Следва

Серина Уилямс е корицата на British Vogue, body positivity issue

Тиква time: 6 козметични продукта с тиква от най-добрите

Is that pumpkin on your face? 

Face преди 3 години

Тиквата е зеленчукът на сезона. Дали печена с мед и орехи, дали издълбана като сладко-страшна хелоуинска декорация - списъкът е дълъг, но днес говорим за едно различно (и може би любимото ни) приложение на тиквата, а именно - като част от козметиката ни. Богата на ензими, аминокиселини, антиоксиданти, витамин А и Е, които подхранват и нежно ексфолират кожата и я оставят гладка и бляскава. Как да не я искаме върху лицето си! “Тиквата (като козметична съставка) не получава вниманието, което заслужава“, казва Шанел Джейн, основател и вицепрезидент на прочутия лосанджелски СПА салон за красота Arcona. Самата тя избира да използва продукти с тиквено олио и ензими и създава собствен бранд, в който hero-ingredients са именно те. “Тиквата е изключително подхранваща“, обещава тя. Ние сме За!

Днес избрираме и предлагаме и на вас да изберете 6-те най-интересни и качествени продукта за кожа с тиква - за красива кожа и приятно есенно настроение. Всички тях взимаме от CultBeauty, добър beauty сайт, с доставка до България. 

Oskia Renaissance Brightlight Serum
Луксозният лондонски бранд Oskia предлага интензивен серум за лице с мандарина и тиква. Той работи срещу хиперпигментация, тъмни петна и UV-увреждане. Колкото е симпатичен на вид (с оранжевия си цвят и сладката опаковка), толкова е и ефективен!

Kate Somerville ExfoliKate Intensive Pore Exfoliating Treatment
Оттърваваме се от мъртвите кожни клетки с този продукт от Kate Somerville. Ексфолиращи тиквани ензими и успокояваща алое вера. Да!

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask Enzymatic Dermal Resurfacer
Стане ли въпрос за най-добрата козметика с тиква, не пропускаме Peter Thomas Roth. Маската е 3 в 1 и съдържа ексфолиращи ензими, изглаждащи кожата кристали и АНА киселини, които абсолютно гарантират нежна и сияйна кожа.

Drunk Elephant C-Firma Day Serum
Ако бръчките и тъмните петна са проблемът, това е продуктът, който спасява. Коктейлът от L-аскорбинова киселина (мощна форма на витамин С), ферулова киселина и плодови киселини премахва мъртвите кожни клетки и оставя кожата светеща.

Ole Henriksen The Clean Truth Foaming Cleanser
Този почистващ продукт създава лека пяна (напомня капучино), която премахва грима абсолютно съвършено. Обогатена с африкански червен чай и екстракт от тиква, които заедно премахват макиаж, змърсявания, бактерии и излишни мазнини от кожата. И тя е 100% чиста!

Malin + Goetz Brightening Enzyme Mask
В тези дни, когато околоочният контур се нуждае от моментално подхранване, слагаме тази маска (сутрин с кафето или вечер, на ароматни свещи) и ни е много есенно. Нарът, тиквата и джинджифилът в нея изчистват кожата в дълбочина, имат стягащо и хидратиращо действие. Ще я заобичате особено много, ако страдате от акне, уголемени пори и подобни несъвършенства.

More Face