дарси измислен образ ли е за жените, или наистина съществуват подобни мъже?

Той е пълна фантазия. Ако отидете на парти и срещнете човек, който наистина е като Дарси, бихте си помислили, че е напълно нелеп и всичко при него е поза. Никой не се държи така, освен може би изключително самонадеяното хлапе от гимназията, идващо облечено в черно.

Харесвате ли силния мълчалив тип в реалния живот или той изглежда малко като глупак?

Определено маниак! Аз съм доста отвратителен човек, ако в реалния живот се държах така нелепо-мачистки, хората просто щяха да ми се смеят. Такива неща вървят само в кино-драма.

Вървят клюки, че вече сте убедили Рене Зелуегер да натрупа наново килограми за продължението на филма. Какво точно й казахте по въпроса?

(Смее се) Не съм казвал нищо, защото проектът още не е реалност. И не трябва да казвам на Рене нищо за това как да изиграе Бриджит Джоунс. Едно от най-странните зрелища в първия филм беше гледането на Рене - тази млада, много привлекателна холивудска звезда – да надига халба след халба бира Гинес. Това не е нещо, което се вижда много често. Съществуват един определен тип хора, които или не се интересуват, или харесват твърде много Бриджит Джоунс и те ще се почувстват унижени на следващата сутрин, но Рене изиграва тези сцени агресивно и с удоволствие. И тогава ние с Хю плащаме огромна цена след всички тези батални сцени с храна и пиячка да си върнем момчешките фигури на 40-годишна възраст.

Какво мислите за новия статут на мегазвезда, който публиката и критиката присъжда на Рене?

Честно казано, това не ме изненадва. От момента, в който я видях в „Джери Макгуайър", си помислих, че тя е изключително способна и е толкова спонтанна и истинска. Тя просто надскача с таланта си всички останали. И никой дори не е наполовина способен да се доближи до това, което тя прави. Рене е толкова гъвкава, от Джери Макгуайър през Бриджит Джоунс, та до сестра Бети от Чикаго. Тя е невероятен талант, истинско попадение.

Някога изпитвате ли завист към нейния успех?

Господи, не! Успехът на някои актьори е изненада за мен и всички имаме чувството, че е малко като да са спечелили от лотарията и просто са имали късмет, но това не се отнася за нея. Тя заслужава всичко, което получава.

Рене се оплака след края на Бриджит Джоунс от целия този натиск върху нея незабавно да отслабне. Какво мислите за холивудската мода на слабите жени тип „закачалки"?

Определено има двоен стандарт, въпреки че натискът се разпростира и върху мъжете. Ако сте известен като „Body Beautiful", могат да ви убият за най-малкото отклонение на кантара. Но си представям, че натискът върху жените е много по-силен и трябва само да ги погледнете, за да ми повярвате. Има толкова много жени в Холивуд, чието отслабване е далеч от здравословното. Така че натискът върху тях със сигурност е чудовищен. И често дори не знаете колко слаби са тези момичета, когато ги видите на екрана, защото камерата всъщност не ви показва реалността. Той добавя няколко килограма и изглеждате по-едри. Но тогава, когато отидете на церемония по награждаване и видите колко наистина плашещо мършави изглеждат момичетата , започнате да се плашите. Давате си сметка, че всички тези красиви момичета със сигурно гладуват. Просто нямат друг избор.

Като мъж намирате ли това за привлекателно?

Въобще не. И повечето момчета, които познавам, не биха намерили това за секси. Не знам дали цялата тази мания са гладуват и да са болезнено слаби е защото жените се притесняват как ще излязат на екран, или заради бомбардировките с реклами, в които участват наистина слаби модели. Каквато и да е причината, това не води до нищо добро. Не е привлекателно, не е здравословно и не е секси.

Говорили сте за това колко по-секси е Рене с пухкавите си извивки в Бриджит Джоунс. Ще я убедите ли да върне отново килограмите?

Мисля, че тя изглежда невероятно, независимо какъв размер е, и всъщност не знам какъв размер е сега, тъй като не съм я виждал от филма насам. Но тя не ми се струва дебела като Бриджит – никак даже. Мисля, че изглежда прекрасно и дори не ми е хрумнало, че тя по някакъв начин е с наднормено тегло. И не мисля, че Бриджит Джоунс би трябвало да е дебела. Част от въпроса е колко жени сте срещали, които не мислят, че са дебели? Изглежда, че повечето жени смятат, че техните дупета са твърде големи или бедрата или каквото и да било. Те са много сурови към себе си по един или друг начин и обикновено правят някаква преценка за телата си, която със сигурност е грешна за мен. Така че това е една от ирониите на случващото се. Цялото това самоизтезание изобщо не е необходимо. Усещането на хората за това какво е привлекателно всъщност не се основава на килограмите.

Какво ще ви струва да се преместите в Холивуд на пълен работен ден?

Ако не се случи нещо радикално и непредвидимо, никога не бих се преместил там - но не защото не ми харесва. Само защото наистина процъфтявам в Лондон. Обичам града и той ми дава толкова много стимул, така че много неща ще трябва да се променят в живота ми за да го напусна. Харесвам Лос Анджелис и имам много приятели там, но съм здраво пуснал корени тук, в Лондон.

Етикетът „luvvie", прикрепен към много британски звезди, пречел ли ви е някога да получите роли в Холивуд?

Не мисля така. Мисля, че ако си точният за ролята, ще те наемат. Вижте колко британци са номинирани на Оскарите всяка година. Холивуд винаги е бил пълен с британци.

Как се чувствате откакто станахте този толкова голям секс символ? Все още ли предизвиквате жените да ви се хвърлят на врата?

Всичко започва с „Гордост и предразсъдъци", а след това буквално счупи границите , след като излезе „Бриджит Джоунс", и това е повече от странно. Жените ми крещят на улицата и макар да нямам възражения срещу това и то да не е странно по онзи лош начин, всъщност е много странно. Мисля, че щеше да ме тласне в грешна покока за цял живот, ако това се беше случило след първия ми филм, когато бях на 23. Щях да имам много изкривена представа за това кой съм и каква е моята сила като актьор, и бих похарчил останалата част от живота си в чудене защо, по дяволите, вече не се случва. Така че за щастиеславата дойде в правилния момент. Наистина не разбирам защо се случва на мен и с какво го заслужавам, но определено е по-добре, отколкото да останеш незабелязан.

Кое е единственото нещо, което сте направили през живота си, което противоречи на имиджа ви на типичен английски джентълмен?

Е, в този филм наистина се впуснах в карането на мотор. За пръв път бях на сериозен, пистов мотор и за мъж на моята възраст това вещае неприятности, защото говори за криза на средната възраст. Дори се замислих да си купя не един, а цяла колекция от мотори. Но множеството произшествия по време на снимките ме научиха, че като баща на малко дете, това би било доста безотговорно от моя страна. Затова изтрезнях бързо. Знам, че сценаристите никога няма да ме вкарат в ролята на Стив Маккуин в „Големотобягство" или в „Историята на Джими Пейдж", така че експериментът с мотора е доста близо до фантазиите, които едва ли някога ще реализирам.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.