Следва

Джъстин и Хейли Бийбър на корицата на Vogue Italy: "Обичаме се, толкова е просто"

Враждата между Лейди Даяна и Барбара Барнс - „прекалено добрата“ бавачка на Уилям

Даяна иска на всяка цена специална бавачка за своите двама сина, но скоро съжалява за избора си…

Celebrities преди 3 години

Хипотезата за Лейди Даяна, която тормози свой служител, а именно бавачката на принц Уилям, струва ли ви се приемлива? Зависи. Никой не е перфектен и от никого не би трябвало да бъде изисквано да бъде перфектен, тъй като старанието към перфекционизъм е породено от нещастие.

Фактът, че принцеса Даяна не е била перфектна, каквато ни я представя нейната публична фигура, е вече отдавна известен. Даяна е крехка и тормозена от несигурност жена. Повечето от "дефектите" й се дължат на натиска от кралския двор, който търпи, и на задълженията, наложени й от протокола. В момента, в който й се отдава възможността да нарушава правилата, тя става различна жена, може би по-спокойна и със сигурност по-очарователна (както когато носи известната Рокля на отмъщението, например). Преди този момент обаче, дългът на Даяна повелява тя да се прояви като грижовна и отдадена майка на своите синове - принцовете Уилям и Хари, които все пак трябва да повери на бавачка, за да съумява да спазва и ангажиментите си на старши член на кралското семейство.

Принцесата на Уелс е пионер в практическия подход към майчинството и първият път, когато забременява, взема решението, че ще се грижи за децата си много повече, отколкото е било възможно на свекърва й, кралица Елизабет. От отсъствието на кралицата до ден днешен се оплаква принц Чарлз, който в крайна сметка толкова се привързва към своята бавачка Мейбъл Андерсън, че я счита за втора майка. За да я задържи около себе си, принцът на Уелс прави опит да предложи своята стара бавачка на съпругата си Даяна, за да се грижи и за неговите синове. Но Даяна твърдо отказва да остави Уилям в ръцете на една "стара" дама (по това време тя е на 56 години), старомодна в мисленето си, така че изисквайки един по-модерен профил, изборът пада на Барбара Барнс.

Даяна навлиза в онова, което в английската аристокрация и високите етажи на средната класа се нарича "мрежата на бавачките". Все още няма социални мрежи и чатове с майките по Viber, но семействата обменят мнения, информация и данни от уста на уста в салоните. Даяна и Чарлз научават, че бавачката, която работи за семейство на г-н Колин и лейди Ан Тенант е на път да приключи със задълженията си към тях, тъй като най-малката им дъщеря вече е на 14 години. Бавачката се казва Барбара Барнс, на 39 е и много се харесва на Даяна. Тя не е изучавала традиционната професия "бейби сийтър“, но е натрупала много опит във Франция и Швейцария и когато принцесата я пита дали възнамерява да носи по време на работа класическата униформа, Барбара възкликва: "О, небеса, не!“. Любов от пръв поглед от страна на Даяна, подкрепена и от лейди Тенант, която горещо препоръчва бавачката с най-добри думи и суперлативи: "Тя има толкова естествен начин да се справи с децата“, уверява тя лейди Даяна, "и има специален талант, който й помага да извади най-доброто от тях".

Интервюто, на което присъстват и Чарлз, и Даяна, преминава чудесно. Мис Барнс е израснала в имението на петия граф на Лестър, бащата на лейди Ан Тенант, за която работи баща й. С лейди Ан Тенант се познават още от момиченца, а Барбара пее на сватбата й със собственика на карибския остров Мистик. Барбара Барнс не се развълнува от новината, че ще има интервю с престолонаследника Чарлз и че ще трябва да отгледа следващия наследник Уилям : "Не мисля, че при отглеждането на кралско дете биха възникнали проблеми, по-различни от тези при другите деца“, казва тя, „стига да се отнасяш към него като с личност и отделен индивид“. На самото интервю не е много обстоятелствена по повод метода си на работа, тъй като се уповава на интуицията си относно личността и характера на детето. Казва обаче на Чарлз и Даяна, че едно от най-важните неща за една бавачка е чувството за хумор и че държи много децата да прекарват достатъчно време на открито и на чист въздух в добре проветрени помещения.

Бавачката също така казва на принцеса Даяна и принц Чарлз, че ще има грижата и двамата да са дълбоко ангажирани с възпитанието на децата си, което оправдава надеждите на Даяна. "Все пак децата не са мои, те са ваши“, отбелязва Барнс, демонстрирайки практичност и никакво страхопочитание. След това тя показва своята известна усмивка, която я прави изключително популярна сред децата и печели доверието на възрастните. Барбара бива наета, а сбогуването й със семейство Тенант е прочувстено: "Ще ни липсва изключително много“, казва Лейди Ан, която, освен всичко друго, оценява и дискретността на бавачката, която никога не е търсила контакти с пресата, за да продаде поверителна информация. В действителност тя е толкова резервирана, че това, което се случва в къщата на кралското семейство на Уелс след нейното пристигане, сякаш наистина не е свързано с нея. Информациите по повода са мозайка от недомлъвки и неразбирателства, събрани от различни места, които след публикуването им във вестниците са събрани в документалния филм "Службата в кралското семейство: внедрени във фирмата“.

Факт е, че госпожица Барнс започва усърдно работата си и че лейди Ан Тенант е права: и двете деца се разбират добре с нея. Наистина, много добре. Даяна подкрепя либералното обучение и отглеждане на децата си, което обаче бива определено като "дивашко“ от останалите членове на кралското семейство. Твърди се, че Уилям е толкова живо дете ("недисциплиниран“, според Двора), че през 1986 година, за да го накарат да се движи по алеята за сватбеното шествие на чичо му Андрюс със Сара Фъргюсън, трябвало да очертаят пътя му с бонбонки Смартис. Още преди това събитие Барбара се опитва да работи върху дисциплината на Уилям, без да задушава здравословната хиперактивност на детето, и ако за Даяна е вече неприятно да види как тя успява в това начинание по-добре от нея и без да прибягва до наказание, истинската драма е, че в определен момент, сутрин, веднага щом се събуди, Уилям подминава стаята на майка си и баща си, за да стигне до тази на бавачката си и да се хвърли в леглото при нея. В Даяна се надига ревност.

От страх да не бъде надмината от бавачката, Даяна публично се хвали, че лично тя храни децата си и дори твърди, че ги отглежда „съвсем сама“, неглижирайки работата на Барнс, която усърдно продължава да върши задълженията си, без да търси признания. След като категорично отказва да работи с Мейбъл Андерсън, бавачката на Чарлз и след силното лобиране от нейна страна за Барбара Барнс пред съпруга й, Даяна се чувства неудобно да я уволни без някаква основателна причина, освен факта, че както самата тя признава, иска децата само за себе си. В крайна сметка не е известно какво точно е оправданието на Даяна, за да връчи предизвестие на Барбара Барнс след сватбата на Андрю и Сара Фъргюсън. Причината остава в тайна, но така или иначе никой няма да повярва, тъй като истинският мотив е повече от ясен. Ето защо, този път Чарлз сам избира заместничката - Тиги Лег-Бурк, независимо от факта, че Даяна е бясна, защото не я харесва. Уилям, който е на четири години и вече е много привързан към първата си бавачка (Хари е още твърде малък), остава шокиран от раздялата. Пораствайки, той успява да поддържа връзка с нея. За щастие обаче, бързо се привързва и към Тиги Лег-Бурк и преодолява травмата. Тиги е важна подкрепа за момчетата, когато Лейди Даяна загива при инцидента в тунела Алма, Париж. Но Уилям никога не забравя първата си бавачка Барбара Барнс, която през 2011 г., на сватбата му с Кейт Мидълтън, седи на първия ред. Тя е специален гост, първа в списъка, изготвен от самия принц.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.