Следва

Д-р Павел Панов за продуктите, които гарантирано правят усмивката ни "холивудскa"

Юпитер от Козирог във Водолей, какво очаква всеки знак през 2021-ва

Юпитер излиза от знака на Козирогa (на 19 декември 2020) и ще остане в знака на Водолея през следващата година (до 29 декември 2021). Какво да очакваме от късметлийската планета? 

Astro преди 3 години

Юпитер е планета, на която астролозите често гледат само през розови очила и свързват само с оптимизъм и късмет. Смята се, че винаги влиянието на Юпитер е положително, особено за знаци, с които прави секстил или тригон, или за този знак, в който е позиционирана планетата в момента. Разположението и детайлите около Юпитер, макар да не сме сигурни дали винаги са чак толкова положителни, са важни, защото управителят на Стрелците стои в определено положение за около година и респективно му отнема около 12 години да премине през целия зодиак. Истината е, че позицията му не е абсолютно фундаментална и може да не донесе грандиозни промени, но със сигурност помага при затвърждаване на идеи, проекти, инициативи, често носи добри възможности и желание за много нови неща и промени.  

via GIPHY

Кои ще са знаците, помилвани от лъчите на тази планета и за кои идната година няма да е най-късметлийска - нека видим. Едно е сигурно: Водолеите ще са фаворитът на зодиака заедно с другите въздушни знаци - Близнаци и Везни. Овен и Стрелец също ще усетят благотворното влияние на Юпитер, тъй като са в секстил с него, но за третия огнен знак - Лъв, планетата няма да е така благосклонна, за Телец и Скорпион - също. Не бързайте да се радвате или притеснявате, защото това е най-общата картина, а както знаем, без да имаме под внимание и другите планети и астрологични особености, нищо не може да се каже със сигурност.

Ето каква ще е връзката на Водолейния Юпитер с всеки знак от зодиака, от края на тази до края на следващата, 2021 година: 

Юпитер във Водолей и Овен: родените под знака на Овена ще се радват да са част от чудесен секстил с късметлийската планета. Това е наистина (наистина!) важно за вас, защото ще донесе мир, хармония, вътрешен баланс. Също ще подейства мотивиращо да започнете нови начинания, проекти и да се развивате професионално. Накратко: идва плодороден и позитивен за вас период, който ще бъде изпълнен с невероятни възможности за предприемане на действия и удовлетворяване на силни желания. Може би единствено в икономически план ще сте разколебани - начинанията и проектите ви ще изискват финансова обезпеченост и инвестиции. Това не е твърде сериозен проблем, но планирайте добре разходите и бюджета си. Има голям шанс да намерите добра и сериозна работа, така че бъдете винаги готови за бизнес уговорки, срещи и интервюта. Не се стеснявайте да предложите CV-то си или да се срещате често с хора, които биха помогнали за професионалното ви развитие. Юпитер преминава точно през 11-ия ви дом (дома на приятелствата), което може да донесе нови познанства, нова любов, кариерно обогатяване, всички от които да отворят сърцето и да разширят хоризонтите ви цялостно. 2021-ва определено ще е много вълнуваща! Личните ви преживявания също ще се развиват добре. Тези в щастливи връзки ще предприемат важни промени като брак, общо жилище, нов дом или дете, а тези, които не се чувстват добре заедно ще се насочат към раздяла или нова връзка.

Юпитер във Водолей и Телец: не е нужно да го казваме (и все пак ще го направим), че когато знакът ви е в квадрат с определената планета, както е сега при вас, Телци, ситуацията не е приятна. Не се стряскайте! Годината едва ли ще е толкова некъсметлийска, колкото си представяте, но със сигурност ще донесе трудности в различни аспекти. При такова разположение можете да очаквате изтощаващи, несигурни месеци, наситени с препятствия, грешни представи и проблеми. Спор със съсед, колега или друг човек около вас може да изиска намесата на адвокат. Парите ще имат съществена важност през идната година. Други житейски аспекти, за които е отговорен Юпитер, са професията, социалния успех и връзката майка-дете, така че ето още няколко места, на които да очаквате спънки. Неприятности в работата, спад в приходите, препиятствия в професионален план също са възможни. За да сте спокойни, не започвайте нови проекти, не сменяйте работното си място, дори и да не се чувствате добре на него – безсмислено е да правите промени, когато Юпитер не е с вас. За жалост може да ви е некъсметлийско дори в любовта. В случая Юпитер е склонен да направи брака ви труден и дистанциран. Очаквайте предателства или лъжи.

Юпитер във Водолей и Близнаци: за тези Близнаци, търсещи пътя към успеха, дойде точният момент! 2021-ва ще е изключително благоприятна за реализиране на цели, за каквито до преди месеци не бихте и помислили. Накратко, можете да се отпуснете и да работите с екстремна страст и отдаденост за това, което искате. Юпитер във Водолей ще е приказка за вас, особено за професионалния ви живот. Ако нямате работа или ако сегашната не ви задоволява, ще имате късмет и ще сте обект на интригуващи предложения. Реално е да получите помощ от някого, който ви подкрепя и вярва във вас, но все пак, заслугата ще си е изцяло ваша. Пътешествия, преместване в нов град, купуване на нов дом биха преминали благополучно. Любовните ви взаимотношения също ще са повлияни положиетелно. Очаквайне нещо магично в края на лятото или началото на есента, а ако от скоро сте във връзка, тя ще се задълбочи и ще се развива дългосрочно. Ако мечтаете за брак, за живеене заедно с партньора си или за дете – това е вашето време. Последно, но не на последно място, е да се гмурнете в душевни изживявания, разширяващи менталните хоризонти и помагащи за вътрешно израстване. Годината е подходяща за това, защото при вас Юпитер прави транзит в 9-ти дом (дома на високото знание и приключенията). Ако много ви се пътува е добре да съчетаете полезното с приятното и да тръгнете по бизнес ангажименти – възможно е на нови места да откриете нови любови.

Юпитер във Водолей и Рак: скъпи Раци, наталната позиция на Юпитер няма да е особено интересна и вълнуваща за вас. Има шанс годината да не е толкова благополучна, колкото очаквате, но важното е, че планетата преминава през 8-ия ви дом, което значи, че е възможно добро развитие с наследство, друг тип приходи или финансови специфики. В повечето случаи ситуации с финанси и собственост идват бързо, неочаквано и няма как да бъдат избегнати – просто трябва да сте готови за тях. Макар да е малко вероятно, бъдете и подготвени за загуба на член на семейството или друга трагедия, която ще ви извади от релси може би дори за месеци. В професионален план Юпитер е неутрален към вас; с начинанията, които започнахте тази година, когато късметлийската планета бе в опозиция със знака ви, е добре да действате внимателно, за да не приключат проблемно. Определено втората половина на годината ще е по-късметлийска, затова бъдете търпеливи. За сметка на това, началото на 2021-ва ще е объкрващо - не предприемайте рискови ходове, които не са дообмислилени. Вглеждане в дейталите е есенциално – избягвайте ненужни грешки, защото ще ви представлява голяма трудност да ги оправите. Юпитер ще повлие добре на любовните и сексуалните ви отношения, страст и ревност ще се редуват постоянно, опитайте се обаче това да остане в рамките на допустимото. Всичко останало ще бъде нормално и няма да преживеете особено много промени.

Юпитер във Водолей и Лъв: за жалост през 2021-ва Юпитер няма да е на ваша страна. Планетата на късмета е в опозиция със знака ви същевременно и със Сатурн, което може да довете сериозни трудности в различни аспекти от живота ви. Ще научите много неща от тази натална конфигурация и ще ви се налага да сте и активни, и пасивни. Периодът няма да е добър за дела, конфликти със съседи и колеги, професионални ситуации, но те ще се случват и ще ви се налага да се справяте с тях. Проблеми ще се навъдят и в любовния ви живот. Юпитер предвещава край на връзка, ревност, напрежение в семейството особено от пролетта до есента. Времето ще бъде трудно и за тези от вас, които нямат партньор, но ако мислите, че любовта ще е най-големият проблем, не сте чули какво ще стане на работното място. Катерогично не започвайте нова работа, не сменяйте местоживеенето си, не правете големи инвестиции и не приемайте финансофи предложения и сделки. Договори, споразумения, партньорства са риск, който не можете да си позволите да поемете през идната година. Не се преориентирайте професионално и не харчете големи суми пари. Много е вероятно да напълнеете или да остслабнете драстично, внимавайте с храненето и се пазете от контузии.

Юпитер във Водолей и Дева: Деви, Юпитер май ви е ядосан... Планетата на късмета, за съжаление, няма да е с вас в нови начинания и проекти и това няма да ви даде мира в различни аспекти. Освен това, Сатурн се намесва и усложнява всичко. Ако планирате започване на нова работа, промяна на местоживеенето, напускане съветваме да действате, само ако сте супер сигурни, защото всяко колебание или съмнение ще доведе до труднопоправими грешки и проблеми. Наталният път на Юпитер минава през 6-ия ви дом, дома на здравето и физическото себеусещане. Възможни са промяна в навиците и отказ от неща, които правите от много време, но това няма да спре усещанията за монотонност, стрес и отегчение. Все пак този Юпитер може и да помогне, ако желаете да промените нещо лошо или безполезно в ежедневието си. Поддържайте добро здраве и не подценявайте физическите неразположения, ако ви се случат такива, защото могат да се влошат драстично. За завършек можем да кажем, че тази година няма да е най-важната за вас, дори може да премине без никакви значими събития – и трудни и приятни – но със сигурност ще изпитате желание да промените неща, които не ви удовлетворяват. Направете малки промени в дома или работното си място, купете нещо или направете ремонт – това ще ви накара да сте по-удовлетворени и спокойни. Внимавайте при проблеми с ниско кръвно или кости.

Юпитер във Водолей и Везни: вие, със сигурност, сте едни от най-големите късметлии тази година! Юпитер, но също и Сатурн, са в перфектно разположение към вас, което ви носи тяхната положителна енергия и своебразна подкрепа. Очаквайте любовта да почука на вратата и ако започнете връзка, тя определено ще е дългосрочна и щастлива. Ако вече имате човек до себе си, тогава 2021-ва е годината, в която да надградите връзката си: закупуване на нова къща, брак, дете – всичките са добре дошли. Освен това, Юпитер ще подобри професионалното ви развитие и работната среда, което е възможно да завърши в отлични сделки, нови контакти и постигнати цели. Възможно е да се наложат инвестици в името на успеха, но приятелите и семейството ви ще помогнат финансово при нужда. Юпитер преминава през 5-ия ви дом, което значи, че няма по-добър момент за купон и забавления, а за тези, които са родители, се очертават интересни и запомнящи се моменти с децата. Съветваме да пътувате много: и на почивка, и по работни ангажименти. Ако искате да смените града или страната, в която живеете, обмислете ходовете си внимателно, защото промените могат да ви дойдат много авантюристични. Учене, изпити, състезания, нова работа – всичко това ще ви върви по вода, особено в края на годината. Не мислете, че късметът ще свърши всичката работа за вас; астрологичната енергия ще е на ваша страна, но е важно да полагате усилия за нещата, а не само да чакате и чакате. Гениалните ви идеи ще са увенчани с финансов успех.

Юпитер във Водолей и Скорпион: квадрат с Юпитер. Очаквайте от началото на годината да сте объркани и да не знаете какво да правите, е, нашият съвет е да не правите нищо. Останете спокойни и избягвайте прекалено грандиозни начинания, защото те най-вероятно ще приключат неприятно (меко казано). Когато имате квадрат с Юпитер, трябва да сте внимателни при уговорки и контаки и да не вярвате на всичко, което хората ви обещават. Не подценявайте финансови и здравословни неразположения, ако ви се случат такива. Избягвайте караници, оплаквания, вредна храна и обърнете повече внимание на черния дроб, костите и кръвното си. Намалете пиенето, пушенето и мазните храни, защото има шанс да отслабнете или надебелеете драстично. Ако не сте в добро здравословно състояние и психически няма да сте окей, запомнете това. Последно ще кажем, че транзитът на Юпитер се случва в 4-ия ви дом, този на дома и семейството, така че проблеми с близки, партньор, деца, роднини, особено с брат, сестра, майка или баща, са много възможни. През 2021-ва би било чудесно да си направите застраховка, за да сте насигурно. Любовните взаимотношения могат да се усложнят, защото не сте предразположени към сериозна връзка; афера или нещо по-спокойно би се развило по-положително.

Юпитер във Водолей и Стрелец: секстилът с Юпитер определено е комплимент за вас, мили Стрелци. През последните години късметлийската планета е много благосклонна към вас, а през последните месеци още повече! Времето е идеално за бизнес развитие, но и не само. Всъщност, наталната картина е много интересна за личните ви и семейни взаимотношения. Ако имате партньор, с когото се разбирате добре, можете да определите дата за сватба, да сключите брак, да се изнесете заедно, да планирате ремонт или да участвате заедно в бизнес проект. Ако сте single шансът скоро вече да не сте е много голям. Нови любовни истории ще се зародят по време на транзит на Марс и Венера и с този, в когото сте вклюбени, най-накрая да се получат нещата. Това ще са не просто сексуални, ами и дълбокоемоционални приключения, които се очертава да продължат с години. 2021-ва ще е прекрасна за тези от вас, които очакват дете, или които досега не са имали шанса да са родители – последните месеци на годината можете да се фокусирате върху това. Ако си търсите нова работа, ако искате да заживеете в друг град или да започнете да учите този период е много важен. Интервюта, изпити, състезания ще завършват успех и Юпитер ще се погрижи да се удовлетворени. Всичко, което започнете през тази година ще остане в живота ви за доста време.

Юпитер във Водолей и Козирог: Юпитър е във вашия знак до транзита си в края на тази година и не можете да се оплачете – кариера, любов, финанси всичко върви чудесно. Така и ще продължи. Юпитер във Водолей ще конкретизира и дооформи това, което се започнали и ще помогне да го завършите и да оберете плодовете на труда си. Втората половина на 2021-ва ще донесе финансовите и професионални позитиви, за които вложихте толкова усилия и енергия. Тази фаза ще е много интересна за вас, защото ще продължите по път, който носи много емоции и успех, но само ако останете здраво стъпили на земята, особено първите три месеца в годината, когато и Сатурн ще ви влияе. Той ще се настани във втория ви дом и благоприятното влияние на Юпитер ще се увеличи – точно това е разковничето на кариерно-финансовото ви развитие и абсолютно не трябва да изпускате момента. Добрите новини продължават: ще сте облагодетелствани и в личния си живот. Лично и професионално ще се свържат и макар да не можем да си купим щастие с пари, когато финансите ни са наред можем да се отдадем на повече приятни моменти със семейството и любимия човек. Ремонт, нов апартамент, продажба на имот биха били успешни особено във втората половина на годината. Единствено тези, които са сами в момента, ще изпитат трудности при справяне с емоции, но нека имат предвид, че липсата на любов може би е за сметка на многото работа. Послушайте сърцето си и се погрижете малко повече за него, отколкото за ума.

Юпитер във Водолей и Водолей: след цели 12 години Юпитер пак е при вас и пак всичко ще върви прекрасно! Пригответе се за нови начала, които ще обърнат живота ви на 360 градуса. В началото на годината и особено след Март, когато Сатурн също прави влиятелен транзит, ще изпитате силна нужда да действате, да промените нещо, което вече не ви харесва или задоволява. Ако си търсите мото, с което да прекарате идеалната година, това е “Променяй!“. Ако следвате това, ще преживеете щастливи месеци, изпълнени с вътрешно задоволство и удовлетворение. Не стойте на едно място: ако имате добри идеи, опитайте да ги реализирате, помолете за помощ , финансова или физическа, продължете, дори да има затруднения, защото всичко, което започнете сега, е увенчано да ви радва с години напред. Ново начинание, нова връзка, повишение, промяна на работното място, дете, брак, диплома и всякакви жизненоважни събития ще вървят по вода през 2021-ва. След Март ще започнат положителните промени, а пикът им ще е есента – това е идеален момент за професионално преориентиране, смяна на местоживеенето, инвестиции, партньорства и прочее. Ако не сте във връзка, Юпитер ще помогне за запълване на любовната празнина, като ганрантира запознанство, което ще се развие абсолютно прекрасно. Не подценявайте нови приятелства, не се отделяйте от хора и оставете настрана желанието си за независимост. Използвайте наталното благоразположение, защото то ще ви засити с любов и задоволство.

Юпитер във Водолей и Риби: Юпитер е в 12-тия ви дом, който често е отговорен за препятствия и трудности, които е нужно да надмогнете и разположението на планетата там е фундаментално за осъзнаването дали ще се справите с тези трудности или не; във вашия случай - определено! Юпитер ще ви е подкрепа и приятел. Възможен е проблем с кола или шофиране, при това доста сериозен, здравословен или финансов проблем също, но във всеки случай ще сте заобиколени от качествени хора и специалисти, които ще помогнат с трудностите. Ще преживеете една година, изпълнена с перипетии, но и с възможност да ги преодолеете с лекота. През 2021-ва, благодарение на Юпитер във Водолей, ще изчезне блокаж, свързан с работа, който от известно време ви пречи да се развивате. Не мислете, че планетата на късмета е срещу вас, напротив, тя ще помага да се справяте с всякакви проблеми по-възможно най-лесния и бърз начин. Препоръчваме да не инвестирате големи суми пари, особено в моменти, в които не сте напълно сигурни. В любовта също може да преживеете трудности или неразбирателства, или да се чувствате неподкрепени или неоценени от членове на семейство, но ако обмисляте развод или раздяла, знайте, че това не е добро решение. Дори и в личния ви живот Юпитер ще е с вас и ще помага за решаването на всеки проблем.

More Astro