Следва

Тази есен никакви чадъри: шапките за дъжд са наш'то нещо

Miu Miu, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Шоуто се излъчи онлайн, като за целта Миуча бе избрала гостите да са насядали сякаш около баскетболна арена, на разстояние и с нужната спортна злоба за реакциите... 

Runway преди 3 години

Като знаем колко заета беше Миуча Прада в последните месеци, предшестващи първото ревю за модната й къща в историята, в която отговорността за модата й бе споделена с друг човек. Ок, да, той е Раф Симънс, не просто друг човек, но представете си, в ситуация като тазгодишната, при толкова важна предварително анонсирана стъпка и при толкова тежки очаквания, символизирани от стотици, вперени в Прада, очи, какво чудо е да опиташ да се задържиш на присъщата си висота.


#PowerDuo-то Миуча Прада и Раф Симънс: какво да очакваме от партньорството




Както и да е, в колекцията, наречена от мнозина Най-добрата Prada за последните (много) години, която показахме изцяло тук, дойде ред и на по-малкото сестриче, ултра женствената по-малка рожба на госпожа Миуча - Miu Miu.   

И ако при по-строгата сестра - главната линия или простичко Prada, видяхме висшия пилотаж при миксирането - на худита и найлон с ултра феминин поли и китън токчета, то при Миу Миу имаме откровена, праволинейна, честна и много приятна спортна игра. И без друго вече ни се плаче за едно отиване на баскет мач, ако не чак до Токио на Олимпиада, тъжно ни е и да гледаме опасаните с маски и шалове хора в ограничената публика на Ролан Гарос, и изобщо, зажаднели сме за активност.

В отговор на този мууд, получаваме прелестна, чисто спортна колекция на Прада за Miu Miu, чието ревю откри и закри чаровната Лила Мос, дъщерята на Кейт Мос, която се облича точно като мама, както писахме тук, и за която това е първа поява на такъв форум. Изобилие от спортни горнища, долнища, топове, куртки, роклички, панталони, високи яки и пр., отлично кореспондиращи на шашавите принтове, чудните, по традиция за модната къща аксесоари, и някои сатенени рокли и детайли, за които разменяме... щяхме да кажем кралство, но нека е обядът ни (до края на годината).

Цялата Miu Miu стегната и пулсираща колекция Пролет/Лято 2021 е в галерията ни горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.