Следва

Помните тези 42 рокли, нали? Най-доброто от червения килим на наградите Emmy от последните 15 издания

Heaven от Marc Jacobs e новата Teen Dream Fashion колекция

Heaven it is! 

All fashion преди 3 години

Имало едно време... парченце моден рай на ъгъла на Bleecker Street и West 11th, откъдето нюйоркчани пазарували тениски с голи снимки на Наоми Кембъл, Виктория Бекъм и Майли Сайръс, кондоми за по долар и 50, червила, ключодържатели, бандани, кърпи за плаж, джапанки и огромни дамски чанти в абсолютно всякакви цветове. Мястото е пищно, различно и винаги пълно.

Ако сте или сте били в Ню Йорк като тийнейджър, по-млад или по-стар, знаете какво чудо беше магазинът на Marc Jacobs. След като отваря през 1997-ма, посреща реки от хора, превръщайки се във върховата локация на марката. Очарованието на магазина идва от интериора, освен от останалото - Stam чантите (Стам е най-прочутият модел чанта на Джейкъбс) по стените и фотографиите от Юрген Телер, и двете достоверно провесени над времето и пространството, грабват погледите на всички new generation модни финове. Всички тийнейджъри от края на 90-те и началото на 00-те обожават Марк Джейкъбс, фукат се с пластмасовите му пръстени и фиби за коса с падащи звезди. Идеята за модата като бягство, обвито в тежък блясък, е в разгара си, подкрепена от тв-шоута като The Hills и America’s Next Top Model. Т.е. модната фантазия на тийновете е в небесата, полето им за изява - също. 

Магазинът затваря през 2010-та. Махалото на модата се е отклонило от натрапчивия блясък към шик монархичната строгост на Céline на Фийби Файло. Но махалото винаги се връща. Тийнейджърските модни мечти са това, което мотивира новата колекция на Marc Jacobs, наречена Heaven. Лансирана преди седмица, тя предлага палави дрешки и аксесоари на цени от 45 до 395 долара. Heaven е компилация от всичко, което милениалите помнят от знаменития ъгъл на Bleecker и 11-та улица - модна култура в сбит вид, излъчвана от емблематичния hot spot на Ню Йорк.

Технически, Heaven дрехите са унисекс, а на тях виждаме пубертетни, леко стряскащи фрази като “totally fucked up” и “more teen angst”, принтирани на тениски, худита, плисирани поли и мини жилетки. Има също винтидж списания и CD-та, и супер сладки плюшени играчки, вдъхновени от двуглавото мече от фотосесията на Кати Гранд - дългогодишна муза и партньор на Marc Jacobs.

Началото си новата колекция води от идеите на Ава Нируи, надарен куратор от миналото на модата, способен да предсказва нейното настояще и бъдеще. Духовно, Heaven е манифест на бурната носталгия по Грег Араки и списанието Fruits, плюс всички видове мръсни, но есенциални магазинчета-за-всичко, които са навсякъде из Ню Йорк, когато интерпретираният в колекцията времеви период изобилства от любов по тях. 

Heaven е пряма и директна колекция, която докосва сърцата, особено ако всичко, което искаме, е се върнем обратно в детските си стаи, да грабнем телефоните с капаче и да излъчим готин тийн вайб с автентичен Marc Jacobs стайлинг и среща с готиния пич, който работи в култовия магазин. Поглеждаме инстаграма на бранда, виждаме снимки на стаи, каквито имаше всеки тийнеджър от 00-те, с плакати на M.I.A. и Dakota Fanning, и с въздишка се връщаме към най-безгрижните и сладки години – на модата и на детството ни. Стилът на колекцията на Джейкъбс, сладникаво-носталгичен, все пак постига целта си - пожелаваме да купим. Браво!

More All fashion