Следва

Jil Sander, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Maison Margiela, Spring 2021 READY-TO-WEAR

Tango spirit

Runway преди 3 години

Maison Margiela танцува. Ориентираното към Пролет/Лято 2021 свое настроение, креативният директор на модната къща Джон Галиано черпи от възроденото желание за независимост и интимност, така характерни за периода след изолацията. Затова и колекцията му, представена в Париж, в рамките на Модната седмица Spring/Summer 2021 е все едно танго, само че изтанцувано модно и концептуално, а не на някоя аржентинска улица, импровизе.

Наименованието на колекцията е "Co-ed".


MM6 Maison Margiela, SS21 READY-TO-WEAR


Във второто и последно издание на S.W.A.L.K. - филмовият проект, пуснат от Галиано в първата си част за колекцията му висша мода миналата година, Галиано обяснява как интерпретира основните елементи от аржентинското танго и неговото настроение в работата си. Чувството за катарзис и възраждане, така характерни за движенията на традиционното танго, с ударение на А, са дотолкова наситени и увличащи, че модата, видяна през тази призма, получава същата сила.


Джон Галиано

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.