Следва

MM6 Maison Margiela, SS21 READY-TO-WEAR

Йоджи Ямамото в колаборация с Lamborghini

Най-новото лукс партньорство на японската легенда е по-малко кола и повече "произведение на изкуството“

All fashion преди 3 години

2020 г. доведе до безброй отменени планове и отложени проекти, но това беше една от най-продуктивните години на Йоджи Ямамото до момента. Легендарният японски дизайнер си партнира с Hublot, Аdidas и, разбира се, Supreme, вижте снимки от колаборациите най-долу в материала, но последното начинание на креативното азиатско чудо надминава всички очаквания. В година на безпорядък и лакътушения, 76-годишният дизайнер подписа договор с Lamborghini.

Предлагайки на нас, публиката, само две кратки изображения от колаборацията, придружени от кратко съобщение за пресата, двете страни оставиха мъчително неясен точния характер на сътрудничеството си. В едното изображение, кобрандираната значка на Lamborghini е представена във фирмените монохромни нюанси на Ямамото. Сэ плиснати бели и червени ивици по черната основа, смелият модел включва различни символи на канджи и катакана, като 呵 大笑 и 力 大笑 (голям и мощен смях) и ロ マ ン ス グ レ ー (буквално "романтично сиво“).

През 2014 г. Ямамото размишлява за любовта си към автомобилите във видеоклип на NOWNESS, обяснявайки, че шофирането на Nissan Cedric от 80-те години е "единственият момент, в който съм себе си. Колата е като гадже. Достатъчно е да я погледнете или да се возите с нея." Ямамото има собствени Jaguar и Rolls-Royce, но не е почитател на съвременния автомобилен дизайн: "Харесвам блясъка, но искам и да съм незабележим. Смятам, че модерният дизайн на автомобилите е грозен, затова намерих тази прекрасна стара кола в интернет и я карам с удоволствие всеки ден."

Тъй като Ямамото показва много малко от новото си сътрудничество, нямаме идея за стила на автомобила, който той ревизира. Дизайнерът все пак споменава, че партньорството му с Lamborghini ще отразява "традицията“ и "ДНК“-то на двете марки, като почита принципите на наследство, страст, майсторство и иновации. Имаме предвид, че това съвместно усилие няма да даде на света производствен модел - Ямамото подчертава, че полученото превозно средство ще бъде "произведение на изкуството“.

Очакваме Ямамото и Lamborghini да вдигнат завесата в края на октомври.


Hublot x Yohji Yamamoto


Adidas x Yohji Yamamoto, 2020г.


Supreme x Yohji Yamamoto

More All fashion