Max Mara, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Max Mara, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Палтото става парка. Палитрата обхваща охра, сиена, черно и бяло, ръкавите се разтварят. 

Като героините от Ренесанса, жените Max Mara на Седмицата на модата в Милано, са там, за да реконструират света, да го направят по-добър. Новото е очевидно в колекцията Пролет 2021 на италианската модна къща. Художничката Корин Суорн, победителка в изданието на Max Mara Art Prize for Women през 2013-та, създава за случая мултимедийната инсталация “Silent Sticks”, която стъпва върху темата Комедия дел арте от италианския Ренесанс, с всичките й трагедия, комедия, интриги и магия. Представена на предната веранда на Академията Брера, под звуците на Мина, колекцията изобилства от интерпретации на тренча - с обемни джобове, дълги ръкави с ефекта на пелерина, дължини до глезена.

Max Mara надгражда обичайната си естетика - палтата-класики стават парки, обсипани с едри функционални джобове, автоматични копчета и връзки. Различни текстури плавно преливат една в друга. Палитрата е класическа - охра, сиво, черно и бяло - всички деликатни нюанси, напомнящи фрески от Умбрия. Новият Ренесанс носи и нови силуети - къси и елегантни, дълги и просторни. Отворените като при пелерина ръкави внушават нещо, което напомня фин портрет на дама от 15 век.

Модна къща Max Mara се ражда в един друг период на Възраждане. Следвоенният период в Италия е пропит от стремеж към възстановяване на изконните ценности в изкуството и живота - класни вещи, дизайн и творчество, занаятчийски майсторлък. Max Mara винаги е вярвала в концепцията “Bella figura”, т.е. стремежът да постигнем най-доброто възможно. Това кредо е повече от валидно днес. Как да се обличаме, за да направим света "по-добър" и да постигнем “bella figura”? С най-меките пуловери от кашмир, с най-перфектно скроения тайор, с тренч, изпълнен перфектно до последния детайл, с обикновена, но велика риза, прибрана в панталона с висока талия и богати крачоли, и една голяма Ippolita чанта плюс чифт огромни очила. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia