Големите любовни истории: Мария Калас и Аристотел Онасис

Големите любовни истории: Мария Калас и Аристотел Онасис

Поразителна и едновременно сърцераздирателна, страстта, която свързва най-голямата оперна певица и легендарния магнат никога не престава да очарова. Дори и след появата на вдовицата Кенеди.

Една съвременна гръцка трагедия - така може да бъде обобщена десетгодишната мъчителна любовна история между Аристотел Онасис и Мария Калас, която след небивал лукс ще доведе до двойна гибел. Накратко - това е история за суета, господство и жажда за власт от едната страна (Онасис) и отчаяна нужда от любов от другата (Калас). Два различни начина за живот "bigger than life”, крепящи се на компромиси, достигащи болестно състояние - деструктивно неравновесие, при това изключително крехко. Което се разбива на пух и прах впоследствие.


Мария Калас - икона на абсолютната женственост


Когато се случва внезапния и донякъде вятърничав брак между гръцкия бизнесмен и най-известната в света вдовица Джаки Кенеди. Фатална подводна мина за духа и душевното състояние на Мария, дори и много хора да твърдят, че Онасис никога не престава да я обича и да се среща с нея тайно дори и след сватбата с "американката“.

Фаталната среща

През лятото на 1957 г. Мария Калас е просто най-известната оперна певица в света. Тя е сопраното с превъзходна техника на пеене, жената с единствения и неповторим тембър, Дивата. "Божествената“ обикаля най-големите сцени по света с коронните си Травиата, Ана Болейн и Тоска. Нейните триумфи, един след друг, я превръщат не просто в театрална звезда, а и в звезда на светските хроники. С гръцкия бизнесмен я запознава журналистката Елза Максуел, която тайно го обича, но не се и надява да се получи нещо между тях. Мястото на сакралната среща? Лидо във Венеция, 1957 година.


Мария Калас, Аристотел Онасис и Елза Максуел, Лидо ди Венеция, 1957г.

Магнатът е човек, постигнал абсолютно всичко сам, след като се ражда много беден. Става милиардер след Втората световна война, като купува и препродава кораби, най-вече за изключително богатото Княжество Монако. Във въпросната 57-ма и двамата са женени. Двете егигантски фигури не се влюбват веднага, все пак това е присъщо на друг тип хора. И все пак, две години по-късно страстта между тях е неудържима. 


Калас и Онасис в Монако

Най-известните гърци в света

След първата среща, Мария се превръща във фикс идея за Онасис. Той я ухажва безсрамно - залива я с цветя и бижута, прибавяйки в арсенала и свръхскъпо палто от чинчила, което стига до петите й. Известното сопрано е все още омъжено за своя мениджър - богатият Джовани Батиста Менегини от Верона, но коя жена може да удържи на постоянния натиск и обожанието на атрактивен мъж като Аристотелис, при това години? 


Калас с първия си съпруг: венецианският индустриалец Джовани Батиста Менегини. Въпреки 28-годишната разлика двамата се обичат страстно до срещата с на Мария с Онасис.

През лятото на 1959-та бизнесменът кани група изключителни личности на луксозния си кораб "Кристина“. Присъстват Грейс Кели и принц Рение, Джани и Марела Аниели, Уинстън Чърчил и Калас със съпруга си Менегини.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.