Следва

Какво ново: първата рекламна кампания на Фелипе Оливейра Баптиста за KENZO

ТенденцииТе: Есен/Зима 20/21

A/W 2020/21

All fashion преди 3 години

Дефилетата за Есен / Зима 2020 бяха през февруари, точно преди обявяването на ограниченията, свързани с корона вирус пандемията. От представянето на колекциите до сега не само модната индустрия се сблъска с големи предизвикателства, но и начинът, по който ние се обличаме се промени. Сезонът беше разделен на две противоположнoсти. От една страна фантастичните, couture креации, създадени за екстравагантен начин на живот, и от друга – класически, лесно носими дрехи.

В следващите дни ще коментираме в детайли всеки от трендовете, а дотогава разгледайте ги надолу.

Смели рамене

Лайтмотовът на сезона е завръщането на силните рамене. В седмицата на модава властваха триъгълните такива. Красиво и смело, но определено не за всеки.


Alexander McQueen, Balenciaga, Rick Owens

Бохемски шик

Бохемският вайб е нещо, което винаги се връща в главата на дизайнерите, респективно и в нашите гардероби. Красиви бродерии, дълги рокли и палта с яки. 70-те са отново тук.


Etro, Coach, Chloe

Волани

В сезон, пропит с романтично влияние, воланите се завръщат неизбежно. Виждаме ги най-вече при ризите, където добавят нежност и аристократизъм.


Celine, Chanel, Prada

Обем, обем, и пак обем

Има само едно правило, когато говорим за ръкави този сезон: искаме ги обемни! Виждаме го при Max Mara, Chanel, Jil Sander и Isabel Marant. За тези, които не се страхуват да бъдат забелязани.


Vivienne Westwood, Chanel, Prada

Златни години

Златото претърпя нов ценови рекорд на световните пазари, тъй като пандемията за съжаленеие продължава, но модата стигна до нея първа: февруарските дефилета бяха пълни с блестящи рокли (Том Форд и Оскар де ла Рента), пищни ежедневни рокли (Селин) , и „бронирани“ тоалети, вдъхновени от Joan of Arc (Paco Rabanne).


Аshish, 
Oscar de la Renta, Tom Ford

Секси плетиво

Класическата „библиотекарска“ жилетка се завръща на всички най-големи подиуми. Носим я с всичко - от деним от седемдесетте (виж Chloé) до костюми с панталон (Coach 1941) и пола-молив (Fendi, Christopher Kane). Любома ни е интерпретацията на Jacquemus, където Simon Porte Jacquemus, с помощта на Jill Kortleve, отнема скуката от тази ежедневна дреха и я прави ултра секси.

№21, Missoni, Jacquemus

Reality check

Това е най-лесната за носене тенденция за сезона. От Александър Маккуин до Брандън Максуел, Burberry и Gucci, намираме красотата на квадратчетата при чорапогащи, поли, палта и панталони.


Burberry, Victoria Beckham, Dior

Матрицата

Дългите кожени палта са безпрекословен тренд, а едва ли има жена, която не би искала да инвестира в него. Видяхме ги в колекциите на всеки голям играч в индустрията. Винаги с колан и от гладка кожа.


Alexander McQueen, Balenciaga, Berta Ferretti

Ботуши над коляното

Не е изненада, че един от key item-ите на сезона са чизмите. Bottega Veneta, Victoria Beckam и Proenza Schouler ни ги предлагат с миди пола и палто, което е може би най-практичния начин за съчетаване.


Saint Laurent, Victoria Beckham, Balmain

Ботуши за езда

При Шанел всички модели носят черни каубойски ботуши за езда с дебел ток и кафява обърната кожа. Харесва ни секси предложението на Brandon Maxwell за комбинация със скини дънки и кафяв блейзер.


Chanel, Coach, Brandon Maxwell

Вериги

Бижутата с вериги са all over инстаграм фийдовете, така че не сме изненадани от завръщането им при чантите. Bottega Veneta представиха култо модел от мека кожа и верижка вместо дръжка . Виждаме тенденцията и при обувките на J.W.Anderson.


J.W.Anderson, Bottega Veneta, Coach

Хобо чанти

Основен отговорник за манията по хобо чантата е Gucci, благодарение на повторното лансиране на моделът Jackie ( вдъхнове от покойната госпожа Кенеди) Различното този сезон е,че цветовете са светли и пастелни – розово, синьо, лилаво.

Bottega Veneta, Gucci, Bottega Veneta

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.