Следва

Минимум и с пръсти: Ирина Шейк в грим-туториал за Vogue

Дебютът на декоративната козметика Byredo - цветове отвъд клишетата

Как се лансира линия за грим през 2020 - година, пълна с грешки, ограничения, страхове, хаос, нарушени правила и променени модели?

Face преди 3 години

Ако сте шведската марка аромати Byredo, вие смело приемате всичко това и пристъпвате към действие. Основателят и креативен директор Бен Горъм и иновативният гримьор Isamaya Ffrench въплъщават мисленето си на победители в новото предизвикателство на марката, която стъпва в полето на декоративната козметика. Новата линия включва шест продукта, които зачеркват конвенционалното мислене и познатите клишета по отношение на макиажа.

„Елате през октомври и продуктите ни могат да заживеят във вашия несесер", казват създателите. Но идеята за стартиране на грим-колекцията на Byredo се ражда в съзнанието на Gorham и Ffrench преди около две години. „Реализираме концепцията на тази "аутсайдерка"", казва Горъм за назначаването на Ffrench за ръководител на проекта. "Нейните творения са свързани с чистото лице и не се вписват в нормите на индустрията." Френч признава, че се е колебала дали да обедини сили с бранда, освен ако не успее да наложи своята напредничава концепция за грим. „Имах смесени чувства, защото всъщност не се интересувам от комерсиален грим", спомня си тя. "Намирам го за много повтаряем, все едно гледаме един и същ продукт, върху една и съща реклама, само имената са различни. Казах им: „Ще приема предизвикателството само ако наистина направим нещо различно" и добавя:" Искахме не просто да създадем иновативен и интересен продукт, но и да поставим под съмнение начина, по който хората се гримират."


Isamaya Ffrench

Резултатът? Запознайте се със стартовата линия на Byredo, която включва 16 многофункционални цветни стика, 15 червила, балсам за устни, спирала, черна течна очна линия и три палитри сенки за очи. Творческият тандем се възползва от търговските конвенции в полза на етични съставки, лесно прилагане и приобщаващ манталитет - всички полове и идентичности са добре дошли. А продуктите са побрани в опаковки, които определено ласкаят  суетата.

„Тотално се отегчавате от даден продукт, но си струва да признаете, че алтернативата му СЪЩЕСТВУВА, просто е на друг козметичен рафт. Страхотно е", казва Френч..

Ето и продуктите, от които очакваме да преобърнат представата за грим:

Цветен стик

Великолепните 16 (ухаещи на ванилия!) нюанса предлагат божествени цветове - от dewy Vienna до creamy Destroyer. Всеки нюанс е издържан в специално селектирани текстури. Те смело могат да се смесват и да се носят върху очите, устните или бузите - вашият цвят, вашият избор.

„Харесва ми идеята, че можете да имате един цветен стик и няма значение какъв е цветът на кожата ви или къде по света бихте били приети, ако го намажете върху лицето си", обяснява Френч.

Очитe

Черна очна линия

Изключително прецизният апликатор-четка придава на тази очна линия устойчиво на размазване покритие. Освен това вашият грим в стил "котешко око" ще устои на влага до 12 часа - абсолютна необходимост в днешно време.

Три палитри сенки за очи

Докато обмисля какво да включват палитрите на Byredo, собственикът Горъм, за който сме писали с любов ТУК, казва, че иска те да „вдъхновяват дори онези нужди, които не сте знаели, че имате, и да разкриват нови хоризонти". Приемете ни като последна възможност, защото ние съчетаваме и трите елемента.

Всяка палитра се предлага с различни покрития: матова, метална и ултра-бляскава. И всяка е създадена около отделна тема: Sciomancer, Syren и Corporate Colors. Сенките са леки, дълготрайни и се смесват само с плъзгане на върха на пръста.

Устните

Независимо дали маниерът ви включва по-скоро „бърз щрих с балсама за устни преди да изляза" или „изкъпете ме в червено червило, моля", Byredo се вслушва във вас. И двата продукта за устни са с леки, ароматни акорди на ирис и кайсия и ще правят чудеса с устните.

Byredo балсам за устни

Този 99,8% естествен балсам предлага часове ултрахидратация само с едно нанасяне. Той е гладък, ароматизиран и напълно полово неутрален.

Червило

В зависимост към кой от 15-те нюанса посегнете, гилзите предлагат сатенени и копринено матови покрития. Цветовете са проектирани да допълват всички тонове на кожата и могат да се похвалят с крайно нестандартни имена. Devorce, Dancehall Queen, Red Armchair и Worship Her са сред най-симпатичните. 

От следващия месец линията за грим на Byredo ще бъде достъпна онлайн и в магазини, включително Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Париж, Стокхолм, Сингапур, Дубай, Сеул и Тайван. Продуктът може да се открие и в мрежата на избрани партньори в САЩ, Великобритания, Франция, Швеция, Хонконг, Корея, Близкия Изток и Япония.

More Face