Следва

Кой, къде и как: "първата срeща" на 5 кралски двойки

HUAWEI WATCH FIT - разговор по женски за скини-фит треньорите

Sooo beautiful

All About Life преди 3 години

Непоносимата лекота на скини-фит

Второто, в което се влюбихме, поставяйки на китката си елегантния HUAWEI WATCH FIT е лекотата и изяществото на линиите. Без да броим каишката, устройството тежи нищожните 21 грама - точно толкова, колкото човешката душа, ако се доверим на филмовото клише. Този часовник наистина е подарък за душата на всички ония, които като нас цял живот се молят за фигура в размер скини-фит. Защото, освен че няма да ни тежи, Watch Fit ще ни доведе безпроблемно до желания размер. Стига да го ползваме, of course.

Заедно с елегантната каишка, издържана в деликатно розовия цвят Sakura Pink с корпус от розово злато (какъвто избрахме ние; алтернативите са не по-малко великолепната свежа мента и вечното черно), тежестта достига пренебрежимите 34 грама, което я прави перфектна за дамите. Особено за ония, чиито фини пропорции и леки обеми са резултат от целенасочени тренировки в и извън спортната зала. Лекотата на фитнес чаковника е от ключово значение при бодибилдинг и особено при кросфит тренировки, където перфектното изпълнение на упражненията е обвързано с тежестта на гирите във всяка от ръцете. Дори едната да натежи малко повече, центърът се измества, а движението се компрометира. Прецизните треньори понякога принуждават възпитаниците си да свалят бижутата и часовниците от ръцете си, но с HUAWEI WATCH FIT подобна заповед очевидно ще остане в миналото.

Елегантен дизайн

Ако се питате кое е първото нещо, с което този фитнес часовник спечели сърцата ни, това е точно цветът. Наред с любимата Sakura Pink версия на силиконовата, хипоалергична каишка, брандът предлага още черна и ментово зелена, като Sakura Pink е с корпус от розово злато, обрамчващ просторния, правоъгълен 1,64-инчов AMOLED дисплей със заоблени ръбове. Зеленият часовник пък е съчетан със сребро. Това, което получавате, е 46 мм корпус, изработен от полимер с дебелина 10,7 мм. Друга функционална хитринка е сменяемостта на каишката, което позволява да съчетаваме цветовете с облеклото и настроението си.

Простота и функционалност

На трето място обикнахме простотата при използването му. За нас не е тайна, че любовта ни към спорта е право пропорционална на паниката ни при досег с високи технологии. Ние сме от онези прекрасни аналогови хора, които все още тичат в парка с чантичка на кръста, от която стърчат кабелите на слушалките, пъхнати в жака на мобилния телефон. А пулса си измерваме ръчно, по съветите на училищната медсестра от 1993 година. Ако изобщо се загрижим за честотата, с която бият сърцата ни, прекосявайки надлъж и нашир града, денонощно. Затова и отделяме подобаващо място на тази тема - човеколюбивата висока технология. 

Дисплей

Дисплеят (с корпус от розово злато в нашия случай) показва изминатите крачки, минутите, през които се отдаваме на избраната активност и часовете, през които се движим без задължително да спортуваме (най-сетне някой да оцени, че обиколката на моловете, бързото преобличане в пробните и балансирането с две торби покупки заслужава да се отчете като спорт). И всичко това е представено лесно, в достъпния стил на измервателен уред, а не на суперкомпютър от НАСА.

Управление

С едно просто натискане на единичния бутон отстрани мигновено „събуждате" часовника и той ви връща към началния екран, с достъп до основното меню. Натискането му при вече "събуден" начален екран пък извежда на дисплея приложенията с информация за съня, за нивата на кислород в кръвта (важен показател в ерата на Covid-19), за кардио/дихателни упражнения, таймери, аларми и т.н. Плъзгането от лявата страна на екрана пък служи като бутон "назад".

Плъзгането нагоре от долния ръб извежда списъкът с известия, които можете да персонализирате в приложението Huawei Health.

Плъзгането надолу от горната част на началния екран води до пряк път към „бързите настройки". Те включват функции „не безпокойте", „показване на времето", „намиране на телефона ми" и аларма. Тук ще намерите и индикатора за батерията, заедно с индикатора за Bluetooth и датата, в случай че не се показва на циферблата на часовника ви.

Менюто Настройки, достъпно чрез плъзгане надолу от горната част на началния екран или чрез инструмента за избор на приложения, също е доста семпло. Можете да промените настройките на дисплея, като времето, през което екранът е активен, да изберете нов циферблат, да настроите профил „не безпокойте".

Преживяването е истинско удоволствие, усвоимо за не повече от час. Струва си да се отбележи, че някои части от софтуера могат да бъдат разширени и надградени, ако влезете в тях чрез инструмента за избор на приложения. Например, основният екран за времето просто показва температурата в момента и дневния минимум и максимум. Ако отидете във времето чрез инструмента за избор на приложения, можете да плъзнете нагоре за почасови температурни промени и дневни прогнози за следващата седмица. По същия начин началният екран просто показва индикаторите за спортния ви напредък, но ако влезете в записите за активност в инструмента за избор на приложение, ще разкриете допълнителна информация.

Перфектният треньор

С Huawei Watch Fit на китката си се вместваме прекрасно в здравните препоръки за уединено спортуване и активност в рамките на дома. Часовникът проследява 96 различни дейности, включително любимия спининг, без да пренебрегваме стандартни активности като ходене, бягане, кростренажор и гребен тренажор + реално гребане в открити води. Нещо повече - Watch Fit редовно ви напомня да ставате и да се разтягате, когато засече, че отдавна не сте ставали от бюрото или дивана - функция, която обикнахме искрено, дълбоко и на мига. 

Други (ръчно активирани) режими за проследяване включват бягане и колоездене на закрито и на открито, туризъм, кросове, плуване на закрито и много други. (Просто натиснете бутона „+ Добавяне" в долната част на списъка, за да добавите още дейности като йога, HIIT, бокс, силови тренировки, балет и бойни изкуства към вашия списък за бърз достъп). Huawei Watch Fit има подобрен GPS за по-точно проследяване на фитнес активността, което в нашия случай означава, че не е нужно да носим телефона си по време на бягане.

Ако ви трябва малко допълнително обучение, вашият скини треньор разполага с 12 анимирани фитнес курса, които ще ви въведат в множество (44, ако трябва да сме точни) упражнения. Опитахме няколко от тях и оценихме високо както идеята, така и изпълнението. Устройството е специализиран партньор и на любителите на джогинга, като предлага 13 урока по спортно бягане и анализ на темпото в реално време. Като идеален спътник на открито, Watch Fit идва с 96 режима на тренировка, вграден GPS и водоустойчивост до 5ATM.

Не можем да си представим, че ще използваме онлайн уроците често, тъй като се смятаме за ветерани във фитнеса, но всичко, което помага да станем и останем по-активни, си заслужава. А и не е късно да пробваме някой нов спорт.

В часовника има и календар за менструалния цикъл, което улеснява и глези.

Наблюдението на SpO2 (нивата на кислород в кръвта) е само при поискване, но си струва да използваме по-често тази функция, особено в контекста на коронакризата и маниакалното търсене на различни симптоми.



Watch Fit е водоустойчив на 5ATM, което означава, че можете спокойно да го вземете в басейна. Лично ние имаме лош късмет в миналото с възможността на някои интелигентни часовници да проследяват точно преплуваните дължини, така че ще ни е интересно да видим дали Watch Fit ще се представи по-добре. Ако вярваме на отзивите в международните спортни форуми и блогове, това със сигурност ще е точно така.

В заключение, през изминалите 7 дни, в които носихме неотменно HUAWEI WATCH FIT, освен че отслабнахме (половин килограм на човек, но кой ти го дава), преодоляхме опасенията си от технологиите, улеснихме спортните си занимания, останахме смарт дори в спортен екип и всичко това без да пострада суетата ни. И всичко това на изненадващо приятна цена.

Опитайте с нас, заслужава си.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.