Следва

Бели БЕЛИ кецове: мисията възможна

ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Volume Up Ръкави

За вечер основно, иначе как да ги пъхнеш в палтото  

Runway преди 3 години

Тази е една от сложните от ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та. Да, трендът е избран заради нужната доза женствен драматизъм всеки сезон, но чисто практически, макар и много красив, е доста сложен. 

Подобно на раменете, ръкавите също стават обемни през зимата и се издигат във въздуха като цветни балони. Виждаме ги във всички дрехи - рокли, якета, трикотаж и палта.

Следват различните интерпретации от дефилетата в Париж, Милано и Ню Йорк.

 Roksanda

От изключително дълги и големи буфани при Victoria Beckham до екстремни рамене при Roksanda и Max Mara, преувеличеният обем намира място и в колекциите на Fendi, Chanel и английската дизайнерка, любима на Кейт Мидълтън, Emilia Wicksteаd.

Някои артисти гледат към миналото, създавайки топове, напомнящи одеждите от просвещенските години, докато други, като Alberta Ferretti, ги пречупват през призмата на 80-те.

Fendi интерпретира обема с геометричен twist, при който, вместо да се простират над раменете, ръкавите падат, за да станат обемни и цилиндрични. Този дизайн е използван в XXL палта, якета, рокли и пуловери, подходящи за всякакъв повод.

Chanel

В романтичното си шоу, американският Rodarte прави трактовка на тренда, като се опира на естетиката на 40-те години, гарнирайки с точки и силно пристегната талия. Emilia Wickstead стига по-далеч, показвайки leg-of-mutton рамене (моден термин от 15-ти век, обозначаващ огромните ръкави, ушити от над 2 метра плат, при одеждите на аристократите). В колекцията на любимия белгиец Dries van Noten, тенденцията не е водеща, а намира място при зрелищните movie style рокли. С нежното си присъстие, женственият тренд ще остане релевантен и през следващия топъл сезон, когато определено ще е по-лесен за модно осиновяване. 

А ние продължаваме дисекцията на ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та.

Rodarte

 Rodarte

Chanel

Emilia Wickstead

 Rodarte

Dries van Noten

Dries van Noten

Emilia Wickstead

Emilia Wickstead

 Max Mara

Max Mara

 Emilia Wickstead

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.