Следва

Истории от живота : Джейн Мансфийлд

Кой, къде и как: "първата срeща" на 5 кралски двойки

И заживeли дълго и щастливо...

Celebrities преди 3 години

Ясно ни е, че кралските любовни истории не са точно като в приказките, даже въобще: принцеса Маргарет и лорд Сноудън имат спорен брак, който завършва с първия развод на семейство Уиндзор,а съюзът на принцеса Даяна и принц Чарлз е направо катастрофа. 

Въпреки това е очароващ начина, по който се срещат и влюбват кралските двойки. Как се заражда пламъкът между един истински принц и една истинска принцеса в реалния живот? Днес се питаме точно това и сме любопитни да се разровим, за да да разберем как започва любовната игра на пет кралски двойки, от кралица Елизабет и принц Филип до принц Хари и Меган Маркъл.

Кралица Елизабет и принц Филип

През юли 1939 г., 13-годишната принцеса Елизабет придружава родителите си на посещение в Кралския военноморски колеж в Дартмут, Британия. Там тя се среща с 18-годишния Филип Маунтбатън, кадет, който трабва да забавлява принцесата и нейната сестра Маргарет през целия уикенд. Те играят на тенис в кампуса и вечерят на кралската яхта. Кралицата незабавно се влюбва и от този ден нататък изобщо не обръща внимание на други ухажори.


Големите любовни истории: Кралица Елизабет и принц Филип


Големите любовни истории: Кралица Елизабет и принц Филип. Част 2


След осем години двамате се женят в Уестминстърското абатство. Този ноември предстои да отпразнуват 73-ата годишнина от сватбата си.

Принцеса Маргарет и Антъни Армстронг-Джоунс

Принцеса Маргарет и Антъни Армстронг-Джоунс започват своя романс на вечеря през 1958 г. Няма съмнение, че са се познавали преди тази вечер - фотографът Армстронг-Джоунс започва да снима кралското семейство през 1957 г. и може би и заради него, Маргарет скоро става световноизвестна знаменитост.

Месеци по-късно, Армстонг прави отделен портрет на Маргарет. В биографичната книга на Сноудън, авторката Anne de Courcy описва тази сесия по следния начин: „Тони пое сесията както обичайно. С изключителна учтивост, той я накара да преоблече дрехите си, да свали бижутата си и да смени позата, като в същото време разказваше шеги, клюки за общи приятели и истории за театралните корифеи, които беше снимал. Маргарет не беше срещала мъж като него.“ 

Скоро започват любовна връзка, а през 1960-та обявяват годежа си.

Принц Чарлз и принцеса Даяна

Принц Чарлз за пръв път вижда 16-годишната лейди Даяна през 1977 г. в семейното имение на Спенсър в Алторп. Той си спомня „колко забавна беше тя“ в публично интервю с пресата години по-късно.

Но всъщност, при първата им среща Чарлз не се интересува от Даяна, а преследва сестра й, Сара, с която по-късно се разделят. През 1980 г. връзката им започва да процъфтява: двамата отиват на почивка в провинцията с приятели, където тя го гледа прехласнато как той играе поло, правят разходка с ветроход и дори получават рядка покана за имението на кралицата в Шотландските планини - Балморал. След годежа им през 1981г. Сара Спенсър казва пред медиите: „Аз ги запознах! Аз съм Купидон!"

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Въпреки че принц Уилям и Кейт Мидълтън години наред се движат в едни и същи социални кръгове, всъщност любовната им история започва в университета Сейнт Андрюс в Шотландия. По време на първата година живеят в едно общежитие и изучават История на изкуството. Известно време са добри приятели - според книгата на историка Робърт Лейси „Битката на братята“, Мидълтън дори го измъква от едно парти. След като забелязва, че принцът получава  нежелано внимание от страна на състудентка, тя се приближава и го прегръща. „О, съжалявам, но имам приятелка“, излъгва той, преди да благодари на Мидълтън за помощта.


Royal Wedding #1: Да си припомним сватбата на Уилям & Кейт в 100 кадъра


Нещата започват да се разгорещяват през 2002 г., когато Мидълтън се прочува с благотворително ревю в прозрачна рокля. „Кейт е секси“, твърди се, че Уилям е прошепнал на приятел. По това време обаче Мидълтън все още се среща с друг.

През втората година в университета живеят в обща къща извън кампуса, където става и истинското влюбване. Стават двойка и оттогава са заедно, въпреки кратката раздяла през 2007 г. Годежът е през 2010-та, сватбата - през април следващата година.

Принц Хари и Меган Маркъл

През юли 2016 г. принц Хари и Меган Маркъл отиват на първата си среща на сляпо в Dean Street Townhouse в Лондон. Кой ги събира, не е яснo - според някои слухове, това е директорът Връзки с обществеността на Ралф Лорън, други сочат към дизайнерката Миша Нону. Който и да е - браво! „Бях приятно изненадан, когато влязох в тази стая и я видях“, признава Хари по-късно пред BBC. Няколко седмици по-късно пътуват заедно до Ботсвана, където се опознават. "Беше абсолютно фантастично", казва Хари. Там те се влюбват, през ноември 2017 г. годежът им става публичен, а през май 2018 е и сватбата. 


Кралската сватба в 200 кадъра


 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.