Следва

Crazy Britney

Прекрасният нов свят

Читателите и всички онези, които искат да се запознаят отблизо с писателя могат да заповядат тази вечер (2 Юни) от 18.00 часа в Orange center на...

Галерии преди 16 години

“През няколкото секунди, които ще са ви необходими, за да прочетете тези четири реда
- на Земята ще се родят 40 човека и 700 милиарда мравки.
- на Земята ще умрат 30 човека и 500 милиарда мравки.”

С този цитат от популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание” започва романът „Мравките” на френския учен Бернар Вербер. Тази кратка илюстрация на двата паралелни свята – на мравките и на хората изгражда сюжетната линия на романа. Ентомологът и писател фантаст, наследникът на т.нар. научна фантастика и нейните големи представители като Жул Верн, Александър Беляев създава поредния си шедьовър одисея за естественото развитие на хората и насекомите, съществуващи в неразривна връзка.

След този роман следват и други големи заглавия като „Денят на мравките” и „Революцията на мравките”, както и трилогията „Танатонавтите”, „Империята на ангелите” и „Ние, боговете”. Експерименталната книга "Енциклопедия на относителното и абсолютното знание” поставя Вербер на първо място сред най-четените френски писатели.

По покана на издателство Колибри и Френския културен институт Бернар Вербер гостува у нас вече трети пореден ден. След вчерашната конференция в зала Мати писателят ни накара да се замислим за често употребяваните от нас думи - Съдба, Смърт, Господ, разкри ни тайната на това, как да се доверяваме на сетивата си и ни убеди в начинанието никога да не преставаме да търсим исината каквато и да е тя.

Читателите и всички онези, които искат да се запознаят отблизо с писателя могат да заповядат тази вечер (2 Юни) от 18.00 часа в Orange center на ул. Граф Игнатиев 18, където разговорът за прекрасния свят на човека, ще продължи докато самият Вербер има сили.

Кой би пропуснал това?!

More from View Sofia

More Галерии