Следва

Какво ново: Дженифър Лопес представи първата си чанта за Coach

Ах, ти, лошо момиче! Риана и Savage X Fenty Show Vol.2

Факт е второто годишно ревю на Savage X Fenty - Риана показа новата, Есен 2020 колекция на своята марка бельо.

Runway преди 3 години

Риана умее да издига модата на следващо ниво. Шоуто се стриймва от Лос Анджелис, Калифорния и е разделено на четири части: Скъпо Дневниче, колекцията The Savage Not Sorry, мъжкото представяне на марката и Райската градина.

Шоуто е единственo по рода си с музикалните изпълнения и вълнуващи хореографии, но този път имаше и аспект, който силно потресе зрителите. Песента “Doom“, използвана в шоуто, на музикалния продуцент Coucou Chloe, използва хадис, свещен ислямски текст. След порой от критики в социалните медии, Coucou Chloe публикува изявление в Twitter в понеделник, като се извини за използването на арабския елемент и обяви, че песента ще бъде премахната от всички стрийминг платформи.

Риана също се извини със стори от личния си Instagram акаунт: “Бих искала да благодаря на мюсюлманската общност за това, че ни посочи огромното недоразумение, с което неволно я засегнахме в шоуто Savage X Fenty“, написа Риана. „Бих искала да се извиня за тази реална, но неволна грешка. Разбираме, че сме наранили много от нашите братя и сестри мюсюлмани и аз съм невероятно обезсърчена от това. Не се обръщам с неуважение към Бог или която и да е религия, затова използването на песента в нашия проект беше напълно безотговорно! Продължавайки напред, ще се погрижим никога повече да не се случва подобно нещо.“

Това не е първият път, когато присвояването на мюсюлманската култура за светски употреби е спорна точка. През 2012 Лейди Гага предизвиква възмущение, спортувайки в дрехи, подобни на бурка, докато едновременно се носят слухове за издаването на нова нейна песен, озаглавена “Бурка“, която сексуализира дрехата (според слуховете тази песен се явява “Aura” от албума „ARTPOP”). Френската дизайнерка, Марин Сере, също не може да избяга от критиките за многократното използване на мотива на полумесец, символ, често свързан с исляма, както и за шапки, подобни на хиджабите.

Но скандалът на Savage X Fenty се откроява като много кофти момент за Риана. Нейните ревюта са хвалени за тяхното разнообразие, що се отнася до раса, типове тяло и полова идентичност, особено в сравнение с конкуретите й в индустрията на бельото, като Victoria's Secret, силно критикувани за липсата на расово, телесно и полово разнообразие. Сега обаче фенове, иначе приветстващи тези ходове, виждат шоуто на подиума като сигнал, че "приобщаването" изглежда включва само някои групи хора.

Въпреки конфликта, не можем да не признаем, че шоуто е наистина вълнуващо и поражда възхищение. То включва изпълненията на Травис Скот, Bad Bunny, Miguel и Rosalía. Бела Хадид, Кара Делевинг, Нормани и Палома Елсесер се завръщат, за да минат по подиума заедно с новодошлите Лизо, Деми Мур, Уилоу Смит, Ерика Джейн, Парис Хилтън и др.

Ето и едни от най-добрите визии от модното шоу :

Риана изглежда готова за бизнес в кожен блейзер с подходящи ръкавици, мрежест чорапогащник и подаващо се бельо Savage X Fenty.

Парис Хилтън е ултра секси също, в корсет, прозрачни ръкавици и прозрачна пола с драматичен шлейф.

Кара Делевин е с руса перука, черно боди с дълбоко деколте и панталон с висока талия.

Бела Хадид пък е небрежно облечена с бяла тениска, кожени панталони и прозрачни токчета на Амина Муади.

По време на самото шоу Риана излиза с емблематична блуза на швейцарските точки на Александър Вотие и черни кожени шорти.

А след това се появава в лилаво горнище с разкошна пелерина от фалшиви цветя.

Активистката Марги Плюс позира в изцяло розова визия по време на шоуто.

Lizzo направи дебюта си в Savage X Fenty в изцяло син тоалет, който включва сутиен, мрежести чорапи и дантелени ръкавици. И плът.

Бела Хадид е обсипана с бижута, включително диамантена верига за корем.

Парис Хилтън е в розово от главата до петите, заедно с подходящи ръкавици и мрежести чорапогащи.

Звездата от "RuPaul's Drag Race" Джиджи Гуд изглежда зашеметяващо в син комплект и съответната му мрежа. 

Звездата от „Истинските домакини от Бевърли Хилс“ Ерика Джейн изглежда изумително в черна роба с чорапогащник и без риза.

Като цяло, Savage x Fenty Vol.2 е не само забавно за гледане, но и така необходим тласък за тялото и душата. Индия Мур казва по повода: „Просто съм развълнувана да седя в хола си и да гледам черните жени да бъдат красиви.“ Така че, ако търсите начин да се отпуснете и да не четете новините тази вечер, не можете да намерите по-добър начин.

Savage X Fenty Show Vol. 2 се излъчва ексклузивно в Amazon Prime от 2.10.2020.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.