Следва

7 съвета за по-устойчив сексуален живот

Изумрудено зелената история на Huawei MateBook X Prо

Разказваме защо е изумрудено зелен любимият ни лаптоп Huawei MateBook X Prо...

All About Life преди 3 години

Huawei MateBook X Pro е прекрасен по толкова критерии, че го ползваме с удоволствие както заради съвършени параметри, така и заради характера му на моден аксесоар; изумруденото ни бижу! Обожаваме и оценяваме, когато нещо е направено с история, с определена философия, която подкрепя и окачествява стойността му. Определено сме вклюбени в цвета на лаптопа, който Huawei избират, за свежа, интересна визия, но и не само... Разказваме историята зад магическия цвят на лаптопа MateBook X Prо, просто защото се влюбихме в нея.

Името на смарагда

Не бихме помислили, че гигантът Huawei и Флоренция имат нещо общо. Градът си стоял така, както и в древни времена - бистър в цветове, култура и хора. На сцената влиза китайски поет, пътуващ из Италия. Натъква се на красотата на смарагдовите флорентински църкви и тъмно-зелени дървени щори, той чува как местните наричат родното си място - Фиренце. Прозвучало му обаче на друго - Фей Ленг Чи - заигравка, с която да запомни произношението, и която създава история.

Фей Ленг Чи или изумрудено зелено, се превръща в символ на мястото, а заедно с него и на духа му - класика и традиция в едно. Прескочили очевидни стъпки като винено-червено или слонова кост, от Huawei се спират на красивото културно вдъхновение. Не след дълго цветът се появява и на първите Huawei устройства, а сега и на новия Emerald Green MateBook X Pro.

Картина - но каква?

За разлика от телефоните, платното на лаптопа е по-голямо. Изисква и повече изобретателност - ярките цветове са твърде ярки, светлите заслепяват. Затова от Huawei избират популярния изумруден цвят, но с подобрение. Гръбчето на новия Matebook X Pro е с изискан синьо-зелен десен, завършен със златното лого на компанията. Контрастът между цвета на скъпоценния метал и сместа от природни нюанси придават на устройството нежна архитектурна красота.

Смисълът е в пътя

Звучи лесно - като да избереш цветове от палитра, но в случая нивото е по-високо. Процесът и технологията по създаване на цвета са иновативни и трудоемки. Започва се с двадесет различни варианта, от които е избран един, идеален за линията лаптопи. Следва наслагване на цвета върху повърхността чрез процес, наречен анодиране.

Разработен за по-прости цветове, като бяло, розово и сиво, процесът е трябвало да бъде изцяло преработен. Впечатляващият краен продукт е рожба на множество проби и грешки, но все пак си е струвало. Доказателството е в ръцете ни.

Не просто шлифован диамант

Докоснете ли плавните линии на един Matebook X Pro, ще се уверите, че той си е излязал така, готов, от някоя механична утроба. Истината е, че процесът по оформяне на тънките компютри е изключително прецизен. Поради това от компанията се спират на диамантно рязане - технология, употребявана, както името подсказва, при диаманти и часовници. Така, заедно с пясъчното шлифоване от най-точен характер, се постигат изяществото и меките форми на новия MateBook X Pro 2020. Смарагдовият нюанс на живота ни. 

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.