Следва

Нобелова награда за Луиз Глюк, възхитителната

„Най-скъпата арт галерия в света“ гостува в Serdika Center

За първи път в България пристигнаха реплики на 20 световноизвестни картини от легендарни художници

Events преди 3 години

От 5 до 18 октомври Serdika Center е домакин на „Най-скъпата арт галерия в света“ - изложба на реплики на 20 от най-високооценените произведения на изкуството. За първи път в България на едно място гостуват „двойници“ на най-популярните картини на легендарни художници като Пол Сезан, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и много други. Картините са прецизно изработени от талантливи артисти, които са използвали подобни техники на изрисуване като при оригиналите, и вече са изложени на 3 острова на ниво -1 в Сердика Център.

Оригиналите на произведенията не са били събирани под един покрив никога, тъй като са разпръснати по галерии из целия свят или в частни колекции. Реплика на „Спасителят на света“ от Леонардо да Винчи – най-скъпата картина в историята на човечеството, продадена за 469,7 милиона долара, копия на известните „Играчи на карти“ на Пол Сезан и „Портрет на Адел Блох-Бауер I“ от Густав Климт, и двойник на „Писъкът“ на Едварт Мунк са само част от световните художествени класики, които посетителите на търговския център ще видят отблизо.

Те ще могат да научават повече за историята на картината и нейния автор, да разберат как и от кого е била закупена, на каква парична стойност е оценена и други любопитни факти за шедьовъра. За тази цел посетителите на арт галерията могат да използват както мултимедийните информационни екрани, така и да се допитат до “куратора” на Сердика Център. Той ще бъде на място от понеделник до четвъртък между 16:00 и 20:00 часа, както и от петък до неделя между 12:00 и 20:00 часа.

Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 5 до 18 октомври с работното време на мола-от 10:00 до 21:00 часа. Входът е свободен.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?