Какво ново: менструално червено, новият цвят на  Pantone

Какво ново: менструално червено, новият цвят на Pantone

За да се промени отношението

Институтът по цветовете Pantone представи нов оттенък на червения цвят и го нарече "Period" - менструация, от английски. Нюансът е създаден по поръчка на шведския бранд за медицински изделия Intimina.

"Оттенъкът Period е активен и смел, прекрасен нюанс на червеното, който има за цел да накара жените в менструация да се чувстват добре в кожата си и да се гордеят с вълнуващата, мощна жизнена сила, която носят и с която са се родили. Той е призван още да накара всеки, независимо от пола, спокойно и открито да говори за тази напълно естествена функция на човешкото тяло", отбелязват в инстаграма си Pantone.

Брандът Intimina в допълнение от тази си поръчка, е направил голямо дарение на световната благотворителна организация ActionAid, която работи с жени и момичета от слабо обезпечените слоеве на обществото, пише WWD.

Преди седмици, Pantone разработиха и нов черен цвят, в сътрудничество с рапъра Nas. А още малко по-рано, през юни - и Pink Pink Panther, най-закачливото розово досега, както подробно писахме.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.