Следва

MOSCHINO, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Dolce & Gabbanna, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Spring 2021

Runway преди 3 години

Чанти (много големи), ботуши и тюрбани пачуърк, много дълги, до земята манта, широки деколтета, много микс в тъканите и ТОЛКОВА цвят! Това е краткият анонс на видяната в Милано колекция Пролет/Лято 2021 на Dolce&Gabbana.

Пъстрата, изобилна с модни фантазии нова колекция на италианския бранд за идния топъл сезон, е тотален контрапункт на видяното до този момент на Форума, а именно обрани, семпли, на ръба на невидимото цветови палитри, спокойно и успокоителна елегантност, нищо в повече, нищо излишно и нищо помпозно - примерите на Виктория Бекам, Фенди и Макс Мара са красноречиви.

За разлика от споменатите, тук имаме дизайни, които крещят: "Всичко е наред!", "Нямам никакви проблеми", дори и, защо не: "Пука ми на шапката!".

Тотална еманация на понятието Изкуството на пачуърка, в частност пачуърка, характерен за Сицилия, е поредния реверанс, граничещ с дълбок поклон, на модното дуо Доменико Долче и Стефано Габана към Земята, Тяхната Земя. С цялото й великолепие, щедрост, топлина и божествена хубост.

Двойката стилисти предлагат колекция, която прави специфична ретроспекция на собствения им път в модата - път на експерименти, на лъкатушения, и на голяма любов. В естетическия еквилибризъм на Доменико и Стефано, от години, но и днес, наблюдаваме с наслада анимализъм и цветя, микро и макро, класически син и некласически избелен деним, както и такъв с дупки, плсс волани, връзки и напластявания, изобилие от цветове и тежки бижута, сякаш амулети на модата.

В края на редицата, но не по важност, идват обожаемите аксесоари: чанти с извънгабаритен обем (защо, като се замислим, да не понесем и къщата?!), иконичните тъкани чанти, толкова характерни в дългата история на бранда, ботуши пачуърк и богатите копринени тюрбани и цветя в косите, толкова напомнящи 90-те на миналия век, времето, което ни превърна в най-верни фенове на Dolce&Gabbana.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.