Следва

Красиви и онлайн

Любов, мъдрост и малко Греъм Грийн предлагат новите заглавия на издателство Колибри

Последните заглавия от издтаелство Колибри задоволяват романтиците и търсачите на силни усещания в любовта...

Books преди 14 години

Последните заглавия от издтаелство Колибри задоволяват романтиците и търсачите на силни усещания в любовта, както и онези, които не спират да задават въпроси във всеки момент от живота си.

Предлагаме ти четири заглавия и техните кратки резюмета:

"Мъдро сърце", Джак Корнфийлд

Последната книга на Корнфийлд „Мъдро сърце“ е единодушно смятана от познавачите за негов шедьовър и скоро след излизането си се превръща в класика в жанра.

С тази творба Корнфийлд, който от 40 години практикува будизма, продължава духовното си дело. Опирайки се на световните традиции и на съвременните научни изследвания, авторът ни дава възможност да проникнем в будистката психология и да се научим как да я ползваме в ежедневието.

Вижданията му за будизма разкриват един изцяло положителен и окуражаващ светоглед. За Корнфийлд будизмът не е ограничена религия, а прекрасно и възвишено психологическо учение, изключителен инструмент за позитивна психология.

„Мъдро сърце“ е преди всичко мощна книга-лечител, която убедително преодолява предразсъдъците, че за будизма с неговата 2500-годишна история не може да се напише нищо ново и вълнуващо.

"Haсъpчителнo е дa oткpиеш чoвек oт Зaпaдa, кoйтo да е усвoил така добре тpaдициите нa Изтoкa, че дa е в състoяние дa ги спoдели достъпно с дpугите.”

Дaлaй Лaмa

Франческо Алберони,
Обичам те
Всичко за любовта


Какво е любовта? Ад или рай? Известният италиански социолог Франческо Алберони ни предлага сериозен и изчерпателен анализ на многобройните механизми, които задвижват това единствено по рода си чувство и които е необходимо да познаваме, за да го изживеем пълноценно.

Страстта, ревността, мечтите, идеалите, еротизмът могат да направят съществуването ни прекрасно или непоносимо. Как и защо?

Позовавайки се на множество примери от живота, литературата, киното и историята, Франческо Алберони отговаря на тези въпроси. Той създава цяла НАУКА ЗА ЛЮБОВТА и обяснява достъпно и убедително как се заражда тя, как се развива, кое й пречи и кое я насърчава, както и как е устроена двойката, каква е ролята на ревността, на верността и изневярата.

„Обичам те“ е книга-наръчник за всеки, който иска да знае нещо повече за едно от най-загадъчните и най-неизследваните проявления на човешкото същество.




Алекс Ровира, Вътрешният компас

„Вътрешният компас” – продадена в над 500 000 екземпляра – е книга за личностното развитие и промяна, но и ръководство за действие, от което са почерпили вдъхновение множество крупни организации и корпорации със световна известност.

Написана под формата на ПИСМА, тя ни води на пътешествие из дълбините на нашия Аз и ни помага да отговорим на двата основни въпроса на съществуването – въпросите за посоката и за смисъла. За да отговорим на първия, трябва да установим накъде вървим, както и кой и какво ни направлява.

Вторият може да се перифразира така: „Какъв смисъл придаваме на живота си?” и „Съзнаваме ли онова, което наистина става в живота ни?” Дадем ли отговор на тези въпроси, ние ще сме отговорили на големия въпрос: ЗАЩО ЖИВЕЕМ? И точно това ни помага да направим книгата на Алекс Ровира.

Неизживеният живот е болест, от която се умира.
Карл Густав Юнг

Нищо не се е променило, само аз съм се променил, затова всичко се е променило.
Марсел Пруст

Развитието на личността започва от момента, когато индивидът се обърне към самия себе си, когато се преоткрие и свали маската, за да може да се срещне с другите, освободен от предразсъдъци.
Хорхе Букай

Греъм Грийн, Пътешествия с леля ми

„Пътешествия с леля ми“ е метаморфозно повествование за пътуванията на оттеглил се от делата пенсиониран банков чиновник и стар ерген Хенри Пулинг, който на погребението на майка си се запознава със своята ексцентрична, капризна, претенциозна и неуважаваща законите леля.

Разказът се следи през неговия поглед, но истинският двигател на действието е лелята, която го повежда на пътешествия из не един континент. Хенри е скован и дистанциран от света, докато седемдесет и пет годишната леля Огъста изстисква от живота всяка капчица радост, драма и възбуда.

По време на пътешествията си, които се въртят в един непрекъснато разширяващ се географски кръг (Брайтън, Париж, Истанбул, Парагвай), Хенри е принуден да общува с хора, които при нормални обстоятелства никога не би срещнал. Книгата е филмирана изключително успешно от Джордж Кюкор с Маги Смит в ролята на леля Огъста, за което актрисата е номинирана за Оскар.

 

More Books