Следва

7 съвета за по-устойчив сексуален живот

Изумрудено зелената история на Huawei MateBook X Prо

Разказваме защо е изумрудено зелен любимият ни лаптоп Huawei MateBook X Prо...

All About Life преди 3 години

Huawei MateBook X Pro е прекрасен по толкова критерии, че го ползваме с удоволствие както заради съвършени параметри, така и заради характера му на моден аксесоар; изумруденото ни бижу! Обожаваме и оценяваме, когато нещо е направено с история, с определена философия, която подкрепя и окачествява стойността му. Определено сме вклюбени в цвета на лаптопа, който Huawei избират, за свежа, интересна визия, но и не само... Разказваме историята зад магическия цвят на лаптопа MateBook X Prо, просто защото се влюбихме в нея.

Името на смарагда

Не бихме помислили, че гигантът Huawei и Флоренция имат нещо общо. Градът си стоял така, както и в древни времена - бистър в цветове, култура и хора. На сцената влиза китайски поет, пътуващ из Италия. Натъква се на красотата на смарагдовите флорентински църкви и тъмно-зелени дървени щори, той чува как местните наричат родното си място - Фиренце. Прозвучало му обаче на друго - Фей Ленг Чи - заигравка, с която да запомни произношението, и която създава история.

Фей Ленг Чи или изумрудено зелено, се превръща в символ на мястото, а заедно с него и на духа му - класика и традиция в едно. Прескочили очевидни стъпки като винено-червено или слонова кост, от Huawei се спират на красивото културно вдъхновение. Не след дълго цветът се появява и на първите Huawei устройства, а сега и на новия Emerald Green MateBook X Pro.

Картина - но каква?

За разлика от телефоните, платното на лаптопа е по-голямо. Изисква и повече изобретателност - ярките цветове са твърде ярки, светлите заслепяват. Затова от Huawei избират популярния изумруден цвят, но с подобрение. Гръбчето на новия Matebook X Pro е с изискан синьо-зелен десен, завършен със златното лого на компанията. Контрастът между цвета на скъпоценния метал и сместа от природни нюанси придават на устройството нежна архитектурна красота.

Смисълът е в пътя

Звучи лесно - като да избереш цветове от палитра, но в случая нивото е по-високо. Процесът и технологията по създаване на цвета са иновативни и трудоемки. Започва се с двадесет различни варианта, от които е избран един, идеален за линията лаптопи. Следва наслагване на цвета върху повърхността чрез процес, наречен анодиране.

Разработен за по-прости цветове, като бяло, розово и сиво, процесът е трябвало да бъде изцяло преработен. Впечатляващият краен продукт е рожба на множество проби и грешки, но все пак си е струвало. Доказателството е в ръцете ни.

Не просто шлифован диамант

Докоснете ли плавните линии на един Matebook X Pro, ще се уверите, че той си е излязал така, готов, от някоя механична утроба. Истината е, че процесът по оформяне на тънките компютри е изключително прецизен. Поради това от компанията се спират на диамантно рязане - технология, употребявана, както името подсказва, при диаманти и часовници. Така, заедно с пясъчното шлифоване от най-точен характер, се постигат изяществото и меките форми на новия MateBook X Pro 2020. Смарагдовият нюанс на живота ни. 

More All About Life

Възходът на съвременния стоицизъм

All About Life преди 1 ден

В разгара на многопосочните кризи, една древногръцка философия, която се застъпва за устойчивост и приемане, идва отново на мода. Всеотдайният стоик Наташа Бърд задава въпроса доколко принципите всъщност ни служат, на нас и на света, в който живеем.  

Страшен гъдел или защо харесваме филми за маниаци (и нормално ли е)

All About Life преди 1 ден

Ако често пускате подкасти, документални или игрални филми за маниаци, за да се отпуснете (или дори да заспите, докато ги гледате или слушате), рано или късно може да се зачудите: Аз добре ли съм? Е, нека разберем.