Следва

ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Volume Up Ръкави

Balenciaga X Vibram: шантави токчета с пръсти?!

Този уикенд Demna Gvasalia представя поредната типично шантава обувка на модния подиум за Balenciaga AW20 Paris Fashion Week. Този път това е обувка с 5 аква палеца.

Runway преди 3 години

Този сезон Гвасалия взима предвид климатичните глобални промени и търси отговора за проблема с повишаването на морското равнище - водна обувка с разделения за всеки пръст. Balenciaga Toe е най-новото сътрудничество на модната къща с италианската марка обувки Vibram.

Колекцията се състои от два вида маратонки и обувка с висок ток с лимитиран тираж, всички направени от рециклирани материали. Vibram, признат за световен лидер в производството на гумени подметки, е известен и със своите патентовани обувки FiveFingers. Гъвкавата подметка на стъпалото отделя всеки пръст и позволява по-добро тактилно възприемане по време на ходене или катерене. Колаборацията отвежда FiveFingers в нова посока, като добавя отскок и височина към вече екстравагантното изживяване.

Чорапът Balenciaga Toe се предлага в Carmine Red и Black, Balenciaga Toe Lace Up в Black и почиващ на тежкотоварно окачване, а Balenciaga Heeled Toe в Neon Pink и Black и седнал на върха на излята черна пета. На 16-ти октомври обувките излизат на пазара със скромната цена от € 1 090. Ако ги искате, ви съветваме да побързате, защото вече се изчерпват, ваши могато да бъдат срещу 2 137 лева от ТУК.

Разбира се, това не е първият път, когато Balenciaga пуска грозна обувка, която провокира мнения и поставя под въпрос вкуса на модната къща. Брандът представя своите платформи Crocs през октомври 2017 г. и наскоро ,подобните на Lonsdale, маратонките Zen, които наистина объркват интернет.

Все пак не всичко e чак толкова странно. В ревюто на бранда  Fall/Winter 2020 са включени и кожени ботуши, и остри стилетo, както ви показахме тук.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.