Следва

Руни Мара и Хоакин Финикс станаха родители

София Лорен: "Мислех, че всичко ще изпадне от роклята й". Историята зад легендарната снимка с Джейн Мансфийлд

Сигурно сте виждали известната снимка на София Лорен, гледаща към деколтето на Джейн Мансфийлд. Това и до ден днешен е кадър, който предизвиква коментари и интерес.

Celebrities преди 3 години

Годината е 1957, а не след дълго снимката става толкова известна, че придобива свой собствен живот и се превръща в една от най-емблематичните фотографии в Холивуд. Но историята зад снимката е също така интригуваща.

Причините за това са много, но най-вече многозначителният поглед на София Лорен, отправен към бюста на Джейн Мансфийлд.

Истинската история зад погледа на Лорен, отправен към привидно незабелязващата Мансфийлд, е разкрита от самата Лорен в интервю за Entertainment Weekly през ноември 2015.

Когато известният кадър е заснет, София Лорен вече е звезда на европейското кино, която чака звездния си миг и в Холивуд. Така, през 1957 г., за да посрещнат италианската красавица в Меката на киното, Paramount Pictures организират прием, на който е поканена и Джейн Мансфийлд, по онова време голяма звезда и тотален секссимвол на Холивуд.  

С договор с 20th Century Fox в джоба, Джейн е масирано промотирана като новата опасна блондинка, достойна отмяна на Мерилин Монро. Самата Мансфийлд е успешна актриса както в киното, така и на Бродуей, като освен това се снима и за Playboy. Става широко известна и с някои публични каскади, които привличат вниманието на цяла Америка. Като тази, например, при която блузата й пада, докато е в басейн, плътно заобиколена от журналисти.

По време на интервюто, в което разкрива историята зад снимката, Лорен обяснява, че Мансфийлд пристига последна на събитието и е настанена между самата Лорен и актьора Клифтън Уеб.

"Парамаунт организира това парти за мен. Цялата киноиндустрия беше там, беше страхотно. И тогава дойде Джейн Мансфийлд, последна. Това беше моментът, в който вечерта стана изумителнa за мен... Тя се насочи право към моята маса. Знаеше, че всички я гледат. И седна“, разказва италианската легенда.

Мансфийлд, облечена в сатенена розова рокля без гръб и с дълбоко деколте, е снимана много по време на вечерята. На един от кадрите се вижда Лорен, гледаща разкриващата се гледка на бюста й в дълбоко изрязаната дреха. 
 
"Слушайте. Погледнете снимката. Къде са очите ми? Взирам се в зърната й, защото се страхувах, че те ще паднат право в чинията. В лицето ми виждаш страха. Толкова се страхувах, че всичко от роклята й ще се излее - БУМ! И то по цялата маса“, продължава София.

Лорен довършва разказа си, споделяйки, че въпреки че е изглеждала да се усмихва и да си прекарва добре с Мансфийлд, по-късно вечерта мислите й са насочени само към роклята. "Не, не. Е, може да има и други снимки, но това е Снимката. Това е, което показва как беше наистина. Това е единствената снимка."

София Лорен признава, че, въпреки че тогава се е чувствала по този начин, доста екзалтирана, днес не обича да се асоциира със снимката.

"Всъщност много, много пъти са ми давали тази снимка за автограф. Но аз никога не го правя. Не искам да имам нищо общо с това. А също от уважение към Джейн Мансфийлд, защото тя вече не е с нас.“

През 2012 г. двукратната носителка на Оскар Лорен заявява пред Vanity Fair, че не е склонна да дава интервюта. "Животът ми не е приказка, казва тя, и все още е болезнено да говоря за това.“ Но Лорен променя мнението си впоследствие - през 2014 издава мемоарите си, озаглавени "Вчера, днес и утре: Моят живот“.

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 22 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 18 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.