Следва

Най-добрите български ДИЗАЙН марки за 2020 - Part One!

Paco Rabanne, Spring 2021 READY-TO-WEAR

AVANT-GARDE SPIRIT  

Runway преди 3 години

Много, много ни харесва колекцията Пролет/Лято 2021 на Жулиен Досена, креативният началник на модна къща Пако Рабан.



Може би защото прави директна препратка към най-първата колекция на основателя, самият Маестро Рабан, показана на света през вече праисторическата 1966-та. Тогава, работата на испанеца, станал на драго сърце французин, защото така изисква призванието му, носи прекрасното име Twelve Dresses in Unwearable Materials или 12 рокли от неносими материали, и стъпва на идеята за авангарда в модата.


Стар Холивуд и много максимализъм в новата на Paco Rabanne


Пресъздадена в Париж преди дни от 38-годишният Досена, тази концепция придобива толкова съвременен, пълнокръвен и изобретателно шик тон в 27-те разнообразни ансамбъла, че, смеем да допуснем, Рабан би бил happy.

Абсолютната носимост на дрехите на бранда, независимо от на вид неносимите обувки (също извадени от архива) и многото злато, което е хит, факт, но не е лесно за ежедневни "сглобявания", както и свръх богатите декорации на моменти, отстъпващи пред други - доста "обрани" комбинации, привличат вниманието ни инстинктивно и дълго (признаваме си, че гледаме колекцията постоянно и не ни омръзва), плюс, че искаме поне чифт джинси, поне чифт ботуши на нещо като метални кокили, плюс всички малки люспести чанти, толкова характерни за модната къща, плюс по една, поне, ужасно блестяща рокля за късна екстравагантна вечер...  

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.