Следва

Илюстрацията в творчеството на Дечко Узунов

Осемте Даяни: актрисите, дръзнали да се превъплътят в Принцесата на народа

"Only do what your heart tells you." 

Movies & TV преди 3 години

Научавайки, че австралийската актриса Елизабет Дебики предстои да поеме ролята на Даяна, принцеса на Уелс във финалните епизоди на поредицата "Короната", обръщаме поглед назад, за да си припомним всички актриси, превъплътили се в Принцесата на народа през годините.

Наоми Уотс

За жалост филмът "Даяна" от 2013 г., в който се снима Наоми, не оправдава възлаганите надежди от страна на зрители и критика. Основана на книгата на Кейт Снел "Даяна: Нейната последна любов", лентата се фокусира върху последните месеци от живота на принцесата, включително малко известни подробности около сериозната й романтична връзка с пакистанския кардиохирург Хаснат Ахмад Хан. Носителката на множество престижни награди британска актриса Уотс има странно сходство с покойната принцеса, но дори големият й актьорски талант не е достатъчен за да спаси този филм, който за жалост се превръща в големия провал на боксофис класациите преди 7 години.

Кристен Стюарт

Звездата от "Здрач" Кристен Стюарт бе избрана наскоро да изиграе Даяна в предстоящия филм на режисьора на "Джаки" - Пабло Лараин, както писахме тук. Действието, в чийто център е Даяна Спенсър, се развива по време на Коледен уикенд в Сандрингам, когато покойната вече принцеса съобщава пред фамилията, че бракът й с принц Чарлз вече е несъстоятелен. Снимките на филма стартират през 2021 г. и се очаква да излезе по кината на следващата година.


Ключовите моменти, направили развода на Чарлз и Даяна неизбежен, според експерти


Ема Корин

Неизвестната до този момент актриса Ема Корин преборва зверска конкуренция, за да си осигури така желаната роля на младата лейди Даяна Спенсър в четвъртия сезон на "Короната" по Netflix. В историческата драма тя изиграва ролята на младата Даяна в първите месеци на връзката й с Чарлз, годежа на двойката, сватбения ден, наблюдаван от милиони, и първото им задгранично турне в Австралия.


Първият трейлър на The Crown Season 4 ни запознава с принцеса Даяна и Маргарет Тачър


Елизабет Дебики

Преди месец стана ясно, че австралийската актриса Елизабет Дебики поема скиптъра от Ема Корин в петата и шестата серия на The Crown. Тези по-късни сезони са наситени с особен драматизъм и изправят Дебики пред предизвикателството "да покаже зъби" и да излезе от клишето, тъй като й предстои да изиграе момента на раздялата на Чарлз и Даяна, интервюто с Мартин Башир, в което тя казва: "бяхме трима в този брак" и други извънредно деликатни моменти. Очаква се Елизабет наистина да блесне, носейки знаковата черна "рокля на отмъщението"  в екранизацията и, разбира се, пресъздавайки трагичната смърт на Ди при автомобилна катастрофа в Париж през 1997г.

Жана дьо Ваал

За съжаление, пандемията от коронавирус слага прибързан край на музикално-сценичното шоу, черпещо вдъхновение от живота на Даяна. В него актрисата и певица от Бродуей Жана дьо Ваал играе принцесата, изпълнявайки остроумни и изпълнени с подтекст песни, включително "Добре дошли в Уиндзор", "Снимайте, снимайте", "Ето идва Джеймс Хюит" и "Тайни и лъжи". Въпреки че постановката е свалена от сценичния афиш, няма място за притеснение, тъй като скоро ще бъде показана по Netflix.

Серина Скот Томас

Заради изключителната си прилика с т.нар. "официална" визия на Принцесата на народа, Серина Скот Томас е избрана да играе Даяна във филма, базиран на биографията на Андрю Мортън "Даяна: Нейната истинска история" от 1993 г., която той пише с помощта на кралския биограф. Куриозното е, че актрисата участва и в телевизионния филм "Уилям и Кейт", разказващ за първородния син на Даяна, принц Уилям, където (за всеобщо учудване) играе ролята на майката на Кейт - Каръл Мидълтън.

Джули Кокс

Тв-филмът от 1996 г. "Влюбената принцеса" предизвиква доста противоречия и нажежава страстите още с излизането си, най-вече защото се фокусира върху предполагаемата връзка на Даяна с играча на поло - капитан Джеймс Хюит. Сценарият е адаптиран от едноименната биография на Анна Пастернак, а във филма участва телевизионната актриса Джули Кокс в ролята на принцесата.

Женевиев О'Райли

Доказвайки, че очарованието и преклонението пред Принцесата на народа е безкрайно, през 2007 г. излиза документална книга "Даяна: Последните дни на принцеса", посветена на последните моменти от живота й - от връзката й с египетския милиардер Доди Ал Файед, до трагичната й смърт през август 97-ма. Женевиев Райли влиза в ролята на Даяна, за която казва: "Тя заема огромна част от нашето съзнание и наистина е една от най-големите икони на съвремието".

Анкета

Коя актриса се доближава най-много до покойната Даяна?

More Movies & TV