Следва

Какво ново: The Art of Converse

Най-добрите български ДИЗАЙН марки за 2020 - Part One!

Странната 2020-та има този чар - изчисти безсмисленото 

All fashion преди 3 години

Трябва да й го признаем. Защото тази година, 2020-та, сакрална, различна и скептична, всъщност се оказа плодотворна и ценна, особено що се отнася до раждането и затвърждаването на страхотни БГ-компании, малки, умни и с капацитет, в областта, в която ние работим и от която разбираме - МОДА, ДИЗАЙН, ЛАЙФСТАЙЛ.



View Sofia излъчва първите 9 от фаворитите си в тези категории. Следващата седмица и останалите. Поясняваме още веднъж - това са най-добрите РОДНИ фирми, специализирани в областта на красотата. Специфичното за част от тях е, че ги "роди" точно Пандемията - шапки долу! за тази смелост, за друга част - че финяшки, изящно, майсторски продължават да работят и произвеждат страхотни модни неща, без да мрънкат, без да се оплакват и без да компрометират нивото си.

БРАВО за НАЙ-ДОБРИТЕ дизайн компании на българския пазар за 2020. Едно уточнение: всички брандове екипът ни следи изкъсо от месеци. Знаем всичко за постижения, международно признание, ниво, философия, материи, начин на направа, верую. Избрани са само тези, на които безпрекословно вярваме, на които се възхищаваме и които използваме с радост и самочувствие. Всеки ден.
 
Със силните си концепции и ярка индивидуалност, НАЙ-ДОБРИТЕ Български марки на 2020-та са:  

1. ETERINA - Вдишваме дълбоко и оставяме сетивата да ни водят!

ETERINA е дете на Екатерина Въжарова, която стартира малката, невероятно привлекателна с имиджа и начина си на комуникация козметична компания, заради собстените си проблеми с чувствителна кожа и розацея. След различни опити да намери най-добрата грижа за кожата си, се обръща към старите козметични традиции. Продуктите са изцяло натурални, а целта е бързо доловим резултат и ефикасност.

В ДНК на ETERINA са висококачествените естествени съставки, винаги етично добити. Опаковките също следват идеята за устойчивост, тъй като могат да се използват повторно, а добавките, които никога няма да срещнете във формулите им са: сулфати, парабени, нефтохимикали, синтетични оцветители.

Звездите на ETERINA са The Cream (част от състава на който са шипково масло, витамин Е и много хиалуронова киселина), супер богатият крем Витаминчело и блок шампоаните (концентриран продукт, обединяващ естествени билкови пудри и масла) с вид на мини мъфин (мъфин, yeah!)
От опаковката, през състава, до начина, по който се усеща кожата ни, ETERINA e като близка приятелка с много опит и мъдра красота, която умее да нашепва скъпоценни тайни. Пълната гама (пак откриваме скоба - не пропускаме за нищо на света овлажняващия крем Neroli) е на елегантния сайт на ETERINA

2. beMe - лична ангажираност в борбата с акне

Емилия Георгиева създава beMe с най-важната мисия за една майка - да се погрижи за детето си. “Дъщеря ми страда от упорито акне. Опитва различни продукти, без постоянство и систематичност, както се случва обикновено в тази възраст. Много ми се искаше да й помогна, на нея и на хилядите тийнейджъри, които не разбират, че борбата с акнето е бягане на дълги разстояния, за което е нужно постоянство и систематичен подход.”

Харесваме системата на beMe, изключително лесна за спазване с 3 основни продукта: почистващ гел, ребалансиращ и овлажняващ крем и коректор за локално нанасяне върху пъпките. Разковничето на успеха е добре познатата на бабите ни маска с аспирин и кисело мляко, но разработена с модерна технология, която извлича от киселото мляко фермента на бактерията Lactobacilus Bulgaricus и го енкапсулира със Smart Target технология.
Тези, които не се интересуват от детайлите на формулите и латинското наименование на съставките, трябва да знаят само едно: beMe работи! За това свидетелсват и клиентите им на външния пазар в Германия, Кипър, Южна Корея, Ирак, Грузия, Киргистан и др.

Гамата, в разкошните й "млади" опаковки, е ТУК

3. Wooden Spoon - “Малка и честна компания“

Tака се самоопределя екипът-семейство на Wooden Spoon. Вдъхновени от идеята за възможно най-чистите съставки, превърнати чрез супер щадяща технология във висококачествени продукти за бебета, деца и възрастни. Без химична и термична обработка, и най-вече никакви изкустени аромати, оцветители, синтетични или петролни продукти. What you see is what you get с Wooden Spoon.

Миналата година "лъжичката" постигна голям успех - бебешката им гама е включена в книгата на кралския кореспондент Робърт Джобсън, Baby Sussex, която разказва историята на Хари, Меган и бебе Арчи, и представя само няколко подбрани бебешки и лайфстайл марки от целия свят. Съоснователят на Wooden Spoon - Силвия Павлова, сe радва заслужено на това уникално за роден бранд признание, защото носи лично удовлетворение и е повече от мотивираща крачка за козметичната индустрия по пътя на природните решения, които спомагат за здравето в дългосрочен план.

Повече за вълнуващото докосване до кралското семейство, четем в сайта им. Там е и широката гама от продукти за коса, кожа и тяло, но прекрасните продукти за бебета са звездите в портфолиото им. Подарете си и вие среща с природата, тя е винаги свободна.

4. Shulka -Тhe softest love

Като голяма част от добрите идеи, Shulka се ражда по време на пътуване. Младите майки Ива Гергова и Кристина Видекова се впускат с хъс да направят красиви, супер меки кърпи, които да не заемат половината от багажа ни. Гарантират, че в сгънат вид кърпите са с размер на книга, което отваря място за още един чифт обувки в куфара, поне. Попиват за секунди и са ушити от ръчно селектиран памук със сертификат за чистота и липса на вредни съставки. Самите Ива и Криси тестват продуктите дълго преди да ги лансират на пазара, а най-показателният критерий за успеха им е, че децата им са влюбени в тях.

Засега в сайта им откриваме 3 основни цвята (бял, кафяв, слонова кост), в малък, среден и голям размер. След лятната си колаборация с илюстраторката Zdravolina (плажни кърпи за Curvy, Girly, Sporty мацки), Shulka (обожаваме това име) планират капсулни колекции с различни артисти, както и линия халати. Защото да си стилен, лек, изящен и еко е важно, много важно.

Shulka са на това финяшко място.

5. CoolSouls - It’s cool to show some soul

Влюбени до полуда сме в оригиналните принтове и космополитния вайб на CoolSouls. Николета Джарова е момичето зад марката, прави я малко след като завърша Amsterdam Fashion Institute, където специализира именно принт дизайн. Дрехите и аксесоарите са силно лимитирани, а тъканите омагьосват.

Имаме, разбира се, категоричен любимец и тук - bucket hats линията. Шапките на CoolSouls са свежи, хамелеонски и с лек полъх от естетиката на 2000-те. Останалите ни фаворите са панталоните от мек дънков плат със странично закопчаване и ръчно бродираните тишърти. Худитата са мечта за streеtwear фенове като нас, бидейки ушити от платове, създадени от самата дизайнерка (с достатъчен стаж при Victor&Rolf). Освен всичко, много харесваме името на бранда и посланието, което отправя. Доза креативна почивка от бързата мода с CoolSouls? Да!

6. NOKS Street Style - Отличници

Aко знаете какво означава shredder, продължавайте да четете. Ако не - задължително продължавайте да четете. NOKS e вдъхновен от страстта към адреналиновите спортове като скейтборд, сърф, сноуборд. Но дори да не ги практикувате, качеството и удобството на дрехите ще ви зарадва.

Създателката пренася графиките си върху меки и дишащи материи с визия, конкурираща се с най-доброто от стрийтстайл дизайна по света. Личното ни усещане за ДНК-то им е PRADA среща Off-white, което ги прави желани и за изкушените от трендовете и модата. Oсвен класически тъмни цветове, виждаме свежи принтове и еклектични цветови комбинации. Линията е повече от богата - топове, плетива, гащеризони, палта, панталони, аксесоари. Минете през официалният им сайт, за да видите сладката лисица - техен символ, или ги последвайте тук.

7. e.n. bags / Еlia Nedkov

Made-to-last. Toва е! Елиа Недков е архитект и дизайнер, много креативен мъж, изключително досетлив относно дамската ни природа и нейните капризи. Подобно на един от най-добрите дизайнери на 20-ти век - Джанфранко Ферре, Недков преминава от архитектурата към модата и обратно (учи мода във Виена и ахитектура в Грац, Австрия.)

Това е единственият бранд в списъка ни, чийто продукт не се създава в България, но не можем да пропуснем артист като Елиа Недков, когато говорим за майсторство, оригиналност и качество. Вдъхновен от Палма де Майорка, където живее в момента, Елиа създава е.n bags с идеята за етичност, непреходност, истинска, наситена красота. С впечатляващ опит в компаниите за интериорен дизайн Culti и Rapsel, дизайнерът пренася естетическите си умения в направата на аксесоарите и изпълнява обещанието за космополитен стил и безкопромисно качество. Цветовете са топли и земни, материалите естествени (Боже, този лен!)q силуетите - класически. Поръчваме по още една ОТТУК

8. BOGDANIN - Simple designs for complicated women

Богданин са изключително качествени кожени аксесоари с минималистичен дизайн. Преди години братята Владимир и Петко стартират бизнеса с чанти, въпреки че професиите им са далеч от модата.

Днес Владимир е човекът, който крои, изрязва, лепи и боядисва на ръка всеки аксесоар, излязъл от ателието. Името на бранда също следва концепцията на семейния бизнес, идва от прабабата на Владимир - Богдана. Цените са достъпни, като се има предвид ценността на всичко изработено без помощта на машина, и удоволстието да притежаваш авторски продукт с високо качество, лаконичен и вечен дизайн. Това е Bogdanin. Стоим зад думите си. Можете да поръчате на сайта им.

9. TwistedMud - Модерни традиции

Пием чай в чашите на TwistedMud всеки ден. Храним се в чиниите им, живи като глината, от която са направени. И обожаваме грамадните глазирани купи за авсичко. Преди 5 години семейството на Влад Петков създава ателие, където ръчно изработва лимитирани серии функционални и неконвенционални керамични и порцеланови съдове.

Самият той завършва изкуство в Ню Йорк и работи между Америка и Европа, а с авторската си керамика взима участие в много изложби в европейските столици и във всички по-големи фестивали за изкуство у нас. Почеркът е див, суров и оригинален - сплав между модерност и традиция в българската керамика. Често работят по поръчка, което слага акцент върху личното отношение към клиента. Казват: „ТwistedMud пътува много, но и тук намира своите любими. Който е занесъл нещо от работата ни в дома си, е внесъл част от нас. Виждали сме го и знаем - живеем заедно добре.“ Да, живеем заедно добре и много красиво. 

 

 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.