Следва

DIY: с тези 5 съвета веждите си идват на мястото

Гримьорката на Кейт Бланшет за Венеция и най-важните грим-трикове под маската

От апартамента си в сърцето на филмовия фестивал във Венеция, легендарната гримьорка Мери Грийнуел разкрива какви са драмите с външния вид на звездите от червения килим през този сезон.

 

Face преди 3 години

"Не познавам жена, която да не си цапа маската с червило. Нали, скъпа?" Успокоително е да научим, че този незначителен моден проблем важи не само за простосмъртните, но и за висшите класи . (Мери, която в продължение на десетилетия се грижи за красотата на кралските семейства, супермоделите и вип-овете от A-листите, дава спасяваща рецепта: червени устни = опасност, забравете за лепкавите глосове и задължително носете червило в чантата си, за да коригирате макиажа си.)

С шокиращо розовата си коса, способна да подобри всяко мрачно настроение, Мери отплава за Венеция миналата седмица с любимата си клиентка, съдийстваща форума - холивудската актриса Кейт Бланшет, готова да се върне на работа след принудителната почивка, наложена от пандемията.


Фестивалът във Венеция приключи, какво от него остава в историята


"Тази година във Венеция е много различно, много тихо", казва тя. "Няма кой знае колко папараци, нито тълпа от фенове на червения килим. Никой не е допуснат до тази зона, така че сега е много, много по-тихо."

"Хотелът, в който сме отседнали (The Excelsior), обичайно гъмжи от посетители , но тази година достъпът е силно ограничен - трябва да си измерите температурата на входа и да носите маската през цялото време."


"Аз съм с прекрасната си клиентка Кейт (Бланшет) и всичко е наред. Отнасяме се с уважение към правилата и към правото на другите да се чувстват защитени, и в известен смисъл е прекрасно, защото има повече място за влизане и излизане, без да се скупчваме един върху друг, както става всяка година."

"Разбира се, все още е доста шумно наоколо", добавя тя.  "Фестивалът и филмите се случват и въпреки социалното дистанциране в театъра, хората продължават да правят това, което най-много обичат – да гледат филми."

"Бавно индустрията се изправя на крака, не е напълно възстановена, не си представяйте, че това се случва за минута. Всички продукции са много адаптивни към изискванията на Covid, а това ще рече, че са много по-малки, камерни, задушевни, а достъпът е по-ограничен и всичко е толкова различно. "

Докато пандемията оказва натиск върху индустрията, гримьорката ни уверява, че гримът може да има супер лечебни сили и е способен да повдигне настроението и духа ни в моменти като тези.


Кейт Бланшет на червения килим на Венецианския Филмов Фестивал, 2020

"Гримът е не само грижа за себе си, но и любов към себе си. Грижата е знак, че се обичате достатъчно, за да се гримирате и излезете, чувствайки се по-уверени. Основната причина хората да се гримират е че така си слагат своеобразен щит, с който се появяват пред останалите. Можете да скриете много от собствените си емоции и мисля, че ако във времена като сегашните, когато всички се чувстваме малко тъжни, точната доза грим ще ни накара да се усмихнем."

Тук Мери Гринуел споделя своите най-добри съвети за гримиране в сезона на задължителните маски:

Очи

Фокусирайте се върху очите. Маската покрива цялото ви лице, с изключение на очите, веждите и челото, така че се уверете, че те са наистина красиви и изразителни! Задължително е очите да изглеждат невероятно. В момента се опитваме да пресъздадем настроението си и то да има отражение върху всичко, което правим. Така че верният избор са приглушените тонове и опушените очи, а не ярките зелени и сини краски.

Smokey eye е любимата ми визия независимо дали сте на 16 или 65, тя все още стои най-красиво и можете да я интерпретирате както искате, независимо дали използвате по-наситени или по-меки тонове Една от любимите ми палитри, която използвам, за да създам тази визия на Кейт, е Armani Beauty no.5, "Paparazzi".

Не излизам от къщи без малко коректор и леко размазан кафяв молив за очи, защото знам, че носейки маска, хората ще се фокусират върху очите ми. Ако те са „голи", категорично няма да се почувствате адекватно през деня. Дори съвсем мъничко спирала наистина ще ви промени коренно и ще отвори погледа!.

Коректор

Тъй като целият фокус е върху очите, обичам да слагам малко коректор под окото, за да ги озаря. Моят фаворит, който използвам на Кейт е Armani Beauty Luminous Silk Concealer.

Устни

Започнете с основа за устни, която е леко суха и ще остане на мястото си по-дълго, и се придържайте към прозрачните червила, придаващи блясък. Блясъкът за устни е чудесен при по-младите жени, но може да бъде много труден за носене, тъй като е толкова лепкав, че вашата маска буквално ще залепне за него. Червеното червило също може да бъде рискован избор, тъй като е лесно да се размаже. Не харесвам матовите червила, защото прекалено изсъхват и се напукват върху устните. Само не забравяйте да вземете червилото си със себе си, в случай че трябва да го коригирате отново в крачка.


Кейт Бланшет на Оскарите, 2016г.

Кожа

По време на фестивала трябва да носим маските по вреве на цялата филмова прожекция, траеща два-три часа. Във Венеция е много горещо, така че топлината в маската неминуемо ще изпоти лицето ви. Но това е „новото нормално". Не е оправдано да слагате прахообразни пудри, защото това ще запуши порите още повече. Предлагам първо да нанесете основа възможно най-рано, за да попие хубаво и да коригирате в рамките на деня. Обичам фон дьо тенът Armani Beauty Luminous Silk Foundation, който използвам на Кейт в нюанс 3 и 4. И не забравяйте когато отивате в ресторант да свалите маската много внимателно.

 

More Face