Следва

MM6 Maison Margiela, SS21 READY-TO-WEAR

Йоджи Ямамото в колаборация с Lamborghini

Най-новото лукс партньорство на японската легенда е по-малко кола и повече "произведение на изкуството“

All fashion преди 3 години

2020 г. доведе до безброй отменени планове и отложени проекти, но това беше една от най-продуктивните години на Йоджи Ямамото до момента. Легендарният японски дизайнер си партнира с Hublot, Аdidas и, разбира се, Supreme, вижте снимки от колаборациите най-долу в материала, но последното начинание на креативното азиатско чудо надминава всички очаквания. В година на безпорядък и лакътушения, 76-годишният дизайнер подписа договор с Lamborghini.

Предлагайки на нас, публиката, само две кратки изображения от колаборацията, придружени от кратко съобщение за пресата, двете страни оставиха мъчително неясен точния характер на сътрудничеството си. В едното изображение, кобрандираната значка на Lamborghini е представена във фирмените монохромни нюанси на Ямамото. Сэ плиснати бели и червени ивици по черната основа, смелият модел включва различни символи на канджи и катакана, като 呵 大笑 и 力 大笑 (голям и мощен смях) и ロ マ ン ス グ レ ー (буквално "романтично сиво“).

През 2014 г. Ямамото размишлява за любовта си към автомобилите във видеоклип на NOWNESS, обяснявайки, че шофирането на Nissan Cedric от 80-те години е "единственият момент, в който съм себе си. Колата е като гадже. Достатъчно е да я погледнете или да се возите с нея." Ямамото има собствени Jaguar и Rolls-Royce, но не е почитател на съвременния автомобилен дизайн: "Харесвам блясъка, но искам и да съм незабележим. Смятам, че модерният дизайн на автомобилите е грозен, затова намерих тази прекрасна стара кола в интернет и я карам с удоволствие всеки ден."

Тъй като Ямамото показва много малко от новото си сътрудничество, нямаме идея за стила на автомобила, който той ревизира. Дизайнерът все пак споменава, че партньорството му с Lamborghini ще отразява "традицията“ и "ДНК“-то на двете марки, като почита принципите на наследство, страст, майсторство и иновации. Имаме предвид, че това съвместно усилие няма да даде на света производствен модел - Ямамото подчертава, че полученото превозно средство ще бъде "произведение на изкуството“.

Очакваме Ямамото и Lamborghini да вдигнат завесата в края на октомври.


Hublot x Yohji Yamamoto


Adidas x Yohji Yamamoto, 2020г.


Supreme x Yohji Yamamoto

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.