Следва

Точно тази шапка!

Acne Studios, S/S 2021 READY-TO-WEAR

Classical Acne!

Runway преди 3 години

Палитрата в новата колекция на Acne Studios сякаш проследява цял един дълъг пролетен ден, например този на Равноденствието. Първите ансамбли - изцяло в бяло - са просторна белоснежна рокля и комбинация от дълга пола, небрежно вързана на кръста и лъскав къс топ; след тях идва пъстър костюм от две части, идеално олицетворяващ началото на деня.

Редят се светлосинкави, светложълти и розовикави оттенъци, сякаш природата, небето и настроението ни се отварят към живота наоколо, бавно, постепенно, ненатрапчиво, до момента, в който идва ред на слънчевия следобед, после привечерта и накрая дълбоката нощ.

Колекцията завършва с топ от черна лакирана кожа и макси пола с необработени краища. Почти всички ансамбли са изградени на основата на контраста във фактурите: прозрачната тъкан контрастира или с велур, или с метализирана кожа, или с ярък трикотаж. Чрез техниката "кроше" (сякаш боравим с тел) са изпълнени топовете, облечени над прозрачни, много фини блузи, както и миди полите, които, в сребърната си окраска, напомнят ризници.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.