Следва

K-beauty превзема будоара ни - всичко за голямото събитие в София

Матов грим и дръзки погледи - Лучия Пика и визията й за Шанел

Лучия Пика с матов холивудски глам за ревюто на Шанел, Spring 2021.

Face преди 3 години

Вместо клиширания холивудски грим, Лучия Пика, която работи за Шанел от 2015 г. и е известна с иновативния си подход към цвета и текстурата, показва една матова и изчистена визия с опушен сив грим, който приковава погледите ни.

В интервю на Vogue, Пика споделя за своето вдъхновение, подход и за любовта й към едноцветния грим.


Chanel, Spring 2021 READY-TO-WEAR


Гримьорката разказва : “За Виржини (Виар, креативен директор на Chanel) всичко беше свързано с кинематографичната жена, жената от Златната ера на Холивуд, така че искахме момичетата да изглеждат изящно. В крайна сметка, гримът е мъжко-женски. Имаше минималистично усещане, но имаше и доста бляскав акцент в него. Момичетата изглеждаха завършени, изчистени и матови. Идеята за „матово навсякъде“ им даде недосегаемо, звездно излъчване.“

Приятно е да видим този акцент върху очите, особено в сегашната ситуация, в която маските са новото нормално и очите се превръщат в изразно средство. Според Лучия сега трябва да мислим за очите си повече отвсякога, когато изразяваме чувствата си и подчертаването им с грим помага. Тя самата забелязва, че използва повече спирала и сенки, когато й се налага да носи маска. Това обаче не означава, че задължително трябва да слагаме тежък грим - окото може да бъде изразително и с нежни, прозрачни текстури. Не трябва да забравяме, че все пак искаме да приличаме на себе си, дори зад маската.

Що се отнася до визията от шоуто, погледът е дързък и силен, но в същото време вдъхва свежест. Докато в горната част на окото акцентът е върху опушеното сиво-черно - отдолу е много изчистено и свежо. Според гримьорката този подход силно напомня на Уинона Райдър през 90-те.

Дали червилото ще остане завинаги забравено в такъв случай? „Трябва да призная, че все още нося червило под маската си. Правя това за себе си. Кара ме да се чувствам по-завършена и обичам усещането. Използвам продукти, които са по-издръжливи и не се размазват", споделя Лучия пред Vogue. За нея истината е в едноцветния грим, например в колекцията Fall-Winter 20/21, където гримът е селекция от розово и бордо, както за очите, така и за устните.

Да бъдем истински и красиви под маската може да бъде трудно, но за Лучия Пика е като детска игра.

More Face