Следва

Скритото съкровище на Фрида Кало: дрехите на една модна муза в изложба

ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: The Fashion Matrix

Красива броня

Runway преди 3 години

Както обещахме в обобщаващия материал за ТенденцииTE Есен/Зима 20/21, обръщаме детайлно внимание на всеки от трендовете, открояващи се в дефилетата за зимния сезон.

Miu Miu

Дизайнерите ни предлагат Киану Рийвс да бъде и наше вдъхновение докато движението The Matrix продължава.

При Balenciaga, Hermès и Fendi виждаме тотален Neo look - палта от гладка кожа и различни пропорции в монохромно черно. Prada инжектира доза ярък цвят, a Alexander Mcqueen добавя разкошни апликации.

Prada  Alexander Mcqueen Alexander Mcqueen

От Париж летим за Милано, където Alberta Ferretti прави прочит на 80-те - палтата са с буфан ръкави (още една тенденция, за която ще говорим обстойно), пристегнати високо с колани от злато.

 Alberta Ferretti  Alberta Ferretti

Филмовият тренд взима лек завой на парижкото дефиле на Saint Laurent, където материята е винил и покрива всичко – от рокли до костюми.

През океана, на седмицата на модата в  Ню Йорк, младият американски бранд Khaite откри ревюто със секси присъствието на Бела Хадид, и също даде своя принос за dark мотива със саката с минималистичен силует.

Оставяме на вас да решите как ще включите тази тенденция в гардероба си, защото както казват в Матрицата: I can show you only the door, you're the one that has to walk through it.

Продължаваме с пухкавия тренд от миналото или модата при ръкавите и раменете според колекциите есен/зима. 

 Saint Laurent

 Saint Laurent

 Khaite

Khaite

 Balenciaga

Fendi

Prada

 Khaite

 Hermes

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.