Следва

Streetstyle вдъхновения от Седмицата на модата в Токио

Бели БЕЛИ кецове: мисията възможна

Ето няколко лесни трика, с които обувките ви ще изглеждат като нови

All fashion преди 3 години

Да изцапаш чисто новите си бели кецове още на първото обуване е нещо, което може да предизвика вина дори и у най-безчувствените хора. Съществуват обаче няколко трика, които като с магическа пръчка могат да накарат обувките ви да добият вид на току що извадени от кутията.

1. Използвайте спрей за обувки

Тази процедура трябва да стане задължителна за вас в момента, в който си купите нови кецове. В магазините за обувки се продават най-различни защитни спрейове, които предпазват от намокряне и замърсяване, а впоследствие улесняват и почистването.

2. Изчеткайте ги

Велурените четки с лекота отстраняват петната от обувките и със сигурност се справят много по-добре от мокрите кърпички. Можете да използвате и по-груби четки, но направените от велур са по-щадящи към плата на кецовете. Ако ще чистите петна от кал, първо изчакайте тя да засъхне, за да можете да я отстраните лесно.

3. Бабина рецепта

Предлагаме ви един домашен метод за почистване на бели обувки. Смесете сода за хляб с ябълков оцет до получаването на гъста консистенция. Навлажнете кецовете и с помощта на четка за зъби нанесете сместа и разтъркайте добре, после изплакнете обувките със студена вода и ги забършете с мека кърпа. Оставете ги да изсъхнат на сянка, за да избегнете риска от пожълтяване.

4. Доверете се на калъфките за възглавници

Най-лесният начин да изчистите напълно обувките си е да ги пуснете в пералнята, където обаче често може да има поражения. За целта използвайте калъфки за възглавници, в които да сложите всеки отделен чифт. По този начин ще предпазите кецовете от барабана на машината. Никога не пускайте функция за изсушаване, когато перете обувките си, тъй като рискувате платът да се свие. Не настройвайте температурата на повече от 30 градуса, защото в противен случай е възможно лепилото на подметките да се разгради.

5. Бързо съхнене

За да намалите времето на досадното чакане обувките да изсъхнат, можете са сложите в тях намачкана хартия, която ще попие част от водата и ще ускори процеса. Освен това помогне на кецовете да се задържат в оригиналната си форма.

6. Пастата за зъби избелва мигновено

Гумените части на обувките обикновено са най-трудни за почистване, но с помощта на паста за зъби можете да ги избелите бързо и ефикасно. Използвайте старата си четка и разтъркайте подметките и върховете на кецовете, а после изплакнете.

7. Купете си нови връзки

Белите връзки най-често са първото нещо, което се захабява. За да освежите вида на кецовете можете просто да си купите нови връзки и да ги подмените. По този начин цялостният вид на обувките ще се промени.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.