We love it: халат и пижама, сертифицирани от PETA

We love it: халат и пижама, сертифицирани от PETA

Go Green!

Модната ни самоличност вече се определя не от категориите “повече минималист“ или “повече максималист“, а от типа домашно облекло, което предпочитаме. За тези, които се чувстват привлечени към луксозни роби, а не към анцузи и йога клинове, на пазара има ново предложение - устойчиво, веган и много красиво!

Брандът niLuu лансира в края на лятото колекция от дълги роби, калъфки за възглавници, маски за очи и лице (с цени между $60 и $920). NiLuu създава продукти с PETA сертификат, което означава, че са изцяло веган и cruelty-free. “Коприната“ им е направена чрез етичен процес, който тотално изключва традиционното участие на копринени буби. Основателката Нилуфер Брако, базирана в Маями, се вдъхновява от културната традиция на луксозния текстил от родната й Турция.

Посветени на природата, niLuu даряват 1% от годишните си приходи на екологичната организация с нестопанска цел 1% Percent for the Planet. Пред BAZAAR Брако разказва за лансирането на марката, свързаността й с колективния ни “халат-период“ по време на пандемията, съзнателното създаване на продуктите и какво предстои, според нея, на niLuu.

Защо реши да лансираш колекция домашно облекло и пижами? Беше ли това планът ти и преди COVID?
Определено работим по това отпреди COVID, от януари 2019 г. По времето, в което вирусът прерасна в пандемия, бяхме вече на път да представим марката, по план през май. Чудех се дали има смисъл да правя всичко това с цялото негативно влияние върху икономиката не само в Щатите, а и по целия свят.

След цялото фундаментално съмнение реших да действам, защото исках да уважа ангажимента, който бях поела към доставчика на текстил и ателието, което шие продуктите. Мислех и че онлайн бизнесът ще се развива през пандемията и карантината. Все пак, Ковид се отрази лошо. Карантината в Турция спря производството и доставките, но полека превъзмогнахме проблемите и успяхме официално да представим бранда през Август.

Макар изборът да развиваме колекции с домашно облекло, пижами и бельо да излежда перфектно съобразен с време, в което най-използвната фраза е stay-at-home, реалността е такава, че бях вдъхновена да създам тези неща. От една страна, комфот и нежно усещане върху кожата, от друга - прекрасни принтове. Изключително удобни и богати на цветове, по начин, по който само коприната може да бъде, но без никакво насилие върху животни.

Какво или кой те вдъхнови за тази колекция?
Вдъхновена съм от живота на местата, които обичам. От безкрайното лято на Маями, от откритите клубове на брега на Босфора в Инстанбул и навсякъде по егейския бряг (като Бодрум), гръцките острови също. Барчетата и ресторантите в Монтаук през лятото и бягство от зимата на любими места като Сен Бартелми на Карибите. Вдъхновяват ме също марки като Dolce&Gabbana, които умеят да превърнат нещо съвсем неглиже и ежедневно (като пижама) в страшно готин тренд.

Какво ти самата искаше да носиш през последните няколко месеца?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.