Следва

Честита първа рожба, Зейн и Джиджи

10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта

Сатурн наистина не е лош.

Astro преди 3 години

Познанието ни относно рождената ни тема ни позволява да опознаем по-добре самите себе си и ни дава възможността да се възползване максимално от своя живот – както в работната, така и в личната сфера. Да тръгнем от основите : астрологията не се състои в четене на хороскоп и планетите по никакъв начин не влияят на съдбата ни.

Звездите, или по-точно тълкуването на движенията им, обаче, могат наистина да ни помогнат да живеем по-добре и да отберем най-доброто от живота си. Въпросът е как ?

Да сравним астрологията с термометъра – той не е в състояние да предизвика лошо или хубаво време, нито пък да влияе по някакъв начин на самата температура. Единственото, което прави термометърът е да ни покаже колко градуса е навън. И ако ти си информиран и знаеш какво да очакваш от времето и колко градуса са навън, ти вече знаеш много : как да се облечеш, за да се чувстваш добре, за да не ти е студено и да се разболееш или пък да не ти е топло и жегата да е непоносима.

Абсолютно същото нещо се случва и със звездите: не са те тези, които създават и коват съдбата ни, но техният прочит ни позволява да вземем правилните решения на базата на възможностите, които ни се предоставят точно в този момент.

По какъв начин познанията ни относно движенията на планетите благоприятстват за по-добър живот

Мнението на астролога Федерика Фонтана:  "Астрологията се възприема като метеорологичната прогноза – казва ти какво ще бъде времето в следващите часове. След това ти си този, който трябва да реши да ли да си вземе чадъра или не. Умението да чуваш и слушаш напътствията на планетите, обаче, ти помага да не станеш вир вода." Федерика се доверява напълно на планетите и постига отлични резултати, което й позволява да създаде хармонична връзка между тяло и дух, базирана на балансиран хранителен режим, спорт, йога и медитация.

Това, което всъщност прави астрологията е да ни посочи вида енергия, с която имаме взаимоотношения в конкретен момент – ако си наясно с нея ще успееш да я направляваш.
И все пак, хороскопът не може да ни предскаже дали ще получим увеличение на заплатата, но пък от друга страна небесните тела могат да ни предупредят дали шефът ще е благоразположен и в добро настроение или ще бъде по-добре да изчакаме няколко дни преди да повдигнем този въпрос.

По същия начин, нашият астро профил ни позволява да познаваме нашите силни и слаби страни и да постигнем впоследствие всички наши цели, като ги регулираме.

За да ни разясни всичко казано дотук (и не само), се появява Стефано Пианиджани – астролог и създател на "Калипсо“. Калипсо е приложение, което изчислява нашата натална карта и ни изпраща персонализирани съобщения за движенията на небесните тела, които са важни за нас (и евентуално за съвпадения с тези на нашия партньор в живота).

Какво представлява рождената тема и как се изчислява.

Рождената тема е всичко онова, което стои зад зодиакалния знак (от астрологична гледна точка). Тя откроява (и насърчава) индивидуалността в лицето на всяка една от 12те зодии. И в действителност, за да разберем кои сме, не е достатъчно да познаваме само своя собствен зодиакален знак, но и да знаем къде са се намирали другите 9 планети по време на нашето раждане (в допълнение към Слънцето, което така или иначе определя зодията).


Месечен ХОРОСКОП - Септември 2020


В този смисъл, тълкуванието на наталната карта посредством прочита на позицията на всичките 10 планети в небето по време на раждането, ни позволява да разкрием и разчетем всички наши аспекти на личността. Отчасти рождената тема се базира на математиката, отчасти - на интерпретацията.

За какво случи рождената тема.

Нейният прочит се уповава на планетите като отправна точка. Тези планети обаче, просто ни очертават, а не ни натрапват събитията, които след това ще предопределят живота ни. Можем да дефинираме рождената тема като наръчник с инструкции за това как ние функционираме. Моментът, в който разберем собствения си механизъм, вече имаме възможността да вземем в ръце юздите на собствената си съдба, тъй като се познаваме до дълбините на душата си.

Какво бихме могли да открием с помощта на рождената ни тема?

Това познание ни позволява да се възползваме по възможно най-добрия начин от собствената ни съдба и всъщност ни позволява да се усъвършенстваме и да станем по-добри. Да предпочетем една работа пред друга например, или как да усъвършенстваме външния си вид пред другите хора – важна е същността ни, тоест как ние самите се представяме пред света.

А що се отнася до любовта?

Когато става въпрос за любовта, взаимното допълване на зодиакалните знаци е основополагащо, но трябва да се обърне внимание и на тъмните ни страни - онези, които не показване на бял свят. И наистина, посредством тях, се разбира какво точно търсим в една връзка. От друга страна пък, за да се разбере какъв точно тип партньор ни подхожда, се взимат под внимание позициите на мъжките планети в рождената тема на жената (Слънце и Марс; слънцето предопределя характера, а Марс - физиката и външния вид) и след това женските планети в мъжката рождена тема (Венера и Луната).

Защо мъже и жени от същия зодиакален знак имат различни характери?

Това се дължи на факта, че жените са склонни да се оприличават с Луната и мъжете със Слънцето, следователно мъже и жени, които имат една и съща зодия, са с различни характери.

Можем ли да предопределим пола на детето, доверявайки се на планетите?

Твърди се, но все пак не е доказано, че ако детето се зачене, когато Луната се намира в мъжките зодиакални знаци ще се роди момченце и обратното.

Нещо, което да имаме предвид ?

Ако трябва да подписвате договор за покупко-продажба на къща, е по-добре да не го правите по време на някои определени периоди на планетите - Ретроградният Меркурий, например.

Какво е необходимо, за да се направи наталната карта?

Нужни са само дата, час и място на раждане.

Имаме ли основание да се страхуваме от Сатурн ?

Сатурн е една прекрасна планета, отнася това, което не ни трябва повече. Показва ни чистата истина и реалните факти, които не винаги са тези, които искаме да видим.
Като цяло обаче, е благоразположен към нас.

More Astro