Следва

Street Style вдъхновения: Paris Fashion Week Spring 2021

Versace за пръв път с plus size модели на ревю

Джил Кортлев, Алва Клер и Прешъс Лий са първите модели с наднормено тегло, които стъпват на модния подиум на Донатела. Самата тя - изключително слаба 

Runway преди 2 години

Пътят е дълъг, щом става дума за приемането на разнообразие от различни форми на тялото сред моделите в модната индустрия. Критериите за красота се променят през годините, но доскоро не бяхме виждали толкова едри модели на подиума.

SS21 Versace шоуто от Седмицата на модата в Милано промени нещата завинаги и ни остави безмълвни. Донатела включва в ревюто не един, а три модела с наднормено тегло. Редом с познати лица като Мариакарла Босконо, Адут Акеч и Джоан Смолс, по подиума уверено минават и Джил Кортлев, Прешъс Лий и Алва Клер.

Подводната фантазия, която Донатела нарече “Версачеполис“, показа Кортлев, облечена в пола молив и ярка подрязана риза, докато Клер и Прешъс се разхождат в смели, прилепнали по тялото рокли.

Цялата колекция е с подводна тематика и възкресява мотиви от легендарното шоу на Джани Версаче SS92 Trésor de la Mer. Моделите излизат с мокри коси и влажна кожа, като наподобяват сирени, току що излезли от океана.

Кортлев бързо става редовен участник в ревютата на Александър Маккуин, Jacquemus, Валентино и Fendi. Тя дава старт на нова ера в историята на модата, след като става първият модел с размер плюс, който дефилира за Chanel.

Старт на кариерата за Клер дава модното шоу на Риана Savage x Fenty 2019, където участват и Колина Страда, Мими Уейд и ЛаКан Смит.

Прешъс Лий пък е лицето на една от кампаниите на Miu Miu и се озовава на корицата на Vogue.

Модната индустрия претърпява редица промени през 2020 година - увеличаването на разнообразието сред моделите е именно една от тях. Надяваме се светът на модата да става все по-inclusive, вълнуващ и изненадващ. Като самата мода. 

More Runway

Чувствена и мистериозна Дева Касел е новата муза на Dolce&Gabbana

Runway преди 51 минути

Дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел е другата дума на чувственост, демонстрирана за пореден път на модния подиум на Dolce&Gabbana (Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024). Този път правилата за съблазняване са още по-мистериозни от обичайно

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Versace и фурорът Клаудия Шифър

Runway преди 3 дни

Седмица на модата в Милано няма начин да мине без Versace. Този път, ревюто за Пролет/Лято 2024 се проведе на 22 септември и вдигна целия планиран шум, точно както бе замислено от мадам Донатела и екип. Купът звездни модели на подиума взриви нещата до степен, в която модата лекичко отстъпи на заден план 

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Gucci, дебютът на Сабато де Сарно

Runway преди 1 ден

„Ancora“ на италиански е „отново“, а също и името на дебютната колекция на Сабато де Сарно (Sabato de Sarno) за Gucci, която поради лошото време беше преместена от брандираните улици на миланския квартал Брера в Gucci Hub