Следва

Huawei и Cinelibri канят всички на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020

Наградените и номинирани за награди Оскар 2020 късометражни филми пристигат в България

Район “Лозенец” – СО и международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще зарадват столичани с ексклузивно филмово събитие

Movies & TV преди 3 години

Тази есен столичният Район „Лозенец“ – СО и Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE организират ексклузивно филмово събитие на открито за жителите и гостите на гр. София.

На 25-ти и 26-ти септември обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. „Хладилника“ ще се преобрази в киносалон на открито. В два поредни дни от 21:00 часа зрителите ще имат невероятната възможност да видят селекциите на Академията за филмови изкуства и науки в САЩ, а именно наградените и номинирани за награди „Оскар“ 2020 игрални и анимационни филми.

Заглавията, които организаторите ще представят в края на месец септември, са игралните „Сестра“ (Белгия), „Братя“ (Канада/Тунис/Катар/Швеция), „ФК „Нефта“ (Франция/Тунис), „Сария“ (САЩ) и „Съседският прозорец“ (САЩ), който получи голямото отличие по-рано тази година. Анимационните филми, фаворити на Академията, са „Дъщеря“ (Чехия), „От любов към косата“ (САЩ), „Котбул“ (САЩ), „Паметен“ (Франция) и отново заглавието „Сестра“ – но този път анимационна копродукция между САЩ и Китай.

Вече трета година IN THE PALACE е сертифициран да предлага филмите си победители в конкурсните програми директно за разглеждане за най-голямото световно отличие в кино изкуството – наградите „Оскар“, а с това притежава и ексклузивитета да представя финалистите в голямата надпревара пред българска публика. Тази година с честта e удостоен гр. София – на 25-ти и 26-ти септември в Район „Лозенец“, независимо от пандемичната обстановка. Какъв по-хубав завършек на лятото! И защо не всяка година такова изпращане на слънчевите дни!

Събитието се провежда на 25-ти и 26-ти септември 2020 г. на обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. „Хладилника“ от 21:00 часа, вход свободен.

За новини и повече информация следете тук.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.