Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 19.10 - 25.10

Австралийски огън: Пожарникарите пак се съблякоха за горещия календар

Едно време, когато станеше толкова отвратително горещо, звъняхме на 166...

 

Love преди 3 години

2019г. и началото на 2020г. бяха особено опустошителни времена и светът продължава да скърби заедно с Австралия, където катастрофални пожари отнеха над 1 милиард диви животни от разнообразната ѝ природа. Въпреки че пожарите бяха потушени, растителността е толкова унищожена, че животните не могат да се върнат по обичайните си местообитания.

"Няма човек, който да не е бил афектиран, гледайки как нашите скъпоценни животни се опитват да избягат от огнената стихия. Загубите за дивата природа са отвъд представите ни. Всички в календара на австралийските пожарникари решиха, че тази година усилията ни трябва да бъдат насочени към дивите животни на страната”, каза Дейвид Роджърс, режисьор на Австралийския календар на пожарникарите.

За тази цел през 2020 г. бяха създадени 6 уникални календара, включително 2 нови версии. Новият календар „Hero“ почита усилената работа на австралийските пожарникари по време на цялата криза, докато „Animal Lovers“ се фокусира върху разнообразна палитра от дивите животни на Австралия, очарователни, спасени и подложени на лечение.

Популярните календари за котки и кучета се завръщат, но с малко отклонение. Тъй като Covid-19 ограничи достъпа до много от спасените животни, австралийци бяха помолени да доведат пухкавите животинки, на които са помогнали сами, за да допринесат за създаването на календарите. Събраните средства ще позволят на екипа да им помогне да намерят нов дом чрез спасителни организации като Safe Haven Animal Rescue и All Breeds Canine Rescue.

Тази година популярният календар „Animal Lovers“ за 2021 г. ще бъде по-важен отвсякога, тъй като ще изиграе жизненоважна роля в лечението на ранени при пожарите диви животни. Средствата от календара за 2020 г. помагат за закупуването на ново оборудване и консумативи, тъй като в продължение на близо 6 месеца д-р Майкъл Пайн и неговият екип от ветеринари и доброволци работят денонощно, за да спасят стотици коали, вомбати, кенгурута и птици.

„Подкрепата от даренията, събрани от продажбата на календара, е жизненоважна, тъй като по време на пожарите доставките бяха много ограничени. Средствата от календара помогнаха за спасяването на много животни“, съобщава д-р Пайн, главен ветеринар в болницата за диви животни „Къррамбин“.

Средствата от календарите за 2021 г. ще бъдат дарени на благотворителни организации за животни, които имат сериозно значение за опазването на крехката дива природа. Една от тях е болницата за животни в Байрон Бей, създадена от д-р Стивън Ван Мил и неговия екип. Това е първата мобилна болница в Австралия, която може да се мести, където е необходимо, за да помага на животните.

„След като пожарите бяха потушени и станахме свидетели на страданията на дивите животни, аз и екипът ми се почувствахме длъжни да положим повече усилия. Дарихме пари за грижата на коала на име Ануен и имахме възможност да наблюдаваме отблизо работата на доброволците от болницата за коали в Порт Маккуайър. Тогава мнението ни за дивите животни се промени напълно“, сподели Камерън Сипсън, огнеборец от пожарната служба в Нов Южен Уелс.

Можете да купите 6-те календара от www.australianfirefighterscalendar.com.

В галерията горе>>> горещите кадри от пресния календар 2021, с чието издание се навършват 28 години ОГЪН в календара.

More Love