3 книги, които ще направят есента ви по-уютна

3 книги, които ще направят есента ви по-уютна

Уютна обстановка. Пухкаво одеяло. Топъл душ и перфектният завършек на есенния ден – смислено четиво

Подготвили сме три заглавия на книги, едната, от които е любима на известна тенисистка. Ако все още се чудите какво да четете или пък сте любопитни какво може да добавите към вашата книжна колекция, то тази статия е за вас.1. Зейди Смит- За Красотата

Това е интелектуален роман, който задава въпроса, дали красотата е опасна за самите нас. Главната сюжетна линия се развива на основата на двубой. Двама университетски преподаватели защитават ревностно своите естетически ценности, възгледите си за изкуство и политика. В своя ожесточен според те неусетно замесват и своите жени. Въпреки неразбирателството на двамата мъже, между съпругите им пламва истинско женско приятелство.

Интересното е, че нежните половина са също толкова различни, колкото и мъжете си. Разликата е, че дамите успяват да помирят противоположности и да се учат една от друга. Романът поставя въпроса за това какво наричаме класическо в XXI век по отношение на музиката, ако Моцарт е класик, то защо 2Pac не може да бъде класикът на хип-хоп музиката. "За Красотата" е книга, която не дава готови отговори, а общува умело с читателя с литературни, художествени и музикални препратки. Няма да съжалявате, ако изберете това четиво.

2. Джонатан Франзен – Поправките

Безмилостна дисекция на американското обществото. Фините линии, които обрисуват малките сюжети ( историите на хора от различен пол и възраст) се събират в една голяма история : за икономическата криза в Америка, за лицемерието на държавните и болнични учреждения и за натиска върху човека, който е длъжен да мисли постоянно за пари.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.