Следва

Почина Кензо

Balenciaga, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Classic Balenciaga

Runway преди 3 години

На Седмицата на модата в Париж Balenciaga решиха да не правят ревю. Вместо това брандът представи филм, чиито сюжет най-обобщено върви по линията "модели в нощния град". В колекцията влизат палта с широки квадратни рамене, и такива, който напомнят добрата стара класика - прибрани кройки, колани в талията, внушение ала халат. Освен това откриваме многобройни рокли, сложно скроени и без съмнение интересни, включително класиката - полка дотс, извънредно обилен деним, както сме свикнали да виждаме от Демна Гвасалия, включително много сложно скроени комбинации от дънков и камуфлажен плат и панталони от деним с двойна талия.


First row from home: Balenciaga Resort 2021


Приятно натрапчивите костюми със спортно звучене и издължените сякаш до ненужност пуловери и якета отново са налице.


911, What's Your Emergency, Balenciaga?


Категоричен наш фаворит са двуслойните вечерни рокли (под нарочно надраната дантела прозира най-обикновен комбинезон в контрастен цвят), както и реките от черно във възможни и невъзможни интерпретации, нещо, на което Гвасалия е просто цар.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.