Следва

Ким Кардашян преведе 1 милион долара в помощ на Армения

Най-впечатляващите модни превъплъщения на Мелания Тръмп като FLOTUS

"I really don't care, Do u?"

Celebrities преди 3 години

Да избягате от публичната критика и одумване, ако сте първата дама на Съединените щати е почти невъзможно. Не само, че в повечето случаи сте най-видимата жена на планетата, но и защото сте длъжна да се придържате към стандарти, които може да не отразяват непременно вашите собствени възгледи, а по-скоро тези на съпруга ви. Откакто Мелания Тръмп заема тази позиция (януари 2017 г.), със сигурност изпитва на свой гръб всичко това. Наречете го сексистко, но голяма част от гневът и неодобрението, насочени към г-жа Тръмп - както и към нейните предшественички в Белия Дом, са съсредоточени най-вече около модните им избори.

Бившата първа дама Мишел Обама също изтърпя много публични удари от псевдоморалисти и тънки естети, защото, о, ужас на ужасите, тя не се притесняваше да изложи на показ разголени ръце или бедра в къси спортни панталонки. През 2009 г. избухва скандал, само защото тя носи чифт кецове Lanvin от 540 долара на събитие в хранителната банка. Нанси Рейгън пък е критикувана, когато става ясно, че често заема дрехи и бижута висша мода, без да го обяви публично, което обществото приема за неетично. Дори Мери Тод Линкълн е заклеймявана, задето си купува екстравагантни бални рокли по време на Гражданската война. Накратко - не е новост жените на ключови политически фигури да влизат във фокуса на общественото внимание и да се обсъжда надълго и нашироко онова, което купуват и носят.


Това Долче за $1 145 ли е, министър Ангелкова?


И докато спекулациите около някои от модните избори на г-жа Тръмп са малко пресилени, макар и доста впечатляващи (като например, че оказва тайна подкрепа на Хилари Клинтън, появявайки се облечена в бял гащеризон през 2018 г.), други нейни стилови превъплъщения с право привличат обществено възмущение - като се започне от избора й да носи в ежедневието си абсурдно скъпи дрехи и стигнем до облеклото й на RNC, което според модни инфлуенсъри я приравнява към трофейните съпруги на бивши диктатори.


Мелания Тръмп на RNC, 2020г.

Най-големият гаф на 50-годишната Мелания обаче шокира публиката: докато пътува до Тексас за изненадващо посещение в приют за деца, отделени от родителите си на американската граница през юни 2018 г., г-жа Тръмп носи парка на Zara за 39 долара, чийто надпис на гърба гласи: „На мен наистина не ми пука, а на теб?"

Много американци са силно обезпокоени от избора на якето, с което FLOTUS (съкращение на First Lady of the United States) се качва и слиза от самолета в авиобазата Andrews в Мериленд. Логично този й аутфит предизвиква ожесточен дебат онлайн и по кабелните телевизии. Говорител на първата дама опитва да излезе от конфуза с обяснението, че това е просто яке и в избора няма никакъв подтекст. Но това въобще не успокоява страстите и множество имиджмейкъри припомнят, че първото семейство трябва да има съветници, които в подобен момент да кажат: "Хей, може би този надпис върху парката не е най-добрата идея за днес, а?"


Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама


И тъй като прословутото яке вече е най-яркият пример за това как не се прави политика, сега ви представяме други, меко казано спорни, модни избори на FLOTUS.

Костюмът с колан в милитъри стил

Мелания Тръмп получава ласкави отзиви за речта си по време на Републиканския национален конвент през 2020 г., но облеклото й във военен стил, меко казано, не предизвика позитивна реакция. FLOTUS избира маслинено зеленото военно яке на Александър Маккуин (което струва 1500 долара и след нощта на речта буквално удря тавана по продажби) и пола, която изглежда като извадена от армейския склад за униформи. Някои критици предполагат, че екипировката може да е метафора на броня, с която Мелания се защитава, докато други модни наблюдатели (като профила на модния инфлуенсър в Instagram Diet Prada) наричат външния й вид женската версия на зловещи диктатори като Хитлер и Мусолини.

Блузата Pussy-Bow

През октомври 2016 г. кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп влиза в неприятен сценарий, след като на бял свят излиза разговор от 2005 г. с бившия телевизионен водещ, звезда от Холивуд и част от фамилията Буш - Били Буш. Репликите, които разпалват страстите са признанията на тогавашната риалити телевизионна звезда, който казва, че Тръмп може да „награби всяка жена за котенцето между краката й". Дни по-късно Мелания Тръмп се появява на втория президентски дебат, облечена в розова блуза Gucci, известна с палавото название Pussy-Bow. Очаквано Twitter избухва с коментари дали изборът е препратка към забележките на съпруга й.

Костюмът на Ралф Лорън

Решението на Мелания Тръмп да носи изработен специално за нея син костюм на Ралф Лорън на президентсата инаугурация през януари 2017 г. не остава без коментар. Марката отнася упреците на бранша заради решението си да работи с новата първа дама и да наруши бойкота на гилдията.

Източник от Ралф Лорън, пожелал анонимност, казва пред Glamour: „Веднага заволяха упреци и критики защо Мелания Тръмп носи лейбъла. Появи се и хаштага #boycottralphlauren."

За да бъдем честни, американският дизайнер има дълга история на колаборации с първите дами, независимо от тяхната политическа принадлежност, като облича Хилари Клинтън, Нанси Рейгън и Бети Форд. Самият Лорън никога не изказва одобрение за един или друг кандидат и не разкрива политическата си принадлежност.

Диамантеният пръстен

През април 2017 г. Белият дом публикува официалния портрет на Мелания Тръмп. Перфектно скроеният й черен блейзър е доста стандартен, но 25-каратовият диамант на пръстена й, подарък за десетата годишнина от брака й определено привлича внимание.

Съобщава се, че подаръкът, направен й от Доналд Тръмп през 2014 г., струва колосалните 3 милиона долара, а критиците посочват, че за ранга й е неприемливо да носи пръстен, който по същество може да изплати социалните програми, премахнати от мъжа й. И съвсем предсказуемо, Twitter поднася обилни коментари по въпроса.

Роклята Delpozo

През септември 2017 г. г-жа Тръмп произнася кратко обръщение преди сесията на ООН за борба с кибертормоза и за закрилата на децата. Малко след това хората бързо забелязват, че нейната рокля в цвят фуксия, възлизаща на 2 950 долара, дело на луксозния лейбъл Delpozo, издава съмнителен усет за контекстуалност, особено в съпоставка с реплики като „Никое дете никога не трябва да се чувства гладно".

Белият костюм

На първото обръщение на президента Тръмп през януари 2018 г. Мелания носи ушит специално за нея бял костюм Christian Dior и блуза Dolce & Gabbana. Появяват се спекулации, че визията е дискретно намигване към Хилари Клинтън, която носи подобен стил по време на кампанията си, както и към жените от демократическата партия, които носят бяло на друго президентско събитие през 2017 г. в знак на подкрепа за движението на суфражетките и правата на жените.

Ватиканският воал

По време на среща с папа Франциск през май 2017 г. Мелания Тръмп, която е католичка, е облечена изцяло в черно, с покривало на главата. Този й ход в знак на зачитане на вярата и светините е поставен под съмнение тъй като само няколко дни по-късно тя оставя главата си непокрита по време на среща с краля на Саудитска Арабия.

Както NBC посочва, изборът да се прокрива в една държава, а в друга не, е сложен и е въпрос на лични предпочитания, дипломатически протокол и религиозен диктат. Няколко бивши първи дами избират да носят дантелен воал за аудиенции при папата, но не носят покривало за глава, докато са в Саудитска Арабия.

Палтото Dolce & Gabbana

През май 2017 г. г-жа Тръмп носи палто Dolce & Gabbana, докато е в Сицилия, което според някои е проява на лош вкус предвид цената му - колосалните 51 000 долара. Мнозина противопоставят избора й на провежданата от съпруга й здравна реформа, според която по това време 23 милиона души остават лишени от медицинска застраховка до 2026 г., твърди Washington Post.


Мелания преврътя играта! Появи се със сако за 100 хиляди


Други критици просто се нахвърлят върху бранда защото дръзва да облича първата дама, имайки предвид политиката на съпруга й. И все пак изборът на Dolce & Gabbana - италианска марка, вдъхновена от сицилианската култура - за пътуване до Сицилия, си е съвсем по протокол.

Шапката с надпис FLOTUS

През август 2017 г. хората се шегуват, че г-жа Тръмп изглежда развива афинитет подобно на съпруга си към рекламните облекла и носи бейзболна шапка, украсена с надпис „FLOTUS" отпред. Шегите и мемовете са доста яростни, макар никога да не става ясно защо тя избира да носи шапката със съкращението на позицията й. 

„Градинарската" риза Balmain

През септември 2017 г. г-жа Тръмп привлича вниманието към избора си на градинарско облекло: фланелена риза Balmain за 1 380 долара.

Очевидно хората имат много какво да кажат за ризата, която тя облича, за да обере зеленчуковата градина на Белия дом с помощта на Клуба на момчетата и момичетата от Вашингтон, заедно с журналисти. Потребители в Twitter алармират, че това е показен избор за дейност, целяща да покаже свързаност със земята и с трудовите хора.

Черните стилето

През август 2017 г. Доналд и Мелания Тръмп летят за Тексас, за да инспектират от първа ръка последиците от урагана "Харви" и усилията за справяне с щетите. Снимките на президента и първата дама показват, че Мелания изглежда необичайно небрежна в зелено бомбър яке, черна риза и черни скъсани дънки, но именно нейните високи черни стилето стават повод за разговор.

Както пресата, така и хората в Twitter не се сдържан да коментират избора на обувки, като някои го приемат като доказателство, че първата дама се грижи повече за имиджа си, отколкото да помага на жертвите на урагана. Други изтъкват, че са просто нелепи за носене по време на това, което Националната метеорологична служба нарича „безпрецедентно" наводнение.

Говорител на г-жа Тръмп заявява пред Washington Examiner, че тя планира да се преобуе при кацането си в Тексас и, наистина, тя сменя стилетото с бели маратонки за обиколката в доброволческия център.

Бялата шапка

През април 2018 г., на втория ден от официалното държавно посещение на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит, Мелания Тръмп носи изцяло бял костюм с пола на Michael Kors с драматична широкопола шапка Hervé Pierre. Общественото мнение е разделено, както и присъдите на модните критици: Някои казват, че това е препратка към европейските й корени, докато други се смеят на приликата й с визията на Бионсе от „Формация".

Сега шапката на г-жа Тръмп може да е просто „бялата шапка", но всъщност тя следва доста дълга редица от първи дами, които са включили запомнящите се шапки в своя стил, докато стопанисват Белия дом, било заради етикета, било защото желаят да се откроят от тълпата . (или, в случая с Жаклин Кенеди, да компенсира несигурността от твърде едрата глава.)

Haute Couture роклята на Chanel

През април 2018 г. президентът Тръмп и първата дама са домакини на първата си официална държавна вечеря в Белия дом в чест на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит. В съответствие с неписания обичай, FLOTUS отдава почит на страната, от която идват гостите с персонализирана сребърна рокля Chanel Haute Couture.

Кожените клинове

По време на Коледните празници през 2018 г. президентът Тръмп и първата дама правят изненадващо посещение на американските военни бази, разположени в Ирак. Докато, разбира се, има множество дискусии за възможните политически мотиви зад пътуването, изборът й на понталон хвърля в недоумение мнозина в интернет. На пръв поглед хората решават, че г-жа Тръмп е облечена в много къса мини рокля или пола, съчетана с чизми, макар че всъщност тя носи кафяви кожени панталони в почти същия цвят като кожата й. "Мамка му. Това е MINI, мини пола", пише потребител в Twitter. „Умишлено ли е?... винаги имаме за какво да си говорим, гледайки тези двамата. #PhotoOp.", не спират с хейта туитърите.

Коледното палто

Първата дама представя в социалните мрежи своята коледна украса за Белия дом за 2019 г., и макар темата да предизвиква много по-малко дискусии от миналогодишната декорация, все пак има известни коментари около избора на визия на г-жа Тръмп. Модният критик на Washington Post Робин Гиван пише статия, озаглавена „Коледната украса на Мелания Тръмп е прекрасна, но това палто изглежда нелепо" и продължава: „За обиколката си г-жа Тръмп е облечена изцяло в бяло: рокля с изчистено деколте, бели токчета и бяло палто. Палтото е наметнато върху раменете й, докато се разхожда из Белия дом ", пише Гиван. „Палтото изглежда нелепо и отвлича вниманието, във видеоклип, посветен на топлината и духа на празника, а монохромната визия на Мелания излъчва студена и пренебрежителна дистанцираност."


It's beginning to look a lot like Christmas в Белия дом


 

More from View Sofia

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Боян Иванович

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. d:istinkt обслужва брандове като Yettel, Европейски парламент, Европейска комисия, Samsung, Каменица, Клет и др. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди за компании. Следва професионално-лична среща Последна...

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.