Следва

Номи и Nokia - още една приятна изненада в "Смъртта може да почака"

Парис Хилтън за новия си документален филм: Не съм тъпа блондинка, просто добре се преструвам

Нов документален филм за живота на блондинката. И Мотото му: "Всеки знае коя е. Никой не знае историята й."

Celebrities преди 3 години

Определено няма известна личност, по-склонна да маскира публичния си имидж, от Парис Хилтън. Прекарвайки по-голямата част от живота си, позирайки пред камери и фотоапарати, 39-годишната Парис е абсолютно наясно какво си мислим, когато чуем емблематичната й фраза “that’s hot”.

Обществото я възприема неизбежно като кукла Барби във велурен анцуг и с прясно нанесен изкуствен тен, от момента на появата й в The Simple Life заедно с най-добриата й приятелка Никол Ричи. След дебюта й в рeалити сериала през 2003 г., Ню Йорк Таймс пишат: “В неистовата надпревара за внимание на звездите, възходът на г-жа Хилтън показва доколко самата знаменитост е обезценена.“  И все пак, след двайсетгодишна кариера, Парис превръща образа си на парти момиче в глобална империя и дори най-гласовитите критици на Хилтън не могат да я обвинят, че е просто “известна, защото е известна“.


Парис Хилтън и Никол Ричи в The Simple Life

Точно по тази, а може би и по други причини вече можем да гледаме документалния филм This Is Paris - вид повторно представяне на блондинката за тези, които все още я мислят за момичето с колеблива таблоидска слава. Откакто Хилтън лансира първия си аромат от колекция парфюми през 2004-та (с продажби за 2.5 милиона долара), тя лансира още 19 различни продукта: грижа за кожата, чанти, бижута, бельо и още. Смятана за най-високоплатената жена DJ на века (оценена на до 1 милион долара за концерт), Парис е изминала дълъг път от The Simple Life, което е и точно нещото, върху което режисьорът на This Is Paris, Александра Дийн, се фокусира в документалната лента. 

“Много лесно можех да направя просто един суетен проект, ако желаех. Но се чувствам сякаш цял живот правя точно това,“ споделя Парис Хилтън пред Vogue, “Исках да сътворя нещо различно от фасадата, с която светът ме познава“. На Хилтън не й е проблем постоянното снимане, дори на ежедневието й (помним документалката на Netflix ‘The American Meme’), но никога досега тя не е показвала толкова лични и интимни преживявания, колкото в This is Paris. Един пример - когато е на 16, родителите й я пращат в Provo Canyon School, “център за интензивно психиатрично лечение на младежи“ в Юта. Там тя прекарва 11 месеца, а до 18-годишна възраст изтърпява всякакъв вид физически и психологически тормоз. Provo Canyon е последният тип усилие, което Кейти и Ричард Хилтън правят, за да наложат контрол върху бунтовната си дъщеря, която често бяга от училище, за да се вмъква в нощните клубове на Лос Анджелис и Ню Йорк.

Първоначалният план на Парис Хилтън не е да обсъжда тези преживявания във филма, докато Дийн не започва да я разпитва за постоянните кошмари, които преживява още откакто е дете. Детайли за тормоз започват да излизат на бял свят, тъй като Хилтън решава да контекстуализира травмите, които никога не е споделяла пред камера. “Всичко, което исках от този филм, беше фокус върху живота ми като бизнес дама, но накрая реших да кажа повече, да кажа нещата такива, каквито са“ - разказва тя. “Искам да ви покажа, че можете да минете през трудности и все пак да сте човекът, който искате да сте. Не позволявайте на миналото да ви дефинира. Обичам да показвам каква съм наистина, защото съм горда от човека, в който се превърнах“.

Филмът за Парис е вече в YouTube, а тя разказва пред Vogue за “терапевтичното“ преживяване по създаването му, за носталгията и пенсионирането на емблематичния й образ на “тъпа блондинка“ завинаги.

Във филма виждаме, че постоянно си в движение, пътуваш до Белгия и Корея, после обратно в Лос Анджелис. Описваш себе си като работохолик, който постоянно има нуждата да се разсейва, как успя да се нагодиш със ситуацията през последните няколко месеца, когато трябваше да натиснеш пауза?
Всички живеем по нов начин. Това ми даде време най-накрая да се спра на едно място и наистина да осъзная това, което се случва. Толкова съм благодарна, че съм в най-прекрасната връзка в живота си (Парис в момента излиза с бизнесмена и семеен приятел Картър Ръм). Късметлийка съм, че най-накрая открих истинската любов, защото не мога да си представя как щях да преживея пандемията сама. Чувствам, сякаш сме във връзка 5 години, мислейки за всичкото време, което прекарахме заедно. Имам до себе си човек, в когото съм толкова невероятно влюбена, и с когото сме страшно близки.


Парис Хилтън и любимия й, Картър Ръм

Кое стои в началото на This Is Paris и как усети какво искаш от този проект? 
През години много продуцентски компании изваха с подобна идея, но аз винаги казвах “не“. Бях фокусиранa върху бизнеса си, а риалити предаванията просто вече не бяха в мой интерес. След това имах няколко страхотни срещи с IPC, които ми разказаха историята, която искаха да представят и ме убедиха да им се доверя. Но първоначалната идея на този филм не беше това, което в крайна сметка се получи. Щях да говоря само за империята, която създадох като бизнесдама, защото ми беше писнало от заблудите на хората за мен. Не искам да бъда запомнена като тъпата блондинка от The Simple Life. Това не съм аз и исках да го покажа, защото съм много горда от жената, която съм днес и от всичко, което съм създала. Говоря за неща, които никога не съм казвала дори на сестра си, на родителите си, на най-добрите си приятели или бивши гаджета. Това беше много терапевтично преживяване.

Как успя да убедиш семейството си да е част от проекта?
Толкова съм благодарна, че се съгласиха. Особено сестра ми Ники. Ние с нея винаги сме били опозиции - тя мрази да е в светлината на прожекторите и отказа участие в The Simple Life, когато продуцентите й предложиха да партнира с мен. Това просто не е животът, който тя иска. Все пак разбра, че без нея този филм не би бил докрай верен. Никой не ме познава по-добре от Ники, но дори и тя не знае нещата, през които преминах, защото никога не ги споделих - нито с нея, нито с майка ни. Помолих баща си да участва, но категорично отказа. Той е бизнесмен и не иска да обсъжда личния си живот. Очевидно, за майка ми беше много трудно да чуе всичките истини, които никога не е знаела за мен. Беше много емоционално за всички. 


Парис Хилтън със сестра си Ники

В една от сцените на филма казваш “Майка ми искаше да съм Хилтън, аз исках да съм Парис“.  Какво значи това? 

Майка ми и баща ми винаги са били много строги и много защищаващи. Майка ми искаше да живея живота на принцеса, но аз просто не съм такъв човек. Не исках светът да ме познава само като внучката от Hilton Hotels. Целият този свят е твърде фалшив за мен. Никога не съм искала да живея в него, но се чувствах длъжна да го правя, най-вече заради строгостта на родителите ми. Когато станах тийнейджър, се преместих в Ню Йорк и тотално се разбунтувах.

Как се очаква да се държи някой като теб, наследник на известна личност?
От мен се очакваше да се омъжа, да имам деца и да бъда част от социалния елит. Не е нещо, което някога ме е интригувало, винаги съм искала да съм нвзависима и самостоятелна. Мисля, че всичко, през което минах, когато бях по-малка, ме направи такава. И въпреки че беше толкова болезнено и травмиращо, опитвам да гледам позитивите, защото не мисля, че щях да съм бизнесчовекът, който съм днес, ако не бях преминала през тези неща. Това ме направи независима и ме мотивира никога да де позволявам на някой да ме контролира. Успехът е свобода. А всичко, което искам, е любов. Да пътувам около света, да прегръщам феновете си и да виждам как очите им светят - това е невероятно чувство. Знам, че съм на мястото, на което съм, с причина - да радвам хората и да им нося оптимизъм.

Чели сме първата ти книга, Изповедта на една наследница... 
Радвам се.

В главата “Как да бъдеш наследница“ пишеш: “за много хора аз съм фантазия. Те искат да мислят, че се забавлявам повече от тях, и никой не иска да приеме, че имам нормален живор и проблеми... Само аз винаги съм била аз, тоест само аз мога да кажа дали животът ми е перфектен или не.“ Каква роля смяташ, че изигра за публичния свят, когато стана известна и хората започнаха да се вглеждат в живота ти?
Да, аз бях точно фантазия - Барби, принцеса, фея, русалка, еднорог. Въпреки че играех роля. Изглеждах като свободна душа, защото никой не знаеше истинските неща, през които преминавам. Аз бях глътка въздух за хората, но медиите използваха това и... [прави пауза]. Понякога се чувствах като боксова круша. Много хора повярваха, че могат да ме третират както си искат, бяха зли. Беше болезнено да чета някои от нещата, писани за мен, само защото знам истината. Хората в Холивуд продават истории, които не са верни, само защото знаят, че ще им платят повече за сочна лъжа. Не знам. Просто... беше много.

Филмът започва с монтаж, който показва колко често са ти се подигравали по вечерни токшоута и колко много пародийни визии ти приписва поп културата...  
Когато хората казваха неща, които ме нараняваха, си казвах “Парис, това е ролята, която играеш. Не си ти. Не се чувствай зле от това, което хората мислят, че си“. Тази настройка ме защитаваше, защото вече бях толкова открита и целият свят беше преднамерен към мен. Не съм тъпа блондинка. Просто много добре се правя на такава.


Парис в шоуто на Джими Фалън (2003)

Хареса ни сцената, в която говориш за връзката си с Дейвид Лашапел и как работата с него толкова скоро след преживяванията в Provo наистина те е изкарала от черупката ти.
Всичко дължа на Дейвид. Работата с него и това да съм негова муза промени живота ми.

Има интервю, в което той казва: “Парис има харизма, човек не може да свали очи от нея. Тя се киска, смее, искри. Може да не се е прибирала три дни и пак да изглежда невероятно. Никога не видях това момиче не на място“. Какво мислиш, че видя той в теб?
Той ме прие и ме накара да се чувствам толкова уверена, след всичките травматични преживявания. С историята "Панаир на суетата" Дейвид ме постави на картата и ме представи на целия свят. Винаги ще му бъда благодарна за иконичната работа, която създадохме заедно. Той ме накара да се чувствам много красива. Той е един от тези хора, с които мога да съм себе си, който видя нещо в мен, което аз не виждах, защото бях толкова изгубена след като излязох от Provo. Да срещна някой като него, който отвори очите ми за един цял нов бляскъв свят беше магия. Много го обичам.

Как тази новопридобита свобода се отрази на чувството ти за стил? Дори и в ранните си години ти никога не си пресъздавала просто визии от модния подиум.
Никога не съм била от тези, които следват трендове. Мисля, че е защото съм Водолей и съм естествено креативна и малко ексцентрична. Никога не съм мечтала за най-новото от Диор и Шанел. Обичах да се разхождам по 8-мо авеню, където бяха Patricia Field и всички подобни забавни магазини. Майка ми ми купи фрапантна бална рокля, а аз отидох на бала си в мини пола, латексов топ и екстеншъни в цветовете на дъгата. Просто се забавлявах с модата и е невероятно да гледам всички тези стилове да се връщат на мода. По време на Модните седмици много от приятелите ми дизайнери ми показваха пана, с които са работили по идеите си, и винаги на тях имаше много мои снимки от миналото. Обожавам да виждам как момичета пресъздават визиите ми, например роклята от 21-вия ми рожден ден. Тогава всички ми се подиграваха, беше лудо за нюйоркчанин да се социализира в рокля като тази, но очевидно бях по-напред от останалите.


Парис Хилтън на 21-ия си рожден ден (2002)

Колкото и да бяха дръзки и наперени модните ти избори, ти определено създаде свое собствено чувство за стил. 

Аз нямах стилист и ПР. Нито екип фризьори и гримьори. Сестра ми и аз правехме всичко сами. Беше много различно от днес, когато всичко е супер планирано. Всеки има креативен директор, нищо не е оригинално, всеки е копие на другия. Еднакви лица, еднакво всичко. 

Ти успяваше дори преди социалните медии да направят известността толкова лесна. Ти се превърна в бранд. Как би определила връзката си със социалните медии днес?
Социалните мрежи могат да са забавни, но когато хората използват мненията на други хора като нещо, което ги определя, нещата стават опасни. Мисля, че има чудени инфлуенсъри. Приятелка съм с много от тях и обичам посланията, които излъчват. Но има и такива, които го правят само за харесванията. Казват неща само за внимание; много от тях са млади и не разбират, че това ще остане до края на живота им. Важно е децата да мислят за това, което представят пред света. Шансовете да има нещо, което няма да искаш да е там завинаги, са големи и това може да те преследва до края на живота ти. Аз си създадох дебеля броня, но изобщо не мога да си представя какво е да си тийнейджър днес.


В началото на This Is Paris казваш: “Създадох този бранд, този персонаж, този герой и съм вързана за него оттогава“. Писнало ли ти е?
Когато заснемахме тази сцена се чувствах така. След като наистина разказах историята си и излязох на чисто, вече не мога да кажа, че ми е писнало. Дори мисля, че хората, които винаги ме съдеха по заглавията, ще преосмислят нещата, които са казали за мен в миналото. Това е вълнуващо, защото обичам да показвам на хората, че не са прави. Нямам търпение повече хора да срещнат истинската Парис.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.