Следва

Fendi, SPRING 2021 READY-TO-WEAR

Лила Грейс Мос, щерката на Кейт, се облича ДОБРЕ, вижте

Мамина отмяна   

All fashion преди 3 години

Никакъв почти червен килим, социално дистанциран Венециански фестивал и страхотни, но от вкъщи, модни изпълнения на виртуалните награди Emmy – в момента няма много възможности за утвърждаването на нови звездни стилове.

И все пак, да живеят изключенията - чудната Кралица Летисия, безукорната Мелания Тръмп, многоцветната Джей Ло и още доста, които храбро се борят с особения момент и демонстрират чувство за стил, увереност и надделяване над ситуацията.

Днес, в контекста, ни вълнува едно хубаво създание, дъщеря на "топ" мама и публично присъствие, очевидно надарено с “fashion sense” – дъщерята на Кейт Мос, Лила Мос.

Лила Грейс Мос вече е в семействата на Marc Jacobs и Miu Miu 

Тя е само на 17, но кариерата й стремглаво лети нагоре. Моделът е красивото лице на колекцията очила Есен/Зима 2020 на италианския бранд Miu Miu,както и на парфюмната серия Perfect от Marc Jacobs. Тази година, макар и в режим на разредени ангажименти със списания, все пак я видяхме по страниците на W, i-D и V.

Лила и off-duty стила й в Инстаграм

Стилът на тийнейджърката, нормално, все още е в развитие, но определено носи усещане за разбиране на материята, наследен от мама почерк и самоувереност. В гардероба на младото момиче виждаме обожаемите от майка й Кейт през 90-те прозирни рокли тип комбинезон, както и чудесно миксиране на спортно и секси. Личният ежедневен стил на Лила е чудесен. 

Докато майка й предпочита скини дънки, Лила избира клош, комбинира с 90-тарска чанта на рамо и боти dr. Martens, както обичаме и ние, добавя и Polo Ralph Lauren худи в хипи разцветка и така се наслаждава на шопинг в Париж. През карантината хубавицата разчита на семпли потничета, анцузи и високи кецове – разбира се, и маска – нейната версия на инстаграм fashion тренд-а #WFHFit (working from home fits).

Докато чакаме модният живот да се върне в нормалния си ход, обръщаме внимание на няколкото момента, в които Лила прилича на мама Мос дословно. 


Уличният стил на звездите: Кейт Мос замени минито с макси


Прозрачната рокля
На парти на модна агенция през 1993-та, Кейт печели място в десетки заглавия, носейки абсолютно прозрачна сребриста рокля. Най-хубавото в цялата работа? Кейт сякаш дори не разбра, че всичко й се вижда, доказвайки, че един от най-емблематичните й тоалети е напълно непринуден.

Пристигайки с мама под ръка на парти на Ким Джоунс, Лила Мос носи черна рокля, която не оставя, ммм, много на въображението. За разлика от Кейт, все пак, малката си е сложила сутиен. 

Екстремен клош
Кейт е върл фен както на супер тесните дънки, така и на тоталната им опозиция: екстреминте клош дънки. Тук, през 2007, я виждаме на Wight Festival, където ги комбинира с шантав корсет в цветовете на дъгата, както и ние бихме, сигурно, ако имахме такъв.  

За литературно събитие по-рано през годината, Лила доказва, че може да надмине майка си, носейки чифт супер широки дънки със завидно умение да ги комбинира добре.  

Небрежното кожено яке
Като истинско плакатно момиче от 90-те, Кейт олицетворява силата на обикновеното кожено яке. От 2011-та я помним в Комбинацията на десетилетието – гръндж стил потник, кубинки и, героят на визията, издължено секси кожено яке. 

По манхатънските улици в последния месец Лила е засечена в кожено яке с копчета, силно напомнящо на горното, само че комбинирано със свежарско долнище (анцуг от тези с трите ленти) и маратонки Alexander McQueen.


Деветчасов сън, йога и сок от целина: красота и дълголетие the Kate Moss way


Роклята с яка
Кой би се показал в такъв аутфит (снимката е от Седмицата на модата в Париж през 2015-та). Никой, ето кой. Харесваме внушението тук – дрехи като от благотворителна разпродажба, но достатъчно Уау!, за да отиват на бохемския и бляскав Париж.  

Четири години по-късно Лила е почти същата в рокля с яка на първия ред на събитие на Miu Miu.

Малка златна рокля
Кейт сме я виждали всякак, най-често в приказни панталони и сака или лаконични минита, но тази, сякаш течна златна рокля (за представяне на книгата й през 2012 г.) е върхът.

За сватбата на Марк Джейкъбс в Ню Йорк Лила копира визията, само че във вариация малка-златна-рокля. И без презрамки, все пак трябва да е различно.

И малко черно яке
Кейт обича да намята тясно черно кожено яке върху всичко – от широки рокерски тениски до рокли, прийом, колкото индивидуален, толкова и печеливш. 

Е, познайте какво облече Лила за сватбата на Принцеса Южени. Ново доказателство, че ако нещо не е счупено, не трябва да се поправя. Тук е нейното любимо мини кожено яке, в случая не от лицева кожа, а от кожа с косъм, наметнато върху феерична розова рокля.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.