Следва

Ах, ти, лошо момиче! Риана и Savage X Fenty Show Vol.2

Chanel, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Loving it!

Runway преди 3 години

Във вчерашната парижка сутрин, зрителите в Grand Palais бяха транспортирани обратно във времето на стария Холувидски гламър от 50-те на миналия век. Виржини Виар показа в този контекст богата, пребогата дори, точно в ранните традиции на първата модна къща колекция, която циментира статута на Chanel като първа сред равни. Поне по нашето мнение, както и на голяма част от ценителите в социалните медии.

Черно-бялата, така характерна палитра на бранда, този път е в компанията на изобилни розово, синьо и чевено. В самия край на Модния месец, това дефиле сложи точката, като го направи толкова нахално, младо и пребогато, че нямаме нужда от друг апломб. Фонът е изящно бял, наподобяващ пяната на вълните, галещи пясъка - мястото, на което седи публиката. Грамадно лого краси фона.

Тук е мястото да припомним, че госпожица Виар е първата жена след самата Мадмоазел, която оглавява Шанел. Наследството, оставено й от Карл Лагерфелд, е непосилно тежко, каквото й да си говорим - Маестрото беше Бога на chanel-модата. Съответно Виржини, наследявайки го на поста креативен директор след неговата кончина, се оказа натоварена с очаквания, безумно тежки за чифт дамски рамене.


R.I.P Карл Лагерфелд: Отиде си ГОЛЕМИЯТ!


Днес, година след като Виар официално пое функциите си, вече имаме 6 нейни колекции, при които видими безпогрешно са устремът, визията, модният инстинкт на мадам. Налице е връщане към кодовете, към корените на марката - семпли, супер ергономични дрехи, по-ниски обувки, лимитирано количество на аксесоарите, максимум една чанта.


#schoolgirl шик от Chanel


Критиците веднага скочиха - Виар може и да е искала да пресъздаде Холивудския блясък, но е останала далеч от него. Трудно е да се дефинира, в този си вид, за кого точно е предназначена модата на Шанел. Свободните сака и панталони би трябвало да изглеждат шик, но всъщност наподобяват нещо овехтяло и зле скроено. В странните воали под овърсайзд шортите няма нищо красиво. А и неон-моментът при някои ансамбли препраща директно към 80-те, т.е. три десетилетия след цитираната от авторския колектив историческа епоха. И още - всички знаем, че големите пари са в аксесоарите, но и тук Виар има странно виждане. За разлика от Лагерфелд, изповядващ философията "more is more", в изобилие от колиета, брошки, обици, колани и чанти, Виржини Виар залага на почти спартанското им ограничаване. С което останалото, което прави Chanel - Chanel, остава сякаш сиво, безинтересно, неразличимо.

Ние твърдо сме от половината, която харесва, МНОГО, новата колекция на Chanel. Ако и вие сте като нас, насладете се в галерията ни на every single look от Chanel's Spring/Summer 2021.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.