Парис Хилтън за новия си документален филм: Не съм тъпа блондинка, просто добре се преструвам

Парис Хилтън за новия си документален филм: Не съм тъпа блондинка, просто добре се преструвам

Нов документален филм за живота на блондинката. И Мотото му: "Всеки знае коя е. Никой не знае историята й."

Определено няма известна личност, по-склонна да маскира публичния си имидж, от Парис Хилтън. Прекарвайки по-голямата част от живота си, позирайки пред камери и фотоапарати, 39-годишната Парис е абсолютно наясно какво си мислим, когато чуем емблематичната й фраза “that’s hot”.

Обществото я възприема неизбежно като кукла Барби във велурен анцуг и с прясно нанесен изкуствен тен, от момента на появата й в The Simple Life заедно с най-добриата й приятелка Никол Ричи. След дебюта й в рeалити сериала през 2003 г., Ню Йорк Таймс пишат: “В неистовата надпревара за внимание на звездите, възходът на г-жа Хилтън показва доколко самата знаменитост е обезценена.“  И все пак, след двайсетгодишна кариера, Парис превръща образа си на парти момиче в глобална империя и дори най-гласовитите критици на Хилтън не могат да я обвинят, че е просто “известна, защото е известна“.


Парис Хилтън и Никол Ричи в The Simple Life

Точно по тази, а може би и по други причини вече можем да гледаме документалния филм This Is Paris - вид повторно представяне на блондинката за тези, които все още я мислят за момичето с колеблива таблоидска слава. Откакто Хилтън лансира първия си аромат от колекция парфюми през 2004-та (с продажби за 2.5 милиона долара), тя лансира още 19 различни продукта: грижа за кожата, чанти, бижута, бельо и още. Смятана за най-високоплатената жена DJ на века (оценена на до 1 милион долара за концерт), Парис е изминала дълъг път от The Simple Life, което е и точно нещото, върху което режисьорът на This Is Paris, Александра Дийн, се фокусира в документалната лента. 

“Много лесно можех да направя просто един суетен проект, ако желаех. Но се чувствам сякаш цял живот правя точно това,“ споделя Парис Хилтън пред Vogue, “Исках да сътворя нещо различно от фасадата, с която светът ме познава“. На Хилтън не й е проблем постоянното снимане, дори на ежедневието й (помним документалката на Netflix ‘The American Meme’), но никога досега тя не е показвала толкова лични и интимни преживявания, колкото в This is Paris. Един пример - когато е на 16, родителите й я пращат в Provo Canyon School, “център за интензивно психиатрично лечение на младежи“ в Юта. Там тя прекарва 11 месеца, а до 18-годишна възраст изтърпява всякакъв вид физически и психологически тормоз. Provo Canyon е последният тип усилие, което Кейти и Ричард Хилтън правят, за да наложат контрол върху бунтовната си дъщеря, която често бяга от училище, за да се вмъква в нощните клубове на Лос Анджелис и Ню Йорк.

Първоначалният план на Парис Хилтън не е да обсъжда тези преживявания във филма, докато Дийн не започва да я разпитва за постоянните кошмари, които преживява още откакто е дете. Детайли за тормоз започват да излизат на бял свят, тъй като Хилтън решава да контекстуализира травмите, които никога не е споделяла пред камера. “Всичко, което исках от този филм, беше фокус върху живота ми като бизнес дама, но накрая реших да кажа повече, да кажа нещата такива, каквито са“ - разказва тя. “Искам да ви покажа, че можете да минете през трудности и все пак да сте човекът, който искате да сте. Не позволявайте на миналото да ви дефинира. Обичам да показвам каква съм наистина, защото съм горда от човека, в който се превърнах“.

Филмът за Парис е вече в YouTube, а тя разказва пред Vogue за “терапевтичното“ преживяване по създаването му, за носталгията и пенсионирането на емблематичния й образ на “тъпа блондинка“ завинаги.

Във филма виждаме, че постоянно си в движение, пътуваш до Белгия и Корея, после обратно в Лос Анджелис. Описваш себе си като работохолик, който постоянно има нуждата да се разсейва, как успя да се нагодиш със ситуацията през последните няколко месеца, когато трябваше да натиснеш пауза?
Всички живеем по нов начин. Това ми даде време най-накрая да се спра на едно място и наистина да осъзная това, което се случва. Толкова съм благодарна, че съм в най-прекрасната връзка в живота си (Парис в момента излиза с бизнесмена и семеен приятел Картър Ръм). Късметлийка съм, че най-накрая открих истинската любов, защото не мога да си представя как щях да преживея пандемията сама. Чувствам, сякаш сме във връзка 5 години, мислейки за всичкото време, което прекарахме заедно. Имам до себе си човек, в когото съм толкова невероятно влюбена, и с когото сме страшно близки.


Парис Хилтън и любимия й, Картър Ръм

Кое стои в началото на This Is Paris и как усети какво искаш от този проект? 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.