Следва

Virón: шикозните „веган" кецове, които свършват като топъл хляб

Loewe, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Някъде в центъра на Пролет 2021 колекцията на испанския луксозен бранд Loewe стои идеята за чистата радост от модата и обличането.

Runway преди 3 години

На всички, които иначе щяха да седят на първия ред на шоуто в Париж, ако имаше физическо такова, вместо емоции от извора бяха изпратени огромни, supersize снимки, в ролята на съвременна инсталация или произведение на модерното изкуство, директно снети от лукбука на колекцията. Подаръците са организирани толкова умело, че всеки получил ги, би могъл да прецени как да ги оползотвори, дали като гигантски уолпейпър или нещо като тапет, дефиниращ личното му пространство (ножици и лепило за тапети се оказаха приложени в пакетите). Неколцина, разбира се, изпълниха посланието на мига. От брандът нарекоха хрумването си "Show-on-the-Wall", като стенните пана са дело на британския артист Антеа Хамилтън.

Що се отнася да самата колекция от дрехи и аксесоари на шеф-дизайнера Джонатан Андерсън за поверения му бранд, по собствените му думи, той и екипът му са имали проблеми с намирането на тъканите за колекцията за топлия сезон на следващата година, предвид продължаващите ограничения около пандемията. В замяна на това, той признава, че е използвал, каквото е имало в складовете, концентрирайки се върху наистина симпатичната концепция за фантазност.

Гледайки колекцията, се сещаме за многото противоречиви мнения за това доколко англичанинът ще се намести удобно в обувките на традиционната, лека закостеняла, вече 175-годишна много луксозна модна къща от Испания. Е, отговорът е налице. Андерсън се докосва изящно до тежкото наследство - достатъчно е да видим невероятно сложните и нетипични форми, концептуалните линии и съвършените платове, чието качество можем да усетим и през монитора, и ще установим, че младокът се справя добре, сезон след сезон.


Джонатън Андерсън

"Трябва отново да се научим да обичаме модата. Няма как да знаем какво ще ни донесе утрешният ден, затова, нека се насладим днес!", казва Андерсън по повод колекцията си за Loewe Пролет 2021. Цялата - в галерията ни горе.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.