Следва

Елза Хоск is mommy to be

Мишел Лами – една добра модерна вещица

Една крайно необичайна жена, с нестандартни виждания и огромен кръг от почитатели сред известните личности - от рапъра A$AP Rocky до дизайнерa Gareth Pugh

Celebrities преди 3 години

Мишел Лами е автентична културна фигура, която изненадва и вдъхновява със своя вещерски вид - ръце, изрисувани с къна, многобройни едри пръстени, черен грим и пронизващи сини очи, които подчертават лицето по леко плашещ, но много вълнуващ начин. Тя излъчва остра енергия, движейки се в пространството и приковава вниманието върху себе си веднага, щом се появи.

Един разговор с Мишел Лами е обезателно вълнуващ, многобройните истории от живота й никога не свършват, а  изказванията й са смели и интригуващи: "Рапърите са поетите на днешното време.“ Ако сметне нечий въпрос за глупав, просто не отговаря и го гледа празно, сякаш е паднал от луната. В същото време, Лами е изключително приветлива и усмихната личност, децата първоначално треперят притеснено пред нея, докато не им се усмихне и не ги прегърне.

Но коя всъщност е тази мистериозна и драматична жена и какво причлече вниманието ни към нея? Мишел Лами е съпруга на дизайнера Рик Оуенс, въпреки че тя не би се нарекла буквално така, като се има предвид връзката им. Освен това е дизайнер на мебели под името Оуенс - матови легла от черен шперплат, бруталистични мраморни столове и пейки от стоманена рамка с възглавници, покрити с тексурирана камилска козина. Нейният стил е авангарден и неповторим, проектира и бижута с Лори Родкин, прави музика с групата си LAVASCAR и участва в музикалните клипове на FKA twigs и Black Asteroid.


LAVASCAR

Това, което най-силно ни заинтригува обаче и с което Лами взриви интернет пространството тези дни, е фотосесията-колаборация с Ким Кардашян за AnOther magazine (AW20 issue, в продажба от 1-ви октомври). Двете на пръв поглед нямат нищо общо помежду си, но именно това парадоксално приятелство прави идеята толкова автентична и интересна. Мишел и Ким се запознават през 2013 г., оттогава неизменно се подкрепят и стават близки приятелки.

Ето един типичен разговор между Мишел Лами и Ким Кардашян от юли 2020: 

МЛ: Добро утро, Ким... нетърпелива съм да ни видя на страниците на AnOther... искам, гледайки ги, да има движение, танц, може би видео и песен... дует!

КК: О, боже, мислиш ли, че можем??? Звуча ужасно, ха-ха.

МЛ: Липсва ми да те виждам... нека говорим с AnOther да ни побликуват в името на изкуството. До утре, маймунче.

През юли тази година, по време на COVID-19 карантината, Ким и Лами разменят дрехите си - Ким облича дрехи от марката на Лами HUNROD, Мишел влиза в дрехи от SKIMS. Фотосесиите са заснети от съпрузите им - Кание Уест и Рик Оуенс, под ръководството на фотографа Пол Койкер. Резултатът изобразява Кардашян в статична поза, замислено гледаща в обектива, докато Лами се върти в различни пози. Снимките са абстрактни и пълни с движение.

Лами е родена в семейство с история в модната индустрия - дядо й прави аксесоари за известния френски моден дизайнер Пол Пуаре, от него тя наследява своя нюх към модата. Учи право, което практикува 5 години, след което се мести в Лос Анджелис.Там основава своя линия за дрехи и аксесоари и отваря магазин и малко ателие. Един ден назначава млад мъж на име Рик Оуенс да работи за нея и бързо забелязва таланта му. С течение на времето двамата започват да сътрудничат, до момента, в който установяват, че правят абсолютно всичко заедно.

В същото време Лами държи собствен ресторант на име Les Deux Cafes, често посещаван от холивудския елит. В средата на 90-те, Оуенс постепенно започва да продава дрехи самостоятелно, като, естествено, Лами е първата жена, която ги облича. Посетителите на Les Deux Cafes забелязват и коментират дрехите на Лами, така името на Рик Оуенс се разчува. Той започва да облича звезди като Кортни Лав и сключва договор с марката Maxfield. През 2002 г. прави първото си модно шоу в Ню Йорк пред очите на Ана Уинтур. Не след дълго намира италиански инвеститор и е поканен да работи за френската кожухарска къща Revillon, жени се за Лами, след което се местят в Париж. Връзката им е необичайна, разликата помежду им е 19 години, а отношенията им - напълно платонични. Обръщат се един към друг с любов и мили думи като "скъпи“ и "скъпа“..., останалото, както казват, е история.



Интересът й към международната култура е причината Лами да е определението за съвременен културен космополит - тя в никакъв случай не е традиционен артист, не можете да я поставите в рамка и затова цялата й работа е събрана в нещо, което тя нарича Ламиленд, нейната творческа вселена,  уникална сама по себе си. Свой собствен свят, в който ти определяш кой си, независимо от националност, раса, религия. Важни са твоите възгледи и културни интереси. Изкуството е пряко обвързано именно с тази идея, било то музика, поезия или мода. Това обединява хора със сходни интереси въпреки цвета на кожата, сексуална ориентация или къде си роден - това е Ламиленд.

Лами присъства на всяко модно шоу на Рик Оуенс и участва в целия процес, проверява дали всичко е наред с грима и моделите. На едно от ревютата в Париж, когато генералната репетиция започва, Лами посочва първия модел: "Това е рапърът Томи Кеш. Гениален!“.
За нея винаги има специално място на всяко шоу. Когато гостите пристигат, я поздравяват и се снимат с нея. A$AP Rocky се появява облечен в деним костюм с щампа, рекламираща последния му албум TESTING, както и обувки по негов дизайн на марката Under Armor. Лами и Роки се прегръщат, говорят си минута, а не след дълго се появява и съоснователят на Ghetto Gastro crew,  Джон Грей, облечен в черна униформа на Рик Оуенс с къси панталони, танк и кецове DRKSHDW. В рамките на около половин час всички са се настанили и шоуто започва. Лами е домакин, диспечер, духовен център на случващото се. Всеки път.

Мишел не спира да изненадва с разностранната си персона. Малко хора знаят, че тя всъщност е и опитен боксьор, но в същото време и заклет враг на насилието. Това противоречие е типично за Лами, но тя не го вижда като такова. В бокса я увлича усещането за непосредственост, когато всички сетива се усилени, както и усещането за тук и сега. “Като танц е ", споделя дамата с диаманти и злато по зъбите. "Ето го рингът, там и музиката.“ Лами дори избира бокса като тема за Ламиленд и инсталира боксов ринг в магазина си със слоуган: "За какво се бориш?“. На този въпрос тя самата отговаря, без грам излишна горделивост: "Да спася света - нищо особено.“

Изключително рядко явление е да видиш някой как създава собствена вселена. Оуенс и Лами правят точно това, като увличат публиката с безгрешния си стил - смесица от грубост и елегантност, усещане за номадство и готика, един вид творческо унищожение, на което модната индустрия може само да завижда.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 20 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.