Следва

Новите бижута на Bvlgari: mai troppo

Prada, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Чисто нова Prada на Миуча и Раф дава заявка за подмладяване и размах

Runway преди 3 години

Гръмко анонсираната новина от Февруари тази година, че Миуча Прада за пръв път в кариерата си ще подели креативното ръководството на модната си къща, се увенча с първи реални резултати по време на Седмицата на модата в Милано в края на миналата седмица.

Новосформираното модно дуо - Миуча Прада и Раф Симънс, без колебание, бе участието в Милано, което се чакаше с най-настървено нетърпение.

Колективните им усилия наброяват 40 визии, ориентирани към сезон Пролет 2021.

Двойката показа колекция, в която лесно четем почерците и на двамата дизайнери. От Prada ударно присъстват 70-тарските геомeтрични принтове и техничните кройки, а от Симънс - така характерното жълто като швейцарско сирене, този път в пуловери с дупки и особени манта с паднало рамо, силно напомнящи видяното на финалното му шоу за модна къща Jil Sander през 2012-та. Имаме и доста панталони, нещо, с което не бяхме свикнали да отъждествяваме Прада.


Jil Sander 2012/13

Въпреки че колекцията възбуди невероятно широк набор от оценки - от "най-добрата колекция за последните много години" през "в цялото нещо липсва Раф, много повече имаме Миуча" до "това е Възраждането на Prada" - в нея определено присъства силно ДНК-то на Prada. Детайлите са съвършени, много дамските, в най-хубавия смисъл на думата, миди дължини, са категорично важни за двамата дизайнери, острите стилето на средно висок ток изобилстват в цветовете на дъгата - също запазен знак на Миуча, логата са обилно налични, включително на нaхално неочаквани места. По някакъв особен, почти исторически в модно отношение начин, съвместната продукция на Прада и Симънс се оказва плавно съчетана и добре звучаща.
Описана като творчески разговор в прес-съобщението от бранда, колекцията очевидно поставя началото на един дълъг моден диалог. За чието продължение ще почакаме до представянето през Февруари на следващата колекция, но нещо ни кара да вярваме, че чакането ще си струва.

В галерията е всичко от ревюто на Prada за Пролет/Лято 2021.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.