Следва

Искаме да сме тя: кралица Летисия в това розово

Новите хибридни модели Renault Clio и Capture are everything

Новите хибридни модели на Renault, живи, истински, удобни, са тук! 

All About Life преди 3 години

Какво следва в автомобилното бъдеще? Вглеждаме се в огледалните повърхности на новите Renault Clio и Captur и откриваме отговора. Виждаме не само едно автономно, електрическо и свързано утре, но и най-добрите хибридни автомобили досега, полу-електрически версии на класиките, с най-новите двигатели на компанията. Двата модела от новата E-TECH хибридна и plug-in хибридна гама на марката: Renault Clio E-TECH Hybrid и новото Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid удовлетворяват всяка наша нужда: комфорт, екологичност, иновации и стил. Возим се във всяка от тях с най-голямо удоволствие и много (ама много) стил!

Renault Clio E-Tech Hybrid

Свързваща линия между два свята, Clio е познатият на всички комфорт с вградено преживяване “електрически автомобил“. Впечатляващият хибриден двигател E-TECH има увеличен електрически пробег, стартира пъргаво и лесно надхвърля очакванията, които имахме към старите хибриди.

Вътре ни чакат 9,3-инчов екран, превърнат в мултимедийна станция с новата услуга Renault EASY CONNECT. Отвъд забавлението, модерните системи за помощ на водача впечатляват. Откриваме и система за поддържане на скорост и пътна лента, както и функции от автономност второ ниво, като спиране и потегляне при тежък трафик.

Хибридите ускоряват без да се замислят – от 80 до 120км/ч само за 6,9 секунди. Трябва да благодарим на хибридният двигател със 140 к.с., който пести максимално и дава нужната динамика на пътя.

Съчетаната работа на системата за възвръщане на енергия, обема на батерията и ефективността на новия E-TECH двигател, значи едно – 80% от пътя в града ще карате изцяло в електрически режим. Не само, че означава намалени емисии, значи и по-малък разход на гориво – до 40%.

Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid

Всяко начало е електрическо, въртящият момент – неусетно бърз, като в изцяло е-автомобил. Не само това, бързата реакция на електрическия мотор е достъпна и при ускорение на всякакъв път. Зареждаме го на станция или у дома, а ако забравим, Plug-in става нормален хибрид, все така реакционен и жив.

Електрическият мотор дава свобода. Различните системи на колата – като Pure, Sport или E-Save се грижат за нуждите ни на всекидневна база. Pure мигновено превключва на електрическо задвижване, Sport комбинира оптимално работата на двигателите и ни помага да изпреварваме, сякаш е нищо, а E-Save прехвърля магистралните километри на двигателя с вътрешно горене, та като стигнем в града, да сме маневрени и зелени.

С двигателя E-TECH Plug-In Hybrid сме в сигурни ръце. 160-те конски сили могат да бъдат моментно бързи и очаквано издръжливи. Тихо е, дори с работата на всички двигатели. С електрическия мотор, можем да пътуваме до работа само на ток, а през уикенда да се насладим на природата без да мислим за батерията. А консумацията е тъй малка, че едва обръщаме внимание на значително занижените емисии.

За да минем в изцяло електрически режим, натискаме бутон EV (вместо Stop/Start), а e-shifter скоростният лост е с функция “Brake” за максимално възвръщане на енергия. Виждаме и най-големите в категорията автомобили екрани – 10,2 инча за дигиталното табло и 9,2 за мултимедийната система. Всяка информация за живота на батерията, колко енергия печелим и текущото й ниво, може да бъде видяна и на двата.

More All About Life